Kuymak Tarifi Nasıl Yapılır?

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Kuymak Tarifi İçin Malzemeler​

  • 2tepeleme yemek kaşığıtereyağı​
  • 2tepeleme yemek kaşığımısır unu​
  • 1su bardağısu(oda ısısında)​
  • 1kasekolot peyniri​
  • 1/2çay bardağıkaynar su​
  • 1silme tatlı kaşığıtuz​
  • Kuymak Tarifi Nasıl Yapılır?​

    1. Tereyağını mümkünse bakır bir tavaya alın ve yağ eriyip köpürünce üstüne mısır ununu ekleyin.​
    2. Mısır ununun rengi dönene dek kavurun. Ardından bir su bardağı suyu ve tuzunu ekleyin.​
    3. Suyu çekene dek kavurun ve suyu iyice ektikten sonra içine kolot peynirini ilave edin.​
    4. Peynir tamamen eriyip, suyunu çekene dek karıştırarak kavurun​
    5. Peynir de eridikten sonra kaynar suyu ekleyin, suyu çekip uzayan bir kıvam aldığında ocağın altını kısın.​
    6. Tereyağı hafifçe üstte biriktiği zaman kuymağınız hazır demektir. Sıcak sıcak servis edin.​
 
Son düzenleme:
Top