Kuymak Tarifi Nasıl Yapılır?

yesim434

Hırçın Karadenizli
V.I.P

Kuymak Tarifi İçin Malzemeler

XbuaeWP.jpg

  • 2tepeleme yemek kaşığıtereyağı
  • 2tepeleme yemek kaşığımısır unu
  • 1su bardağısu(oda ısısında)
  • 1kasekolot peyniri
  • 1/2çay bardağıkaynar su
  • 1silme tatlı kaşığıtuz
  • Kuymak Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Tereyağını mümkünse bakır bir tavaya alın ve yağ eriyip köpürünce üstüne mısır ununu ekleyin.
      gnyGeTo.jpg
    2. Mısır ununun rengi dönene dek kavurun. Ardından bir su bardağı suyu ve tuzunu ekleyin.
    3. Suyu çekene dek kavurun ve suyu iyice ektikten sonra içine kolot peynirini ilave edin.
    4. Peynir tamamen eriyip, suyunu çekene dek karıştırarak kavurun
    5. .
      aHnNZm6.jpg
    6. Peynir de eridikten sonra kaynar suyu ekleyin, suyu çekip uzayan bir kıvam aldığında ocağın altını kısın.
      Fiu8pXo.jpg
    7. Tereyağı hafifçe üstte biriktiği zaman kuymağınız hazır demektir. Sıcak sıcak servis edin.
    8. HwlpR0L.jpg
 
Son düzenleme:
Top