Lily King - Keşfetmenin Coşkusu - Özet

KitapBey

Üye
Antropolog Andrew Bankson yalnız başına çalışan ve Yeni Gine'deki bir kabileyi inceleyen, ancak elle tutulur bir ilerleme kaydedemeyen biridir. Bir kısırdöngü içinde giderek karamsarlığa kapılan ve daha da yalnızlaşan genç adam, intiharın eşiğindeyken Antropolog Nell ve kocası Fen'le karşılaşır. Ona gösterdikleri ilgi sayesinde, Bankson içinde bulunduğu ümitsizlikten kurtulur.

13043603_986183941466692_6633507020645352483_n.jpg


Nell ile Fen'in Bankson'la olan ilişkilerinin temelinde ise farklı keşiflere duydukları açlıkta kendilerine yardımcı olma ihtimali vardır. Ancak zamanla, üçünün arasında zihinsel ve duygusal bir fırtınanın fitili ateşlenir.

Ödüllü yazar Lily King'in romanı kendilerini ilişkilerini, kariyerlerini ve en nihayetinde hayatlarını tehdit eden tutkulu bir aşk üçgeninin içinde bulan üç genç ve yetenekli antropoloğun hikâyesini anlatıyor.


KITAP ÖZETİ
Antropolog Andrew Bankson yalnız başına çalışan ve Yeni Gine'deki bir kabileyi inceleyen, ancak elle tutulur bir ilerleme kaydedemeyen biridir. Bir kısırdöngü içinde giderek karamsarlığa kapılan ve daha da yalnızlaşan genç adam, intiharın eşiğindeyken Antropolog Nell ve kocası Fen'le karşılaşır. Ona gösterdikleri ilgi sayesinde, Bankson içinde bulunduğu ümitsizlikten kurtulur. Nell ile Fen'in Bankson'la olan ilişkilerinin temelinde ise farklı keşiflere duydukları açlıkta kendilerine yardımcı olma ihtimali vardır. Ancak zamanla, üçünün arasında zihinsel ve duygusal bir fırtınanın fitili ateşlenir.

Ödüllü yazar Lily King'in romanı kendilerini ilişkilerini, kariyerlerini ve en nihayetinde hayatlarını tehdit eden tutkulu bir aşk üçgeninin içinde bulan üç genç ve yetenekli antropoloğun hikâyesini anlatıyor. "Efsanevi Antropolog Margaret Mead'in hayatındaki olaylardan esinlenen Keşfetmenin Coşkusu çağımızın en iyi romancılarından birinin kaleminden sürükleyici bir arzu, sahiplenme ve keşif hikâyesi." -Kirkus Reviews- "Orijinal, zekice kurgulanmış ve harika bir hayal gücünün ürünü olan bu romanda Lily King'in eşsiz kalemi sayesinde, olayları adeta yaşıyormuş gibi hissediyorsunuz." -Amazon- "Macera ve aşk, tehlike ve bilgi, arzu ve yalnızlık… Zarif bir şekilde örülmüş bu öğeler Keşfetmenin Coşkusu'nun özünü oluşturuyor." -Publishers Weekly-
 
Top