Madde Madde Burçların Özellikleri

_nehir_

Schrödinger'in Kedisi ♕
Özel üye
KOÇ
1-Koç burcu; enerji, heyecan, iyimserlik, ataklık, yeni tecrübeleri ve liderliği simgeler.

2-Zodyak’ın ilk burcu olan Koçlar yeni başlangıçları temsil ederler. Boynuzları hızlı değişiklikleri ve yollarında ortaya çıkan ani kavşaklar anlamına gelir. Hayatları, belli bir noktaya vardıktan hemen sonra yeni bir yola sapmak üzerine kuruludur, tıpkı Koç’un boynuzları gibi. Maceralı bir yaşamın var.

3-Koçların dinamik atılganlıkları, onları birer aktivist yapar veya yapıcı taraflarını belirgin bir şekilde ortaya çıkarır. Eğer bir plan varsa ve ilk adım akıllıca veya onu tatmin edecek şekilde atılmışsa, içine dahil olmadan edemez. Hatta bu sabırsız burçların “Tanrım bu işi tamamlamam için lütfen bana sabır ver” dediğini dahi duyabilirsiniz.

4-Onunla ilk kez tanışanların gözünden, konuşkanlığı, canlılığı ve heyecan verici tavırları kaçmayacaktır. Onunla birkaç kelime konuşabilme olanağı bile, insanların kendilerini şanslı hissetmesine sebep olacaktır. Bulunduğu ortamda kendiliğinden meydana gelen liderlik pozisyonunun da bu duruma etkisi büyüktür.

5-Çevresindekilere yardım etmek konusundaki cömertliği, aslında insanları onun etrafında tutan diğer temel şeylerden biridir. Açık yürekliliğiyle fikirlerini ve tavsiyelerini esirgemeden, etrafına geniş oranda faydalı olabilir.

6-Bir realist ve aynı zamanda kararlı bir idealist olan Koç burcu, çoğunlukla duygusal davranışlara karşıdır. Hiç kimse onun gibi, böylesine sert, zorlu bir tavır gösteremez. Akılcılığı ön planda tutan tavrıyla, akıllarda yer ederler.

7-Koç burçları, kesinlikle yenilgiyi kabul etmezler. Yüz yüze oldukları zaman bile yenilgiyi tanımamakta direnirler. Akıllı savaşçılar olarak, başarının gelip kucaklarına düşmesini asla beklemezler. Korkunç bir hızla başarının peşine düşerler.

8- Sohbetlerde bir konu hakkında fikri sorulduğunda, zevkle karşı tarafa detaylı bir şekilde anlatır. Çünkü o, hiçbir konuya yabancı kalmaz, her konuda fikri vardır.

9-Çalışmayı, hayatta daha iyi şartlarda yaşamak için tercih eder. Bir amaç uğruna olmadıktan sonra, kuru kuru çalışmak ona göre değildir. Hatta bunun için küçük, bazı beyaz yalanlar söylemeyi dahi göze alır.

10-Koç burcu her zaman “ilk önce ben” ilkesiyle hareket eder. Planlarını oluştururken dahi kendine yönelik bir şekilde hareket eden, kendi pozisyonunu ön planda tutmayı tercih eden burçlardır.

11-Öfkelerine herkes hayatında bir şekilde maruz kalmıştır. Neyse ki öfkeleri çabuk geçer. Öfkeleri yendikleri zaman ise sebebi unutulur gider. Kendisine fırsat verilirse Koç burcu yıkıp döktüğü için özür dilemeyi asla ihmal etmez.

12-Koç burcunun akılcı ve ciddi tavrı kıyafetlerinde de kendini gösterir. Ciddi görünmek adına abartan Koç burçları, hareket kabiliyetlerin kısıtlayacak kıyafetler dahi giymeyi göze alırlar. Son moda ve yeni çıkan ürünleri her zaman takip ederler.

BOĞA
1-Boğa burcu sessizlik, sabır, kararlılık, değişime dayanıklılık, sıcakkanlılığı simgeler.

2-Azmi, onu başarılı olma yolunda destekleyen en değerli özelliğidir. Öncü olmasa da, kararlılığıyla hedefine ulaşmak için emin adımlarla yol alır. İnatçı gücü, sabrıyla birleştiğinde ortaya karşı konulmaz bir bekleyişle başarıyı gözetleyen bir Boğa burcu çıkar.

3-Boğa sabitliği temsil eder. Bu burçtan olanlar değişime meyilli insanlar değillerdir. Olağandan farklı bir yaklaşım onlarda huzursuzluk ve kaygı yaratacaktır. Tanıdık oldukları şeylerle yaşamak onları rahat ve mutlu hissettirecektir. Onların ağzından en sık duyacağınız cümlelerden biri “Eğer her şey olduğu gibi yolunda gidiyorsa, neden yenisini deneyelim ki?”dir.

4-Venüs tarafından yönetilen Boğaların, güzele ve estetiğe karşı inanılmaz bir yönelimi vardır. Onlarda doğuştan gelen yaratıcılık, renklere ve dizayna karşı zarif yaklaşımlarda bulunan, en büyük ilhamları sanat ve müzik olan kişiler olmasında etkilidir.

5-Genel anlamda sakin duruşu, bazen açığa çıkmamış duygularının en büyük sığınağı haline gelebilir. Sessizliğiyle rekabet duygusunu ya da kıskançlığını dahi bastırabilir.

6-Boğa burcu nadiren can yakacak bir hareket yapar. Onun insanlardan tek isteği işlerine karışılmamasıdır. Rahatsız etmeyin bu ona yeter. Aksi takdirde inatçığıyla sizi bezdirecektir. Bunun büyük bir öfkeye dönüşmesi ise an meselesidir. Boğa’nın öfkesi nadiren kabarır ama bir çileden çıktı mı, yolunun üstündeki her şeyi ezer geçer.

7-Boğa burcu karşı cinse büyük ilgi duyar fakat onun oyunları içerisinde herhangi bir zevkin peşine saldırganca düşmek yoktur. O, insanları cezp etmeyi tercih eder. Ne diye onları köşe bucak kovalamakla enerjisini harcasın ki?

8-Boğa burcu, tırnaklarını yedirtecek kadar kendisini üzecek durumlara nadir rastlar. İşler istediği gibi gitmediği zaman sadece düşüncelere dolup somurtur, problemini başkalarına yansıtmaktan itina ile kaçınır. Duygularına kapılmamak ve işleri kendi gidişine uydurmak onun özelliğidir ve hiçbir şey onun bu esas tutumunu değiştiremez.

9-Maddi servetten, ileride kullanılmak üzere biriktirilmiş paradan ve güvenli, yerleşik yapılardan mutlu olur. Genellikle de var olanı sağlamlaştırabilme becerisine sahiptir.

10-Genelde sadece çok az insan, içindeki gerçek onu bilir. Bunu sebebi Boğa burcunun diğer burçlara oranla daha çekingen bir yapıya sahip olmasıdır. O yüzden onu tanımak biraz zaman alır. O, kendini yavaş yavaş ortaya koymayı tercih eder.

11-Boğa burçlarının başını ağrıtabilecek sorunlardan biri maddi veya aşkla ilgili konularda meydana gelebilecek zorlu durumlara dahil olmaya eğilimli olmalarından kaynaklanabilir. Ayrıca çevresindekileri öfkelendiren ve ikili ilişkilerinde karşı tarafın hiddetini alevlendirebilecek inatçılığa sahip yapıları da sorun teşkil edebilir.

12-Tabiatın sunduğu zenginliğe doğuştan sahip olan, güzel olan her şeye tutkuyla bağlanan Boğa burçları uyumlu ve zevkli kombinasyonları ile dikkat çekerler. Zarafet yarışında her zaman ilk sırada yer alan Boğaların stillerinde ışık vardır.

İKİZLER
1-İkizler burcu enerji, canlılık, çok yönlülük, akılcılık ve adaptasyonu simgeler.

2-Zodyak’ın üçüncü burcu olan İkizler, insan ırkının ayırt edici özelliklerini temsil eder. İkizler bir hava elementi olarak zekayı, değişime açık özelliğiyle kolay adaptasyon sağlayabilmeyi, iletişimin elementi Merkür ile fikirleri ortaya koyabilmeyi tek bir bünyede toplar.

3-İkizler burcu arkasına yaslanıp, izleyici olmayı asla sevmez. Sonsuz merakı onu her şeyin içerisinde bir şekilde yer almaya sürükler. İkizler sahnedeki aktör olmalıdır, yalnızca bununla da sınırlı kalmaz. O aynı zamanda yönetmen ve yapımcı da olmayı diler.

4-Muhalefettir. Çünkü her konuda bilgisi olduğu için yarım olan hiçbir bilgiyi ve açıklamayı kabul etmez. Bunu da yeniliğe her zaman açık kişiliğine ve sürekli arayışta olan merak duygusuna borçludur.

5-İkizler insanı; tutucu, ilerlemeyen veya belirli konularda nerde durduğuna, tutumunun ne olduğuna karar veremeyen kimselere sabır gösteremez. Çünkü o toleransa sahip olmamasının anlamlı bir sebebi vardır. İkizler burcu akılcılığıyla her zaman nerede durduğunu bilir.

6-Genellikle İkizleri bir yere veya bir fikre bağlı tutmaya çalışmak yanlış bir davranıştır. Çünkü onlar bir fikre hakimse, onun içini dışını en büyük rahatlıkla konuşabilirler. Onlar, hangi pozisyonda olurlarsa olsunlar hızlı düşünürler; keskin bir hiciv yetenekleri vardır ve hemen herkesten daha zekidirler.

7-Rutinin her çeşidi tipik bir İkizlerin kendisini kafese kapatılmış ve kanatları kesilmiş zavallı bir kuş gibi hissetmesine neden olur. Bu insanlar köle gibi tek düze yaşamaktan ve monotonluktan nefret ederler.

8-İkizler burcunu en güzel anlatan söz “Meraklı olmak, zeki ve verimli insanların ilk ve son tutkularıdır”.

9-Çok fazla duygusal olmayan İkizlerin, beyni kalbini yönetir. Kendini kaptırmaktansa, daha mantıklı kararlar vermeyi tercih eder. Böyle düşünmeleri onları romantik anlamda serinkanlı yapar. Benliğini korumak adına biraz mesafeli olmayı tercih eder.

10-Söylemek, anlatmak yani dili en etkili şekilde kullanabilmek İkizler burcu için önemlidir. İfadesi kuvvetlidir; kelimelere anlam vermeyi ve bunu başkalarına aktarmayı iyi becerir. Kıvrak zekası sayesinde kelimelerle iyi anlaşır. Etrafına baktığında onu dinlemek için bekleyen gözleri kolayca görebilir.

11-İkizler burcunun başını ağrıtabilecek sorunların en büyük kaynağını kararsızlıkları oluşturur. Bu özellikleriyle çevrelerinde beklenmedik bir öfke yaratmaları söz konusudur. Ancak bu kararsızlığının arkasında yatan en iyiye ulaşma arzusunu kimse göremediğinden, amaçlarına hep yanlış anlamlar yüklenir.

12-İkizler burcunun değişken ruh hali görüntüsüne de yansır. Yeni ve farklı düşüncelere açık olduğundan modayı yakından takip eder. Uyumlu kombinasyonları onları üzerinde görmek zordur. Her şeyin uyumu birbirine karışmış aksesuarları onun üzerinde görmek mümkündür.
 

_nehir_

Schrödinger'in Kedisi ♕
Özel üye
YENGEÇ
1-Yengeç burcu hassas ruhu, derin hayal gücünü, inceliği, zekayı, anaçlığı simgeler.

2-Kimse Yengeç burcunun anlaşılması kolay insanlardan oluştuğunu söyleyemez. Nazik, sempatik, sabırlı görüntüne karşın biri ondan tavsiye istediği anda aksi ve ters yüzü aniden kendini ortaya çıkarır. Yönetici gezegeni Ay olan Yengeç burcunun, inişli çıkışlı karakterine tanık olmayan insan yoktur diyebiliriz.

3-Yengeç içine girilmesi zor olan dış bir kabuk ve içinde de narin bir yapılanma bulunduran bir su canlısıdır. Tıpkı yengeç gibi, bu burcun insanları da, dışarından gelebilecek saldırı oklarına dayanıklı, derin duygularını ve aşırı hassasiyetini korumak için, kendilerine sağlam bir kabuk oluşturmuşlardır.

4-Karmaşık iç dünyası, kırılgan, ani öfkelenmeleriyle bir Yengeç burcu her zaman sürekli destek ve teşvik edilmeye ihtiyaç duyar. Umutsuzca sevilmeyi ve onaylanmayı ister. İstediğini aldığında ise, en iyi şekilde karşılığını vermeye çalışır.

5-Sessiz ve kaygılı bir şekilde, kara kara düşünen birinin görüntüsüne rastladığınızda onun Yengeç burcu olduğunu anlamanız için astrolog olmanıza gerek yoktur. Bir an gelir, karşı tarafa kalbindekileri döker. Ancak kendini çok fazla ortaya çıkarmış olmaktan dolayı duyacağı kaygı, onun kafasını uzun bir süre meşgul edecektir. Samimi görünse de her zaman onda güvensizlik hakimdir.

6-Paraya önem verir. Savurgan olsa da, her zaman kenarda köşede biriktirdiği birkaç kuruşu vardır. Harcamaları ise genelde gelirinin çok çok gerisinde kalır. Çevresindekilerden, para kazanmaları ve biriktirmeleri konusunda desteğini asla esirgemez. Tasarruf yapmayı bilen biri onun olağanüstü ilgisini çeker.

7-Yengeç burçlarında öyle bir hayal gücü vardır ve duyguları öylesine yoğundur ki, bunları siz de hissettirebilir. Onların düş gücünde sevinç ve umutsuzluk, korku ve şefkat, keder ve coşku vardır ve her duyguyu hızla güçlü belleğine kaydeder. Aynalar ve fotoğraf makineleri gibi görüntüleri yakalar ve aynen ayna gibi yansıtırlar.

8-Yengeç tam bir sır küpüdür. İnsanlar otomatik olarak sırlarını Yengeç burcuna açarlar ama o hassas sezgileriyle insanların kafasının içinde ne olduğunu zaten bilir. Yengeçlerin şefkati derindir ve büyük ölçüde sezgiye dayanır. Aklına koyduğu zaman, ondan gizlenebilecek hemen hemen hiçbir sır yoktur.

9-Elde edebileceği bir şey uğruna savaşmadan, ondan vazgeçmez. Yakaladığı şeyi inatçılıkla tutmayı sürdürebilir. Eğer onu gerçekten istediği bir şeyden vazgeçirmeye çalışıyorsanız, boşuna çabalamayın çünkü Yengeç değer verdiği bir şeyden asla vazgeçmeyecektir.

10-Bir su burcu olarak Yengeç burcunun aşk ilişkilerinde duyguları okyanus kadar derin ve gökyüzü kadar geniştir. Karşı taraftan onunla tam olarak aynı duygular içinde olmasını ister, eğer böyle olmazsa hayal kırıklığına uğrar. Etrafındakilerin onları gerçekten sevip sevmediği sorgular durur.

11-Zengin bir hayal dünyasına sahip olan Yengeçler kendi modellerini çizer ve dikerler. Denizi anımsatan yumuşak uçuk maviler, onların kıyafetlerinde çok sık rastlanır.

ASLAN
1-Aslan burcu heves, güç, engin, yaratıcılık, cömertliği temsil eder.

2-Yönetici gezegeni güneş olan Aslan burcunun dikkat çekme içgüdüsü doğuştan bulunur. Onların göze çarpan doğası, tek düzeliği ve sıradanlığı can sıkıcı bulur ve hor görür. Eğer hayat ona istediği kadar heyecan vermiyorsa, ona uygun bir hayatı oluşturma yoluna gider. Abartmak onun doğasında vardır. İşleri gösterişle, tantanalı bir biçimde ve debdebeyle halletmek onun adetidir.

3-Toplumdaki duruşu bir Aslan için çok önemlidir. Görünüşünü güçlü ve istediği gibi tutmak adına hiçbir türlü harcamadan kaçınmaz. Aslan burçları harcama konusunda Zodyak’ın en savurgan burcudur.

4-Bazen insanlar en iyisini elde edemiyorlarsa, ikinci seçeneğe yönelmeyi denerler ama bu Aslan burçları için kesinlikle geçerli değildir. Lüks onlar için nefes almak kadar hayati bir ihtiyaçtır. Bedeli ne olursa olsun, hayattan zevk almaya bakarlar.

5-Duygularını her zaman en tiyatral şekilde yaşar. Sevinç, üzüntü, heyecan, aşk… Tıpkı kocaman bir tiyatro sahnesinde gibi duyguları, üzerinde etkili olur. Her zaman baş aktör olduğunu bilir ve ona göre hareket eder.

6-Aslanlar şefkatle koruyan, hassas bir şekilde seven, şövalye ruhlu ve çapkın aşıklardır. Onu romantik davranışlara yöneltmek için tuzak kurmanıza gerek kalmayacaktır çünkü onlar aniden alevlenen bir ihtirasa sahiptirler. Aşk, yüreklerinde kırmızı bir gül gibi açar.

7-Nazik ve yumuşak görüntüsüne aldanmayın. Sessiz Aslanın kükremesi yıkar geçer. Tersinden vurduğunuz anda, etrafa kıvılcımlar saçmaya başlar. O sadece halim selim bir insan rolünü oynamaktadır. Kibar tavırlarının ve sabırlı durağanlılığının altında, için için yanan mağrur kibirliliğin ve cakacı bir kendini beğenmişlin ateşi yanmaktadır.

8-Aslanlar asla başkalarına sırtlarını dayamazlar. Onun yerine kendilerine dayanılmasını tercih ederler. Ona dayanıyorsunuz diye teatral bir şekilde kükreyebilir ama siz onun yakınmalarına aldırmayın bu onun bayıldığı şeydir. Onu yüklerinden kurtarmayı teklif edip, yardım eli uzattığınızda, hor gören bir ifadeyle geri çevireceğini görebilirsiniz.

9-Aslanlar çok yönlü ve kolay adapte olan kişiler olarak tanınırlar ama çok seçicidirler. Her fırsatta kendi fikirlerini savunmaya özen gösterirler. O yüzden fikirlerinin değişmesini beklemeyin. Onların sabit tabiatları önemli bir konuda tartışmaya girmeyi zor hale getirir.

10-Aslan asla kararsız olmazlar. İşler zora girdiğinde bile herkes Asların çökeceğini düşünse de, onlar kararlı duruşlarıyla tam tersini yaparlar. Baskı altındayken bile kafalarını hep dik tutmayı başarırlar.

11-Düşündüğü şeyi söylemekten asla çekinmez. Ne söylerse söylesin genellikle dosdoğru düşündüğü ve inandığı şeyi söylüyordur.

12-Aslan burcu dikkat çeken doğasına en iyi şekilde yansıtacak bir stili benimsemiştir. Kullandığı canlı renkler ile uzaktan dahi fark edilmeyi başarır. Çarpıcı giysileri onların üzerinde görmek mümkündür.

BAŞAK
1-Başak burcu nezaket, çalışkanlılık, analitik düşünce, araştırma, özen gibi kavramları temsil eder.

2-Yönetici gezegeni Merkür olan Başak burcu insanları sürekli olarak aktif olmaya eğilimli insanlardır. Başakları durmaksızın etkisi altında tutan bu dürtü, başarmak ve mükemmelliği elde etmeyi amaçlar. Onlar asla işlerini ertelemezler . Yapılması gereken bir işi aynı gün içerisinde bitirmeye özen gösterirler.

3-Zekası, analitik düşünce tarzı onu diğerlerinin arasından sıyıran özelliklerinden biridir. Olayları ince eleyip sık dokuyan yaklaşımıyla, insanlar planlarını oluşturmadan önce ona danışırlar. Çünkü o en ince kusuru bile anında fark eder. Hayata rasyonel bir bakış açısıyla yaklaşılması gerektiğini düşünür.

4-Başak burcunu en güzel anlatan söz “Mükemmeliyete, ekleyecek hiçbir şey olduğunda değil, elde edilecek bir şey kalmadığında, tamamen bir beden çıplaklığına büründüğü zaman ulaşır”.

5-Başak burcunun mükemmeliyetçi eğilimleri biraz sorun yaratabilir çünkü Başak niteliklerini her zaman ileriye taşımak ister. Asla yaptığı işten, görünüşünden ya da ilişkilerinden tatmin olmaz ve her zaman daha iyisi yapmak için başka yollar arar. Her zaman daha mükemmeli aramak onlarda risk alma konusunda çekingenliğin sebep olacağı sıkıntılar meydana getirebilir.

6-Gerçeğe fazla bağlı olan Başak burçları sadece bilimsel verilere güvenirler. Belirsizliği kabul etmek onlar için çok zordur. İçgüdülerine ve önsezilerine göre asla hareket etmeyi tercih etmezler bu yüzden her şeyi birbiriyle bağdaştırmak isterler.

7-Görgü ve nezaket Başak burçlarının ilişkilerinde her zaman aradığı şeydir. Uzun ya da kısa bir ilişki, ne olursa olsun bu kural geçerliliğini korur.

8-İdealleriyle somut hedefleri sürekli bir çatışma halindedir. Düşleri ve o, rasyonel bakış açısına zıt iki durum meydana getirir. Bu durumda onun içinde daimi bir hesaplaşma yaratır.

9-Keskin bir dili ve eleştirel yaklaşımları karakterinin en belirgin özelliklerinden olan Başak burcunun, başını ağrıtan sıkıntılar genelde tartışmalar, çatışmalardan meydana gelecek anlaşmazlıklar olur. Eleştirilerinde dahi duygu ve düşünceleri etkin bir şekilde eşitleyen yol izleyerek, mantıklı ve ifadesi güçlü sözler dökülür ağzından.

10-Başak burcu olup ta bencil olabilen insan çok azdır ya da ona yeteri güveni telkin edememişsinizdir. Hayat algısı güçlü olduğundan, çevresinde bulunan herkesi sahiplenip kollamak ister. Kendi dertlerini unutup, görev adamı gibi başkalarının dertlerine koşar. Özellikle çalışkan biri Başak burcunun takdirini kazanarak, onun nitelikli bilgilerinden yararlanma hakkını ön sıradan kazanacaktır.

11-Başak burcu için aşk yaşamsal bir risktir. Çünkü aşık olmak demek duyguların devreye girmesi ve mantığın ikinci plana düşmesi demektir. Aklı ve mantığı ile hareket eden Başak burçları için aşk, tehlikeli bir oyun olsa da zaman içerisinde aşkın verdiği mutluluk ile “keşke” leri “iyiki” lere dönüşür.

12-Başak burcu, kıyafet seçiminde dahi rasyonel olmayı tercih eder. Bir şey almadan önce dikkatle ölçüp biçer ve karşılaştırır. Dayanıklı giysileri, uzun süre giyebilecekleri, kaliteli giysileri satın almayı tercih ederler.
 

_nehir_

Schrödinger'in Kedisi ♕
Özel üye
TERAZİ
1-Terazi burcu aktifliği, uyumu, rahatlığı, sosyalliği, nezaketi simgeler.

2-Güzellik tanrıçası Venüs tarafından yönetilen Teraziler, güzelliğe ve estetiğe her şekliyle hayranlık duyarlar. Çevrelerinde de zarafetin dokunuşunu gözler önüne serecek yeri tercih ederler. Etraflarında lüksü görmekten memnuniyet duyarlar. Onlara göre paranın satın alabileceği her şey güzeldir.

3-Yürekten kendine hayran olan Terazi burçları her zaman çevrelerinden övgü beklerler. Kendilerini eşsiz bir mücevher olarak görürler. İnsanları dış görünüşleri yüzünden eleştirmeye meyillidirler. Eğer birinin hoş göründüğünü düşünüyorlarsa, daha derine inmek için çabalamazlar, bu kadarı onlar için yeterlidir.

4-İnsanlar onunlayken kendilerini önemli hissederler. Gelişmiş empati kurabilme gücüyle, onları dikkatle dinler ve anlamaya çalışır. Sakin ve samimi tavırları, insanları onun etrafında tutan en belirgin özelliklerinden biridir.

5-Hayatındaki sürekli mücadelelerinden biri de çevresinde oluşturmaya çalıştığı uyum ve dengenin birlikteliğidir. Huzur ve sükuneti her zaman çevresinde görmek ister. Bir sorunla karşılaşsa dahi ondan nasıl sıyrılabileceğini dair taktikleri vardır. O olayları her açıdan ele almayı iyi becerir ve bu yüzden sorunlarla baş etmek için özel bir çaba sarf etmez.

6-Terazinin özellikle en ihtiyatlı davrandığı konu adil olmaktır. Önyargılı olmaktan, haksız suçlamalardan, gerçekliği olmayan söylentilere körü körüne inanmaktan elinden geldiğince kaçınır. Onun aradığı şey kesin gerçekliktir, tüm olasılıkları tarttıktan sonra doğru cevabı bularak dengeyi sağlamaktır.

7-Sağlam içgüdüleri olmasına rağmen, iç sesine, duygularına kulak vermektense somut hayata yönelik hareket etmeyi tercih eder. Onu değişmeye çağıran sinyalleri göz ardı eder, karalılığından ödün vermez.

8-Terazi burçları yeni olana her zaman şüpheyle yaklaşır. Grup çalışması ya da örgütlenme gibi fikirler onu huzursuz eder. Başkalarıyla birlikte bir şeyler yapma ve paylaşma fikri ortaya atıldığı anda başka önerileri ortaya sunar. Çünkü dengenin bozulabilme olasılığı onu korkutur.

9-Terazi burcu evliliğin ve birlikteliğin burcudur. Bir partneri olduğu sürece mutlu olabilmeyi sürdürür. Şartlar yalnız kalacakları doğrultuda ilerliyorsa tüm dengesini ve pozitif bakış açısı yitirir.

10-Terazi kendini başkalarıyla mukayese ettiğinde, keşif yolunda ilerleme kaydeder. Kendisi için özel olan birindeki eksikliği gördüğünde kendi gücüne daha fazla değer vermeye başlar.

11-Terazi burçlarının başını ağrıtacak sorunlar genelde onların kararsız yapılarından meydana gelir. Ayrıca aşk ilişkilerinde duygularını kolayca afişe etmeleri çoğu zaman peşinden hayal kırklıklarını getirir. Öfkeli ve kırılgan aşık olan Teraziler hayal kırıklıklarına uğradıkları zaman, kontrolsüzce davranabilirler.

12-Terazi burçları dış görünüşe önem verirler, bu yüzden cezp edici ve cüretkar kıyafetleri tercih ederler. Alımlı etkileyici değişik dizaynlı modeller onlara göredir. Giyim konusunda para harcamaktan çekinmezler.

AKREP
1-Akrep burcu, hayal gücü, tutku, duygusallık, kararlılık, inatçılık, kurnazlık gibi kavramları temsil eder.

2-Akrep aşırılıkların burcudur. Çeşitli özelliklere sahip bu burçlar güçlü oldukları kadar zayıf olabilirler. Kısacası insan doğasının sahip olabileceği en iyi ve en kötü özellikleri bir arada bulundurabilen bir yapıya sahiptirler.

3-Akrep sembol olarak, işlerini alttan alttan yapan, ölümcül zehriyle düşmanlarını öldüren bir hayvanı gösterir. Aynı şekilde Akrep burçları onlara yapılan kötü bir şeyi asla unutmazlar. Doğru zaman geldiğinde intikam almak için harekete geçerler.

4-İyi gizlemeyi başarsalar da aslında tehlikeli bir rakiptirler. Eğer sonunda kazanmak varsa ellerinden geleni ardına koymazlar ve herkesten çok çalışırlar. Fırsatları olursa biriktirdiklerini kullanmakta çekingen davranmazlar. Rakiplerinde bir zayıflık sezdikleri anda, onu alt etmek için harekete geçerler.

5-Kolay adapte olabilmeyi becerir. Eğer gerekiyorsa kariyerini başka kanaldan yönetmek için, müthiş enerjisiyle yeni bir yol izler. Bir sorunla karşılaştığında ise, onu başarıya döndürmeyi becerir.

6-Duyguları konusunda büyük bir yoğunluk yaşar. Duyguları sadece onda hüküm sürmez ayrıca karakterini yeniden şekillendirir. Dahil olduğu her şeye tutkuyla yaklaşır; bu işle, aşkla ya da ilişkilerle ilgili olabilir.

7-Akrep gurur sahibi bir insandır. O kendisinin ne olduğunu, ne olmadığını çok iyi bilir ve başkalarının onun hakkındaki düşünceleri, onun bilgisini değiştirmez. Eleştiriler bir kulağından girer, öbür kulağından çıkar; komplimanlar onu bir santim yerinden oynatmaz.

8-Yönetici gezegeni Mars olan Akrebin gözünden hiçbir şey kaçmaz.

9-Akrep çevresindekilere son derece bağlıdır. Sivil yaşamdaki felaketlerde olsun, zorluklar, problemler asla onu yıldırmaz. Her zaman dostlarına, akrabalarına, sevdiklerine kocaman bir sevgi gösterir.

10-Akrep burçlarının en çok karşılaştıkları sorunlarından biri ketumluklarıyla veya kıskanç tavırlarıyla çevrelerinde öfke uyandırabilmeleridir. Keskin ve zıt tavırları terslik yaratarak, karşı tarafı şiddetli tepkilere varacak boyutlarda öfkelendirebilir.

11-Akrep burcu miras burcudur. Onlar amaç ve kaderleri doğrultusunda çıktıları yolculukta gerçek mutluluğu, yaşam güçlerini başka insanlara aşılayarak bulurlar.

12-Akrep burcunun kişiliğindeki gizem, giyim tarzından belli olur. Ucuz ya da pahalı olsun aldıkları her kıyafette siyah renginin bulunmasına dikkat ederek mistik bir tarz yaratırlar.
 

_nehir_

Schrödinger'in Kedisi ♕
Özel üye
YAY
1-Yönetici gezegeni Jüpiter olan Yay burçları enerji, isteklilik, özgürlük, keşif gibi nitelikleri simgeler.

2-Yay sembol olarak dahi yüksek hedefleri, dış aktiviteleri sevmeyi ve kovalamacayı temsil eder. Yay burcu filozofi, kapsamlı öğreti ve geniş görüşlerin burcudur. Yeni fikirler, daha önce görmedikleri yerler keşfetmek onları mutlu eder.

3-Şansın gezegeni Jüpiter’in çocuğu olarak, onda Tanrı’nın takdiri olan bir şans vardır, bu şans doğru yerde ve doğru zamanda onu korur. İş, arkadaşlık, kariyer, maddi konular… Bütün hepsinde ihtiyacı olduğu anda bütün kapılar ona açılır.

4-Yay burcunda, ateşin harareti, dinmek bilmeyen değişkenlik özelliği ve neşe veren Jüpiter etkisi birleşince ortaya kısıtlandırılması mümkün olmayan çok yönlü bir kişilik ortaya çıkar. Özgürlük, onların ilerlemelerini, ruhlarının bitmek tükenmek bilmeyen hareketliliğini sağlayan, yaşama isteğini hevesle kamçılayan koruyucu ilkesidir.

5-En iyi arkadaşlarınızdan biri muhakkak Yay burcudur. Çünkü onlar içten, açık yürekli, neşeli ve kötülük düşünmeyen iyi niyetlilikleriyle her zaman çevresindekilere iyilikte bulunmak için çabalarlar. Yardımları karşı tarafa ağır yükümlükler yüklemez, karşılıksızdır.

6-Efsanevi sayılabilecek bir açık sözlülüğe sahiptir. Yaratacağı etkiden tamamıyla habersiz bir dürüstlükle aklına geleni söyler. Eğer gerçeği duymaya dayanamayacaksanız, onun fikrini sormasanız daha iyi.

7-Yaylar dikkatsizce romantik bir ilişkinin içine atılırlar ama evlilik söz konusu olduğunda çoğunlukla birdenbire duraklarlar. Bir kez daha düşünür sonra yollarına devam etseler de gene yanlış bir iş yaparlar. Her ne kadar aşk ilişkilerinde sıcak ve harikulade olsalar da, onları yakalamak biraz ustalık ister.

8-Yaylar normal olarak yerinde duramayan insanlardır. Hareketsiz oturmaktan veya bir yerde durmaktan nefret ederler. Sürekli sanki bir yere yetişmeleri gerekiyormuş gibi hareket ederler. Hiçbir duraklama ve duraksama göstermezler.

9-Yay burcunda her zaman çocukça bir tavır belirgindir. O yaşamın ciddiliğini kabul etmek istemez. Sorumluluk yükü altında mutlu olmayı becereme de hayallerini hedefleri doğrultusunda şekillendirir. Hayalleri yıkılırsa hedeflerinden çabucak vazgeçer.

10-Kendini beğenmiş gibi görünse de, içerilerde bir yerde kendini beğenmeyen birisi saklıdır.

11-Yay, kendini iyi tanır, neyin peşinden koşması gerektiğini iyi bilir. Kafasına koyduğu şeyi yapmak konusunda, en iyisini yapmak içinde mücadeleye girer.

12-Özgür Yay burçları bunu kişiliğine de yansıtır. Hareketliliğiyle eşofmanları ve spor ayakkabılarını tercih ederler. Genelde giyimleri ve dış görünüşleriyle ilgilenmezler. Rahat ve hareket kabiliyeti kolay kıyafetleri tercih ederler.

OĞLAK
1-Zodyak’ın 11. burcu Oğlak ağırbaşlılık, sabır, azim, ataklığı temsil eder.

2-Oğlak burcu, sahip olduğu ünü, kariyeri elinde tutmak için mücadele veren görüntüsüyle toplumda yer edinmiştir. Onların libidosunu yüksek tutan başarılı olma isteğidir. Takdir almak ve övgü toplamak onları oldukça mutlu eder, mesleki şerefini korumak için engellerin üstüne yürümeyi dahi göze alır. Dış dünyayla sürekli etkileşim halinde olması da bundan kaynaklanır.

3-Sınırlamaların gezegeni Satürn onun yönetici gezegenidir. Ayrıca zamansal sınırlamaları da dahil eden bu gezegen, onun zamanın kıymetini bilen yanını oldukça güçlü tutarak, onu zamanlama konusunda mükemmeliyetçi yapar.

4-Durumları ele almaya, geliştirmeye onları mükemmel hale getirmeye hep ihtiyaç duyan bir yanı vardır. Bu durumun sebebi etrafında uçuşan fikirleri havada yakalaması ve onları büyük bir motivasyonla düzenleyip, işlevsel hale getirebilen becerisidir.

5-Sert ve azimli kişiliği, onu başkalarına bağlı kalmaktan uzak tutar. Kendi kişiliğini oluştururken dahi, ailesine ihtiyaç duymaz. Hayatın zorlu yollarında, ilk adımlarını kendi ayaklarının üstünde durmayı bilen biri olarak atmayı seçer.

6-Mesafeli duruşu çoğu zaman çevresi tarafından yanlış algılanıyor olabilir. Aslında bu onun kendine yetebilen kişiliğinin en büyük yansımasıdır. Kendini ispatlayıp, güvenini kazanmadan kimseye söz hakkı vermez.

7-Uzun bir yolculuğa korkusuzca atılmasına karşın, bunu ancak nereye gideceğini biliyorsa yapar. Enine boyuna inceledikten sonra atılır, dikkatsizce atlamamaya özen gösterir. Üstlendiği işe, daha önce kimler nasıl yapmış gibi gerekli bilgileri toparladıktan sonra başlar ve hedefine ulaşana kadar devam eder.

8-Belirsizlik içeren durumlara dahil olmak onu memnun etmez. Genelde olayların köşelerini görmeye çalışır. Ya siyahtır ya da beyaz. Grinin kendini gösterdiği yerlerden yolunu değiştirmeyi tercih eder. Onun için her zaman tek bir doğru yol vardır.

9-Maskesinin altında, birçok maskeler barınıyor bu yüzden gerçek ona ulaşmak birini gerçekten uğraştırabilir. Ancak bunu başarabilen biri, böylesine kolay bulunmaz bir kişiliğe rastladığı için kendini şanslı sayacaktır. Çekiciliği ve kişiliğinin derinlerinde yatan büyüleyici yanları ancak labirenti geçene verilen büyük bir ödüldür.

10-Birinin Oğlak burcuna yakın olması, onun güvenini kazandığı anlamına gelmez. Hiç bitmeyen güvenlik arayışıyla karşı tarafı sürekli teste tabi tutmak, onun küçük oyunlarından birisidir. Bu da Oğlak burcunun ustalıkla gizlediği sevilme ve takdir edilme ihtiyacını, güvence altına almak istemesinden kaynaklanır.

11-Romantik olan Oğlaklar duygularının kendilerini gerçeklere karşı kör etmesine izin vermeden, Ay’ın o garip ışığını veya kelebeğin kanadındaki o harikulade renkleri görüp, yorumlayabilirler. Bu yorumda ise mutlaka ne istediği anlaşılacak ve duygusallığının kenarlardan taşmasına asla izin vermeyecektir.

12-Oğlak burçlarının giyim stilleri de kendini yansıtırlar. Hepsinin kendine özgü stilleri vardır. Genelde iş hayatında koşuşturduklarından, sade ve şık giyinmek onlara uygun olacaktır.

KOVA
1-Zodyak’ın 11. işareti olan Kova gelecek, düşsellik, umut, arkadaşlık ve istekleri temsil eder.

2-Kovalar orijinal ve alışılmışın dışında insanlar olarak çıkarlar karşımıza . Ele avuca sığmaz, çılgın kişilikleri ile hiçbir zaman kalabalığı takip etmezler. Onlar her zaman kendi yolarını oluştururlar.

3-Entelektüel özgürlüğü onun en belirgin karakteristik özelliğidir. Değişim gezegeni Uranüs onda özgür, ilerici bir kişilik yaratmasına rağmen, sabit fikirliliği olmadık zamanlarda da kendini ortaya koyar. Sebep ne olursa olsun, insanlar onun Kova inadınla çatışırken bulabilirler kendilerini.

4-Kova’nın düşünce yapısı avantgard bir tarzda işler. Her zaman basmakalıp olana yeni bir anlayış getirerek, devrimde öncü olmuşlardır. Öyle ki fikirleri taşlara yazılası türdendir.

5-Onda, çelişkilerle dolu bir sistem vardır. İnsanlar bir arada olmayı severken, yalnız kalmakta onu çok memnun edebilir. Seyahati çok sevmesine rağmen, evde bütün gün yayılmaya da hayır demez. İş yaşamında dahi birbirine zıt iki işle meşgul olmayı sever.

6-Bilginin peşinde iz süren Kovalar yalnız bununla da kalmayıp, en büyük bilgeliğin paylaşımcılıktan geldiğini savunurlar. Her zaman daha fazlasının peşine düşmek onlar için vazgeçilmez. Şu sözü onlardan duymak mümkündür ”Daha önce duymadığım bir şey ile rastlaşmak canımı sıkıyor. Ne olduğunu mutlaka öğrenmeliyim.”

7-Eleştirilere karşı tarafsız durabilen tavrını, akılcılığı ön planda tutan kişiliğine borçludur. Ayrıca bu durum onda dış dünyada, zayıf ve sıradan insanların arasında güçlü duruşuyla sıyrılan bir kişiliği ön plana çıkartır.

8-Sempatikliği ve dışa dönüklüğüyle nereye giderse gitsin arkasında koca bir kalabalığı da peşinden getirir. Hayatın içinden her tür insanla bir araya gelebilir; statüsü, durumu ne olursa olsun. Ancak insanlara ayak uydurma gibi durumlara asla girmez, neysen odur.

9-Asla yargılamaz. Fikirlerini dile getirme özgürlüğünün, insanın elinden alınamayacak bir hak olarak görür. Ona göre kişileri oluşturan düşünceleridir; onun için esas özgürlük ise kendisi olabilme serbestliğine sahip olmaktır.

10-Çok iyi bir arkadaş olabilmesine rağmen, asla diğer insanların ona bağlı kalmasına izin vermez. Çünkü özgürlük onun yaşam biçimidir. Bunu sürdürmek için en yakın arkadaş ilişkisini dahi bu uğurda feda edebilir.

11-Kaygısız görünmesine karşın, kendisinde yok etmeye ve bastırmaya çalıştığı utangaçlık ve güvensizlik hissi vardır. Acaba insanlar benim onlara önem verdiğim gibi beni de önemsiyorlar mıdır? diye sormadan edemez. Bu da onun herkesi kucaklamaya yetecek arkadaş canlılığının sebebi olsa gerek. Bu kadar çabalarken bir an olsun kişiliğinden ödün verebileceği ihtimali de güvensizliğini oluşturur.

12-Kovalar özgür ve öncü kişiliklerini yansıtan, modanın dışında özgün giysileri tercih ederler. Kıyafetleri ruh haline göre değişir. Eski ile yeni arasında değişik modelleri ve eşyaları bulmakta üstlerine yoktur.

BALIK
1-Balık burçları 12. ve son burç olarak döngünün son halkasını oluştururlar. Böylelikle sonsuzluk, reenkarnasyon, yeniden doğuş gibi kavramları simgelerler.

2-Uygarlığın öncüsüdür. Elementinin su olması, onun etrafında meydana gelen yeniliklere kolayca adapte olabildiğinin göstergesidir.

3-Etrafındakilerin sığınağıdır. Çevresinde olanlara ve hayatına bir şekilde girmiş insanların sıkıntılarına kayıtsız kalması mümkün değildir. Narin şefkati, etrafında bir şekilde incinmiş ne olursa olsun; yaralı bir hayvan, çürümeye yüz tutmuş bir bitki ya da yardıma muhtaç biri, her zaman onu dayanak noktası haline getirir.

4-Sıra dışı ve derin bir hayal gücüne sahiptir. Sert ve taktik ihtiraslı, mevki savaşlarının verildiği işler ona göre değildir. Onun kendine özgü hayal dünyasını yaratabilmek için mücadele veren ruhuna en güzel hitap edecek alan gene sanattır. Orası, onun kendini tekrar yaratıp, iç arayışına çıkabileceği en uygun yer.

5-Mizah onların gizli silahlarından biridir. Öylesine olağan bir tavırla, zekice imalarda bulunurlar ki ne anlamını, ne de maksadını anlayabilirsiniz. Gene de karşı tarafı dürtme etkisi yaratırlar.

6-Balık, dünyayı pembe gözlüklerle görme arzusuyla doğmuştur. İnsanlığın kötü tarafını reddeder. Gerçek görmeye katlanamayacağı kadar kötüleşince, pembe dünyasındaki toz bulutlarının içine saklanır.

7-Entelektüel alt yapısı, hayal gücü ve yaratıcılığıyla birlikte, zihni hep bilinmeyenin peşinden ya da görünen altını kazımaya çalışır. Özelikle bir sebep yüzünden ya da bir idealini gerçekleştirme uğruna bulunmayacağı fedakarlık yoktur, merakıyla birlikte keşfetmeye doğru yolculuk yapmak onun için zevktir.

8-Balık burçları içgüdüleri ve hisleri güçlü yapıya sahiptirler. Hayatı spritüel anlamda kavramaya çalışırlar. O yüzden genelde iç seslerine kulak vererek hareket ederler.

9-Ayırt etme ve ayrıntıyı sezme kabiliyetleri çok güçlüdür. Bir şey, diğerinden ayıran, kusurlu veya üstün kılan her ayrıntı hemen onların dikkatini çeker. Yüzeysellikten oldukça uzak, kusura karşı her ayrıntıyı dikkatle yakalarlar.

10-Mistik konular, esrarengiz olaylar, doğaüstü gerçekler onları her zaman çekmiştir. Dünyanın gerçeklerini değiştiren fantastik evren, onların geniş hayal gücüne hitap eden bir alan olmuştur.

11-Balık burçlarının ruhani dünya ile bir bağı olduğuna inanılır. Köklü ruhlar ile geçmiş yaşamı tecrübe ettiğine dair konular Balık burcunun işareti ile bağdaştırılır. Bu durum Balık burcunun görüntüsüne de yansır. Her daim gardıroplarında antika birkaç parça kıyafeti vardır, nostaljik tarzları, etnik görünüşlü kıyafetleri tercih ederler.

12-Balık burçları kendi çöküşlerini genelde kendileri oluştururlar. Kendilerine sundukları müsamaha ve gerçeklerden kaçışla hiçbir sorunla yüzleşmek istemezler. Burcunun işaretinin de gösterdiği gibi, iki tane zıt yöne bakan balık, kendisini bir oraya, bir buraya sürükler.


ALINTIDIR.
 

r0se

Forum Onuru
Özel üye
Keşke şu aslan burcunun özelliklerinin bir kısmını gerçekten taşıyabilsem. Yazılanların aksine tam bir enkazım... Sıkıcı, boğuk, sıradan, bomboş bir hayat.. ve değiştirmek için hiç bir halt yapamıyorum.
 

_nehir_

Schrödinger'in Kedisi ♕
Özel üye
Keşke şu aslan burcunun özelliklerinin bir kısmını gerçekten taşıyabilsem. Yazılanların aksine tam bir enkazım... Sıkıcı, boğuk, sıradan, bomboş bir hayat.. ve değiştirmek için hiç bir halt yapamıyorum.
Neden öyle umutsuz konuştun şimdi :/ Daha genceciksin önünde upuzun bir hayat var, nasıl yaşayacağın senin elinde
 

kAşİf

Düşünmek lazım..
Özel üye
akrep burcu 7. maddde ..:)
7-Akrep gurur sahibi bir insandır. O kendisinin ne olduğunu, ne olmadığını çok iyi bilir ve başkalarının onun hakkındaki düşünceleri, onun bilgisini değiştirmez. Eleştiriler bir kulağından girer, öbür kulağından çıkar; komplimanlar onu bir santim yerinden oynatmaz.
 
Top