Lutenitsa Tarifi, Lutenitsa Nasıl Yapılır? Kahvaltılık Sos Tarifi

Papatya

V.I.P
V.I.P
Aslolanı budur, başka markalarda da bulabilirsiniz.
Ama biz size evde nasıl yapılır onun tarifini vereceğiz tabii.


Malzemeler

MaEVd6.png


5 adet büyük boy
domates
4 adet
kapya biber
2 adet orta boy
patlıcan
3 diş
sarımsak
1/2 çay bardağı
zeytinyağı
2 çay kaşığı
şeker
1 çay kaşığı
tuz
1/2 çay kaşığı
karabiber


Püf Noktası

Sosunuzu hazırlarken tatlandırmak için içerisine havuç ilave edebilirsiniz. Havuçları ilave etmeden önce hafifçe haşlayıp rondodan geçirin. Sosları hazırladıktan sonra üzerine 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ilave edip, ağız kısmı hava almayan kapların içinde uzun süre saklayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Biberleri ve patlıcanları iyice közleyin.
Közledikten sonra kabuklarından rahatça ayrılabilmeleri için bir kabın içine alın ve kapağını sıkıca kapatarak bekletin.
İyice terleyen biber ve patlıcanlarınızın kabuklarını soyun. Çekirdekli kısımlarını çıkarın. Rondodan geçirin.
Yıkanmış domateslerin kabuklarını soymadan dört parçaya bölün ve rondodan püre haline gelene kadar geçirin. Rondonuz yoksa domateslerinizi rendeleyin.
Sarımsaklarınızın kabuklarını soyun ve havanın içerisinde iyice ezilene kadar dövün ya da bıçak yardımıyla çok minik doğrayın.
Büyükçe bir tencerenin içine az miktarda zeytinyağı ve sarımsakları alın. Sarımsakların hafifçe sarartın.
İçerisine domatesleri ilave edin. Biraz piştikten sonra içerisine patlıcan ve biberleri ekleyin.
Ağır ateşte yavaş yavaş pişmeye bırakın. Bu esnada zeytinyağını yavaş yavaş ilave edin.
Kaynamaya başladıktan sonra baharat ve tuzunu ilave edin.
Çok ağır ateşte pişirerek domateslerin suyunu çekmesini sağlayın.
İyice kıvam aldığında ocağın altını kapatın ve şekerini ilave edin.
Kıvamı iyice oturup, soğuduğunda kavanozun içine alın. Afiyet olsun.

Alıntıdır.
 
Top