Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Merhaba
Ziyaretçi
.
"Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya
BURADAN
ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...
Forumlar
Tarih
Dünya Tarihi
Ülkeler Tarihi
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="Suskun" data-source="post: 271818" data-attributes="member: 21093"><p><strong><span style="color: #ff0000"> Kıbrıs Mutfağı</span></strong></p><p></p><p>Evsahipligi yaptigi bunca kültürlerden süzülmüs birikimlerle Kibris mutfagi dogu ve bati lezzetlerinin sentezine ulasmis ve bir “oriental” ekol olmustur. Kibris mutfaklarinda et deniz ürünleri sebze ve meyva günlük ve taze tüketilir. Aksam sofralarinda ana yemekten önce yirmiye yakin çesidiyle “ordövr” ve mezeler sunulur.</p><p></p><p>Cacik humus pastirma yogurt fava taze badem içi tursu salatalar ve zeytin çesitleriyle baslayan ünlü mezelerin ardindan izgara hellim köfte sis kebap seftali kebabi pirzola gibi izgaralar ve firin kebabi küp kebabi kolokas molohiya börek bumbar patates köftesi ve kabak çiçegi dolmasi gibi sicak sipasiyaliteler gelir. Taze ve çok çesitli deniz ürünleri Kibris mutfaginda özel bir yere sahiptir.</p><p></p><p>Zivaniya Raki Brandi ve sarap yerel içkilerin en sevilen türleridir. Ana yemekten sonra macun denilen tatli ve meyvalar alinip türk kahvesi içilir. Yakin dogunun sert içimli özel kahvesini Kibris’ta yeniden tatmak gerekir. Sabah kahvaltilarinda yerel meyvalarin yani sira yogurt ile dogal balin muhesem beraberligi mutlaka tadilmalidir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Suskun, post: 271818, member: 21093"] [B][COLOR=#ff0000][FONT=Comic Sans MS] [/FONT]Kıbrıs Mutfağı[/COLOR][/B] Evsahipligi yaptigi bunca kültürlerden süzülmüs birikimlerle Kibris mutfagi dogu ve bati lezzetlerinin sentezine ulasmis ve bir “oriental” ekol olmustur. Kibris mutfaklarinda et deniz ürünleri sebze ve meyva günlük ve taze tüketilir. Aksam sofralarinda ana yemekten önce yirmiye yakin çesidiyle “ordövr” ve mezeler sunulur. Cacik humus pastirma yogurt fava taze badem içi tursu salatalar ve zeytin çesitleriyle baslayan ünlü mezelerin ardindan izgara hellim köfte sis kebap seftali kebabi pirzola gibi izgaralar ve firin kebabi küp kebabi kolokas molohiya börek bumbar patates köftesi ve kabak çiçegi dolmasi gibi sicak sipasiyaliteler gelir. Taze ve çok çesitli deniz ürünleri Kibris mutfaginda özel bir yere sahiptir. Zivaniya Raki Brandi ve sarap yerel içkilerin en sevilen türleridir. Ana yemekten sonra macun denilen tatli ve meyvalar alinip türk kahvesi içilir. Yakin dogunun sert içimli özel kahvesini Kibris’ta yeniden tatmak gerekir. Sabah kahvaltilarinda yerel meyvalarin yani sira yogurt ile dogal balin muhesem beraberligi mutlaka tadilmalidir. [FONT=Comic Sans MS][/FONT] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Atatürk'ün doğduğu şehir?
Cevapla
Forumlar
Tarih
Dünya Tarihi
Ülkeler Tarihi
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti
Top