• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Mantar Nasıl Karamelize Edilir

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
Mantar karamelize etmek lezzetli bir sonuç üretir, ancak uygulamak için sabırlı olmalısınız. Mantarlar çok nemli olduğundan ve piştiğinde sulandığından, karamelize işlemini daha zorlu hale getirmektedir. Ancak yeterli süre ile sıvı buharlaşır, mantarlarınız koyu renkli ve lezzetli olur ve hamburger, et, pizza ve makarna gibi yiyeceklerin üstüne konmak için harika olur. Bu yöntemi her tür mantar için kullanabilirsiniz, ancak pişme süresi türüne göre değişebilir.

Mantarları kâğıt havlu ile silerek temizleyin ve küçük parçalar halinde kesin. Mantarları yıkamaktan kaçının çünkü çok fazla su çekmeleri pişme sürelerini uzatır.

1 - 2 yemek kaşığı tereyağı ya da zeytinyağını tavaya koyun ve orta ateşte pişirin.

Mantarları tavaya tek kat olarak dizin ve 2 - 3 dakika boyunca yani sulanana kadar karıştırmayın. Eğer mantarlarınız hemen kararmazsa telaş yapmayın, suyun buharlaşıp karamelizasyonun başlaması birkaç dakika sürer.

Altları karardığında mantarları karıştırın. 5 - 8 dakika boyunca, tüm mantarlar kararana ve suyu buharlaşana kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Servis yapmadan önce tuz ile tatlandırın.
 

~Esinti~

Yoğurda sütü bozuk dediler. Gitti ayran oldu
Özel üye
ben iki saat mantar pişirdiğimi hatırlıyorum ama büyük kazana koydum.. suyunu iyice çekti yağına bindi derler bizde yani parlak parlak gözükmeye başladığında kesinlikle mantarlarınız karamelize olmuştur sos yada yemek olarak servis edebilirsiniz
 
Top