Maldon Organik Deniz Tuzu

Papatya

V.I.P
V.I.P

MALDON: ORGANİK DENİZ TUZU

Maldon Deniz tuzu kuşaktan kuşağa geçen geleneksel yöntemlerle, el ile hasat edilen, beyazlatılmamış, katkı maddesi içermeyen, rafine edilmemiş %100 doğal bir tuzdur.


g9nQ53.jpg


İngiltere'nin Maldon bölgesinden çıkarılır ve dünyaca meşhur olan bir tuzdur. Tüm dünyaca tanınan kendine özgü "saf" tadı nedeniyle, her türlü yemeğin lezzetini arttırır.


Yumuşak piramit şeklindeki ve pul yapılı kristalleri damakta yavaşça çözülerek taptaze, saf bir tuz tadı bırakır. Rafine edilmiş tuzların içerdiği kimyasalları içermediğinden bu tuzların dil üzerinde bıraktığı baskın acımsı tat Maldon Deniz tuzunda yoktur.

Maldon Deniz Tuzu'na İngiliz sertifikalandırma kuruluşu Organik Food Federation - Organik Gıda Federasyonu tarafından Approved Product - Onaylanmış Ürün Sertifikası verilmiştir.

Maldon Deniz tuzunun kendine özgü tuz tadı, daha az kullanarak daha çok lezzet elde edilebilmesini sağladığı için, tuz kullanımını düşük seviyelerde tutmak isteyenler için birebirdir.

Jamie Oliver, Delia Smith, Nigella Lawson ve Nigel Slater gibi ünlü şefler tarafından reçetelerde, yemek kitaplarında ve TV programlarında defalarca tavsiye edilen Maldon Deniz tuzu; Dünya'da ve Türkiye'de hemen hemen tüm üst düzey mutfakların vazgeçilmez malzemelerindendir.

Alıntıdır.

 
Top