Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Mantıların En Çok Tercih Edilenin aksine daha lezzetli olduğu söyleniyor...
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="YounG_MaN" data-source="post: 373204" data-attributes="member: 13970"><p style="text-align: center"><strong>6 Kişilik KAYSERİ Yöresi</strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><em>Malzemeler</em></strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong>Dört buçuk su bardağı un</strong></p> <p style="text-align: center"><strong>2 adet yumurta</strong></p> <p style="text-align: center"><strong>300 gram tulum peyniri</strong></p> <p style="text-align: center"><strong>Tuz, su</strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong>Kızartmak için: Sıvıyağ</strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><em>Üzeri için:</em></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><em><span style="color: #9932cc">1 çorba kaşığı tereyağı</span></em></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><em><span style="color: #9932cc">2 adet büyük boy soğan</span></em></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><em><span style="color: #9932cc">1’er çorba kaşığı domates ve</span></em></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><em><span style="color: #9932cc">biber salçası</span></em></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><em><span style="color: #9932cc">3 su bardağı et suyu veya su</span></em></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><em><span style="color: #9932cc"></span></em></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><em><span style="color: red">Süslemek için:</span><span style="color: #9932cc"> Maydanoz </span></em></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><em><span style="color: #9932cc"></span></em></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><em><span style="color: #9932cc"></span></em></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">Yapılışı</span></span></em></strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: #9932cc"><em>Unu derin bir kaba alın, ortasını havuz şeklinde açıp 1 adet yumurta ile diğer yumurtanın sarısını, tuz ve su ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 15 dakika dinlendirin. Hamuru 4 parçaya ayırıp her birini açın. Hamurları enlemesine ve boylamasına şeritler halinde keserek küçük kareler elde edin. Ortalarına 1'er çay kaşığı tulum peyniri koyup kenarlarına yumurta akı</em></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: #9932cc"><em>sürüp üçgen olacak şekilde kapatın. Sıvıyağda hafif pembeleşene kadar kızartıp servis tabağına alın. Diğer tarafta tereyağında yemeklik doğranmış soğanları hafif kavurun. Domates ve biber salçası, et suyu veya su koyup 5 dakika pişirerek sos hazırlayın. Mantıların üzerine bu sosu gezdirip ince kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın. (üzerine sarmısaklı yoğurt dökülerek de yenebilirmiş. bir başka yapılış şekli ise; yufka açılıp kesmeden düzenli bir şekilde malzemeler konduktan sonra üzerine başka bir yufka daha kapatılıp o şekilde kesilip kızartılıyor. 2. resimdeki gibi.) </em></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: #9932cc"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: #9932cc"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #ff0000"><span style="font-size: 15px"><strong>Afiyet olsun...</strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #ff0000"><span style="font-size: 15px"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #ff0000"><span style="font-size: 15px"></span></span></p> <p style="text-align: center">[ATTACH=full]29760[/ATTACH]</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center">[ATTACH=full]29761[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="YounG_MaN, post: 373204, member: 13970"] [CENTER][B]6 Kişilik KAYSERİ Yöresi [I]Malzemeler[/I] Dört buçuk su bardağı un 2 adet yumurta 300 gram tulum peyniri Tuz, su Kızartmak için: Sıvıyağ [I]Üzeri için: [COLOR=#9932cc]1 çorba kaşığı tereyağı 2 adet büyük boy soğan 1’er çorba kaşığı domates ve biber salçası 3 su bardağı et suyu veya su [/COLOR] [COLOR=red]Süslemek için:[/COLOR][COLOR=#9932cc] Maydanoz [/COLOR] [SIZE=4][COLOR=red]Yapılışı[/COLOR][/SIZE][/I] [COLOR=#9932cc][I]Unu derin bir kaba alın, ortasını havuz şeklinde açıp 1 adet yumurta ile diğer yumurtanın sarısını, tuz ve su ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 15 dakika dinlendirin. Hamuru 4 parçaya ayırıp her birini açın. Hamurları enlemesine ve boylamasına şeritler halinde keserek küçük kareler elde edin. Ortalarına 1'er çay kaşığı tulum peyniri koyup kenarlarına yumurta akı[/I] [I]sürüp üçgen olacak şekilde kapatın. Sıvıyağda hafif pembeleşene kadar kızartıp servis tabağına alın. Diğer tarafta tereyağında yemeklik doğranmış soğanları hafif kavurun. Domates ve biber salçası, et suyu veya su koyup 5 dakika pişirerek sos hazırlayın. Mantıların üzerine bu sosu gezdirip ince kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın. (üzerine sarmısaklı yoğurt dökülerek de yenebilirmiş. bir başka yapılış şekli ise; yufka açılıp kesmeden düzenli bir şekilde malzemeler konduktan sonra üzerine başka bir yufka daha kapatılıp o şekilde kesilip kızartılıyor. 2. resimdeki gibi.) [/I] [I][/I] [I][/I][/COLOR][/B] [COLOR=#ff0000][SIZE=4][B]Afiyet olsun...[/B] [B][/B] [B][/B][/SIZE][/COLOR] [ATTACH=full]29760[/ATTACH] [ATTACH=full]29761[/ATTACH][/CENTER] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Turizmin başkenti olarak bilinen güneydeki ilimiz?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Mantıların En Çok Tercih Edilenin aksine daha lezzetli olduğu söyleniyor...
Top