Makyajla Uyumak - Makyajla Uyumanın Zararları

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Makyajla Uyumak - Makyajla Uyumanın Zararları

Olduğundan daha genç, daha dinamik ya da daha güzel görünmek amacıyla başvurulan makyaj, kadınlar için günlük yaşamın bir parçası haline gelmiştir. Gününüzü geçireceğiniz otama göre makyajın ağırlığı çeşitlilik gösterir. Bir nişan ya da özel bir yemek gibi hazırlık içeren bir organizasyona katılacaksanız makyajınız daha koyu renklerde ve daha yoğun olacakken günlük yaşamınızda daha flu ve soft renklerde olacaktır. Makyajınız ne özellikte olursa olsun günün sonunda mutlaka temizlenmelidir.

Makyajla uyumanın zararları nelerdir?

Yüzünüzdeki makyajın çok uzun saatler cildinizde kalmasının cildiniz için birçok zararı vardır.

Cilt kendini gece boyu yeniler, yapılandırır. Bunu yapabilmesi için yeterince hava alması gerekir. Oysa makyajla yatmak gözeneklerin kapanarak cildin nefes almasına engel olur.

Fondöten, cildi bir örtü gibi örter. Her ne kadar cildin nefes almasına engel olmayan yeni formül diye bahsedilen fondötenler olduğu söylense de en doğalı bile cildinizin nefes almasına engel olur. Gün boyu yüzünüzde duran fondöten hava kirliliği ve bakteri gibi çevresel etkenleri kendine dahil ederek cildinizde saatlerce kalmasına neden olur.

Fondötenin dışında rujlu şekilde uyumak da dudaklarınıza zarar verir. Hemen herkes rujla uyuma sonucunda dudaklarda kuruluklar oluştuğunu bilir. Bunu önlemek adına uyumadan önce mutlaka rujunuzu çıkarmalı ve mümkünse dudaklarınıza uygun bir nemlendirici uygulamalısınız.

Göz makyajı hemen hemen herkes tarafından en sık kullanılan makyajdır. Hiçbir şey yapamasanız bir rimel bari süreyim dediğiniz anlar çoktur. Bunun yanında göz farı, eyeliner, göz kalemi, göz altı kapatıcılar derken yoğun bir göz makyajı yapmış olursunuz. Eğer böyle yoğun bir göz makyajıyla uyumak gibi bir hata yaptıysanız sonuçları sizin için göz altlarında ve göz çevresinde oluşacak çizgilerdir. Özellikle yaptığınız makyajda fondöten, pudra, kapatıcı gibi cildi örten makyaj ürünleri kullanıyorsanız cildiniz kırışmaya müsait hale geliyor demektir.

Makyaj, her durumda cildinizin nefes alma yollarını kapadığı için zararlıdır. Makyajın zararlı etkilerini en aza indirmek istiyorsanız mutlaka kısa sürede makyajınızı temizlemeli, gerekli şekilde cildinizi nemlendirmelisiniz.
 

cemree

=)=)
V.I.P
Çok rahatsız edici bir durum. Gözümden uykuda atsa makyajı silmeden asla uyumam. Çünkü rimel kirpiklere çok zarar veriyor. Onun dışında fondöten pudra gibi cilde sürülen malzemeler yüzü sabaha kadar ya kurutuyor ya da aşırı yağlandırıyor. Her ikisi de hiç iyi bir şey değil.
 
Top