• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Giyilebilir Teknoloji Lenovo, Fiyat/Performans Oranıyla Dikkat Çeken Yeni Akıllı Saatini Duyurdu

Lenovo, uygun fiyatına rağmen iyi özelliklere sahip yeni akıllı saati Carme’yi duyurdu. Yeni akıllı saat 15 Eylül’de Hindistan’da 50 dolar fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

Lenova yeni akıllı saat


Çinli teknoloji markası Lenovo, geçtiğimiz haftalarda A6 Note ve K10 Note isimli iki yeni akıllı telefonunu tanıttı. Şirket, bu iki akıllı telefonunun ardından ise durmadı ve bugün Lenovo Carme adında yeni bir akıllı saat duyurusunu yaptı.

Lenovo Carme, kullanıcıların ekran içeriğini daha rahat bir şekilde farklı açıdan izlemelerini kolaylaştıran 2.5D kavisli ekran tasarımıyla geliyor. Renkli bir ekrana sahip olan saatin ekran boyutu ise 1,3 inç. Carme, bir akıllı saatten beklenen birçok şeyi yapabiliyor. Metin mesajlarını ve çağrıları ekranda bildirim olarak gösterebiliyor. Carme ayrıca, adımsayar, kalp atış hızı monitörü gibi fitness ve sağlık özelliklerine de sahip. Saat farklı spor aktivitelerini algılayabiliyor ve uzun süre hareketsiz kaldığınızda size bir hatırlatma gönderiyor.

Lenovo Carme, 7 günlük batarya performansı sunacak

Lenova yeni akıllı saat


Bu özelliklerin dışında Lenovo Carme, hava tahmini, kronometre ve çalar saat gibi özelliklere de sahip. Akıllı telefonunuzla eşleştirme yaptığınız vakit, kaybolan telefonunuzu da bulmanıza yardımcı olabilir. Carme, IP68 sertifikasına sahiptir bu sayede yüzerken veya duş alırken saati kolunuzdan çıkarmak zorunda kalmazsınız. Bluetooth 4.2 desteğiyle gelen saat, hem iPhone’lara hem de Android telefonlara bağlanabiliyor. 200 mAh batarya ile gelen Carme, Lenovo’nun iddiasına göre 7 gün batarya ömrüne sahip.

Lenovo Carme, iki renkte (mavi ve yeşil) sunulan bir plastik kayış ile birlikte geliyor. Saatin ücretinin 50 dolar (vergisiz 285 TL) civarında olması bekleniyor. Lenovo Carme, 15 Eylül’den itibaren Hindistan’da satışa sunulacak.
 
Top