• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Mantolama Nedir?

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Mantolama Nedir?

Binaları soğuğa veya sıcağa karşı koruma amacıyla özel malzemeyle kaplama.

Mantolama, yanlışlıkla binalarda güçlendirme işlemi ile ilgili kullanılmaktadır, mantolamanın yapının taşıyıcı sisteminin güçlendirilmesiyle ilgisi yoktur, sadece binalarda ısı tasarrufu amacıyla binalara uygulanan bir tür giydirme işlemidir.
 

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
Mantolama kısaca dışarıdan gelen ısının evin içerisine girmesine , evin içerisinde ki ısının ise dışarıya çıkmasına engel olan bir uygulamadır.Yanı bir ısı yalıtım uygulamasıdır.İç cephe ve dış çepheye uygulanabilir.Sadece soğuk havalar ile ilgili bir işlem değil , sıcak ve soğuk havaları kapsayan bir yalıtım işlemidir.Mantolama günümüzün en çok tercih edilen bir ısı yalıtım sistemidir.

Ülkemizin bulunduğu konum neticesinde sıcaklık farkları yaşanabilmektedir.Aşırı sıcaklar ve soğuklar hayatı zorlaştırabilir.İnsanların yaşaması için ideal sıcaklık 20 , 22 derece arasındadır.Çoğunluka bu nedenle mantolama işlemi yapılabilir.


MANTOLAMA NEDEN YAPILIR ?

Belirttiğimiz gibi ısı kayıplarını engellemek için yapılan bir işlemdir.Bunun yanı sıra iç cephede uygulanan mantolama : nem , yosunlaşma , yoğunlaşma vs. gibi durumların ortaya çıkması ile yapılabilir.Dış cephede ise sıva dökülmeleri , çatlamalar ve bu çatlamalardan sızan su neticesinde mantolama sistemi uygulanabilir.

MANTOLAMA FİYATLARI NELERDİR ?

Genel bir araştırma yaptık.Çeşitli firmalara göre değişen mantolama fiyatları mevcut. Mantolama metrekaresi 25 ile 55 TL arasında değişmekte.Düşünüldüğü gibi yüksek maliyetli bir sistem değil , ayrıca oldukça kar edilebilecek bir uygulamadır.Konfor ve sağlıklı bir yaşam için de adım attıran bir işlemdir.
 

KaderKatibi

Dürüstlük insanın kartvizitidir, Matbaada basılmaz
Özel üye
Kış geliyor bir telaş sardı milleti nereye baksam duvarları montalamayla uğraşan işçileri görüyorum.Kolay gelsin :)
 
Top