Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Merhaba
Ziyaretçi
.
"Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya
BURADAN
ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Mantar Nasıl Karamelize Edilir
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="dderya" data-source="post: 851604" data-attributes="member: 112565"><p>Mantar karamelize etmek lezzetli bir sonuç üretir, ancak uygulamak için sabırlı olmalısınız. Mantarlar çok nemli olduğundan ve piştiğinde sulandığından, karamelize işlemini daha zorlu hale getirmektedir. Ancak yeterli süre ile sıvı buharlaşır, mantarlarınız koyu renkli ve lezzetli olur ve hamburger, et, pizza ve makarna gibi yiyeceklerin üstüne konmak için harika olur. Bu yöntemi her tür mantar için kullanabilirsiniz, ancak pişme süresi türüne göre değişebilir.</p><p></p><p>Mantarları kâğıt havlu ile silerek temizleyin ve küçük parçalar halinde kesin. Mantarları yıkamaktan kaçının çünkü çok fazla su çekmeleri pişme sürelerini uzatır.</p><p></p><p>1 - 2 yemek kaşığı tereyağı ya da zeytinyağını tavaya koyun ve orta ateşte pişirin.</p><p></p><p>Mantarları tavaya tek kat olarak dizin ve 2 - 3 dakika boyunca yani sulanana kadar karıştırmayın. Eğer mantarlarınız hemen kararmazsa telaş yapmayın, suyun buharlaşıp karamelizasyonun başlaması birkaç dakika sürer.</p><p></p><p>Altları karardığında mantarları karıştırın. 5 - 8 dakika boyunca, tüm mantarlar kararana ve suyu buharlaşana kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Servis yapmadan önce tuz ile tatlandırın.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dderya, post: 851604, member: 112565"] Mantar karamelize etmek lezzetli bir sonuç üretir, ancak uygulamak için sabırlı olmalısınız. Mantarlar çok nemli olduğundan ve piştiğinde sulandığından, karamelize işlemini daha zorlu hale getirmektedir. Ancak yeterli süre ile sıvı buharlaşır, mantarlarınız koyu renkli ve lezzetli olur ve hamburger, et, pizza ve makarna gibi yiyeceklerin üstüne konmak için harika olur. Bu yöntemi her tür mantar için kullanabilirsiniz, ancak pişme süresi türüne göre değişebilir. Mantarları kâğıt havlu ile silerek temizleyin ve küçük parçalar halinde kesin. Mantarları yıkamaktan kaçının çünkü çok fazla su çekmeleri pişme sürelerini uzatır. 1 - 2 yemek kaşığı tereyağı ya da zeytinyağını tavaya koyun ve orta ateşte pişirin. Mantarları tavaya tek kat olarak dizin ve 2 - 3 dakika boyunca yani sulanana kadar karıştırmayın. Eğer mantarlarınız hemen kararmazsa telaş yapmayın, suyun buharlaşıp karamelizasyonun başlaması birkaç dakika sürer. Altları karardığında mantarları karıştırın. 5 - 8 dakika boyunca, tüm mantarlar kararana ve suyu buharlaşana kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Servis yapmadan önce tuz ile tatlandırın. [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Turizmin başkenti olarak bilinen güneydeki ilimiz?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Mantar Nasıl Karamelize Edilir
Top