Kuymak Tarifi İçin Malzemeler
- 2tepeleme yemek kaşığıtereyağı
- 2tepeleme yemek kaşığımısır unu
- 1su bardağısu(oda ısısında)
- 1kasekolot peyniri
- 1/2çay bardağıkaynar su
- 1silme tatlı kaşığıtuz
- Kuymak Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağını mümkünse bakır bir tavaya alın ve yağ eriyip köpürünce üstüne mısır ununu ekleyin.
- Mısır ununun rengi dönene dek kavurun. Ardından bir su bardağı suyu ve tuzunu ekleyin.
- Suyu çekene dek kavurun ve suyu iyice ektikten sonra içine kolot peynirini ilave edin.
- Peynir tamamen eriyip, suyunu çekene dek karıştırarak kavurun
- Peynir de eridikten sonra kaynar suyu ekleyin, suyu çekip uzayan bir kıvam aldığında ocağın altını kısın.
- Tereyağı hafifçe üstte biriktiği zaman kuymağınız hazır demektir. Sıcak sıcak servis edin.
Son düzenleme: