Labrador Nasıl Beslenir?

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Labrador Nasıl Beslenir?

Labradorlar uysal yapıları sayesinde çocuklar ve diğer hayvanlar ile oldukça iyi anlaşırlar. Suda oynamayı çok severler ve av kökenli olan Labradorlar çok iyi koku alma özelliğine de sahiptir. Labradorunuza yeterli egzersiz imkânı tanırsanız ev ortamında rahatlıkla bakabilirsiniz. Fakat küçükt de olsa bir bahçeye ihtiyaç duyarlar. Eğer bir Labrador sahibi olacaksanız dikkat etmeniz gereken en önemli şey beslenmesidir.

İnsanlarda olduğu gibi köpek yavrularında da anne sütü gelişimleri açısından büyük bir önem taşımaktadır. Bu sebeple Labrador yavrusu edinme kararı aldıysanız 8. haftasına kadar annesinin yanında geçirmesine dikkat etmelisiniz. Kendisini güvende hissetmeyen Labrador yavrunuzun ağlaması normaldir. Ağlaması üzerinde çok fazla yoğunlaşmayın ve ortama alışması için kendisini güvende hissetmesini sağlayın. Burada dikkat etmeniz gereken, ona bu güveni sağlamak için aşırı ilgi göstermemeniz gerekir. Labradorlar çok zekidir ve ağladığında göstereceğiniz aşırı ilgiyi büyüdüğünde bile size karşı kullanabilir.

Labrador yavruları gelişimlerini ilk 18 ayda tamamladıkları için annesinin yanından alınmasının sonrasında beslenmesi büyük bir önem taşır. Beslenmelerinde market mamaları yerine veterinerinizden profesyonel mama tavsiyeleri alarak kaliteli bir mama kullanmanız önerilir. Yavru köpekler için üretilen bu mamalar Labrador yavrunuz için gerekli tüm besin maddesini içermektedir.

Yavru beslenmesinde yapılan en büyük hata bebek olarak görüldüğünden süt verilmesidir. Köpeklere süt verilmesi onu ishal yapacaktır ve bu kesinlikle önerilmez.

Labradorunuzun beslenmesi için 3. ayını doldurana kadar 4 öğün, 6. aya kadar günde 3 öğün, yaşını doldurduktan sonra günde 2 öğün şeklinde profesyonel köpek maması ile yapmalısınız. Köpeğinize vereceğiniz mama içerisinde onun gelişimi ve sağlığı için ihtiyacı olan tüm besinler vardır. Bu nedenle ek gıdalar vermenize kesinlikle gerek yoktur. Vereceğiniz ek gıdalar köpeğinizin sindirim sisteminin bozularak yağlanmasına neden olacaktır. Gereksiz yağlanma ileriye yönelik köpeğinizin çeşitli hastalıklara daha çabuk yakalanmasına neden olacaktır. Köpeğinizin beslenmesinde veterinerinizin tavsiyesi dışında ek gıdalar kullanmanıza gerek yoktur. Hatta bu cins için üretilen Labrador mamaları çok daha iyi sonuçlar elde etmenizi sağlar.

Unutmayın köpeğiniz ve sizin metebolizmanız farklıdır ve onun beslenme alışkanlığına dikkat etmeniz sayesinde uzun yıllar size sağlıklı bir şekilde arkadaşlık edecektir.
 
Top