Malwarebytes

Selamlar,

Aslolarak Eset NOD32 sempatizanıyımdır fakat malum, ücretini hazır edene kadar ücretsiz bir program arayışındayım. Malwarebytes'a denk geldim ama bunun ücretsiz versiyonu hakkında bir bilgim yok. Kuvvetli midir, kullanmaya değer midir; bilgisi olan var mıdır?
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Hocam ben daha öncesinde 2 yıl öncesine kadar hep illegal olarak Kaspersky kullandım. Hatta ayda bir tek tıklama ile süreyi yenileyen küçük bir program da yazmıştım hala nette dolaşıyor. Ancak son sürümlerde işe yaramamaya başladı.

Son 1 yıldır Notron İnternet Security kullandım, lisanslı olarak. Memnundum ancak yenilemedim. Yaptığım testlerde Windows 10'un güvenlik duvarının (Defender) standart bir kullanım için yeterli olduğunu gördüğüm için şimdilik orijinal hali ile kullanıyorum ve 3 aydır bir sorun yaşamadım. Beni en çok korkutan FTP virüsü çünkü çok uğraştırıyor temizlik işlemi.

Malwarebytes 'ı hiç kullanmadım. Sanırım virüsten ziyade trojan tarzı yazılımlar için kullanılıyor. Bir dönem Avast free kullamıştım gayette memnundum.
 
Birçok antivirüsün temizleyemediği şeyi temizlediği dedikoduları dolaşıyor, kayıtsız kalamadım. :) Kimisi Windows'un defender'ı ile aktif bir şekilde beraber kullanımında çok etkili olduğunu yazmış çizmiş. Hatırlayamadığım bir dönem, Windows'un kendi duvarı bir işe yarayamıyordu. Şimdi sizin de görüşünüzle aktifleştireceğim sanırım.

Ben de taşınabilir diskimle oradan buradan mecburen toplayageldiğim zararlılardan yaka silkmekteyim şu ara ve ne yapsam bir çözüm bulamadım. Avast, AVG.. artık Comodor'a kadar gittim. :) Deneyelim bakalım.. en iyi ihtimalle ben de çıldırıp yeniden avcı hayatına geri dönerim. :)
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Bahsettiğim olay Windows 10 için geçerli. Önceki sürümlerde Defender'in işe yaramadığına defaatle şahit oldum. Bu tür antivirüs programlarını test eden ve sonuçları yayınlayan teknoloji siteleri var incelemenizi öneririm. :)
 
Top