Kusurları kapatacak özel makyaj tüyoları

kelebek

-ütopik-
V.I.P
Güzelliğinize gölge düşüren ve canınızı sıkan yüz kusurlarınızı, aşağıdaki özel makyaj hileleri ile kolaylıkla kapatabilir ve bu şekilde daha güzel görünebilirsiniz Meleklerim! Çoğu kadın gibi sizinde doğuştan gelen ya da sonradan oluşan yüz kusurlarınız var ise, aşağıdaki makyaj hilelerini kaçırmamalısınız. Kolaylıkla uygulayabileceğiniz bu makyaj hileleri ile yüzünüzdeki kusurları kapatabilir ve bu şekilde çok daha güzel görünebilirsiniz.

6Qa841K.gif


Açık Renkler hatları ön plana çıkartır, koyu renkler geri plana atar. Açık renk olarak şeffaf pudra, koyu renk olarak pudra veya allık kullanılabilir.

Burun ile dudak arası uzun ise: Bu uzunluğu geri plana alabilmek için burun ile dudak arasını boyamalısınız.

Burun ile dudak arası dar ise: Çok dar olan bu bölgeyi ön plana çıkarmak için açık renklerle boyamalısınız. BurunDüzeltme Teknikleri

Küçük Burun: En ideal burun şeklidir. Fakat yüzde kaybolacak, dengeyi bozacak kadar küçük ise ve gözler iriyse burunu ön plana çıkarmak gerekir. Bunun için de burun kemiği ve kanatlarını tamamiyle açık renk fondoten ve pudra uygulamalısınız.

Düz ve Kısa Burun: Bu tip burunlarda burnun bitimine ve iki kaşın arasına açık renk fondoten ve pudra sürülür. Bu sayede burun biraz daha uzun görünür.

Uzun Burun: Burnun uzun olan alt uç kısmına koyu renk fondoten ve pudra ile gölge yapılarak uzunluk geri plana alınır.

Burnunuzu uzun buluyorsanız: Kaş başlarınızın burna çok yakın olmamasına dikkat edin. Burun kökü ve ucuna gölgeleme yapın. Alnınızı ve çenenizi çıkık göstererek burnu daha önemsiz kısalıkta olduğunu vurgulayabilirsiniz.

Kemikli Burun: Burundaki kemiğin üzerine koyu renk fondoten ve pudra sürülür. Bu sayede koyu renkle kemikli kısım geri plana alınır.

Büyük Burun: Bu tip burunlarda, koyu renk fondoten ve pudra ile burun şekli yeniden belirlenir. Gözlerden başlayarak, burnun iki yanına inen gölgeler burun kanatlarına dağıtılır. Burun daha ince ve zarif gözükür.
İşte size bir kaç tüyo

Burnu kısaltmak için uç kısmını gölgeleyin ama allık ile kırmızı fırça vuruşu burnu daha şiş gösterir unutmayın. Burnunuza yaptığınız gölge oyunlarını güneş ışığında kontrol etmeden dışarı çıkmayın, eliniz alışıncaya kadar leke yapabilirsiniz. Makyaj profesyonelliği zamanla olur.
 

kelebek

-ütopik-
V.I.P
Az Miktarda Fondöten
Hiçbir şey makyajınızı; doğal cildinizin rengini ve güzelliklerini kapatacak kadar yoğun bir fondötenden daha abartılı gösteremez. Fondöten, kapatıcı ve pudra uygulamasıyla pürüzsüz bir cilt elde etseniz bile, çil gibi karakteristik özellikleriniz (bu uygulamaların tümüne rağmen) gözlenebilir olmalı. Ünlülerin makyaj uzmanı Rachel Goodwin bunu nasıl başaracağınızı anlattı.

  1. Bir makyaj süngerini ıslatıp sıkın. Suyun etkisiyle fondöteninizin daha ince sürülmesini ve daha düzgün yayılmasını sağlar.
  2. Bir damla fondöteni elinizin üst kısmına sıkın ve süngeri dokundurun. Fondöten bulaştırdığınız süngeri yüzünüzün merkezinden dışına doğru uygulayın. Böylece kapatılmaya daha çok ihtiyaç duyulan mor halkaları fondötenin henüz süngerdeki etkisi azalmamışken kapatmış olacaksınız. Bu uygulama sonrasında ise yüz ve boyun bölgenizde kesinlikle renk farkı olmayacak.
  3. Ardından parmaklarınızı hafifçe (nemlendirici sürer gibi) yüzünüzde gezdirin. Parmaklarınızın ısısı, fondötenin iyice cilt yüzeyine oturmasını sağlayacak ve fazlasını alarak abartılı görünümü ortadan kaldıracak.
  4. Tüm sivilceleri kapatıcı ile gizleme zamanı. Uygulamayı kapatıcı fırçasıyla yapmak, ürünün tüm boşluklara rahatça girmesini sağlayacak. Böylece kat kat makyaj uygulamanız da gerekmeyecek.
  5. Son olarak T bölgesine pudra sürün. Böylece elmacık kemiklerinizde ışıltıyı koruyarak T bölgesindeki rahatsız edici parlaklıktan kurtulabilirsiniz.
 

kelebek

-ütopik-
V.I.P
Gözleri Ön Plana Çıkarın

  1. Kirpiklerinizi kıvırmadan göz makyajınıza başlamayın. Çoğu kadının kirpikleri uzun olsa da dümdüz ya da yeterince kıvrık olamayabilir. Kirpikleri kıvırmak onların uzun olduklarını daha da ortaya çıkaracak. Makyaj uzmanı Napoleon Perdis, plastik kirpik kıvırıcılardan ziyade, eski usül metal olanları tercih etmenizi öneriyor. Kirpik dibinde sabitleyip, 90 derecelik bir açıyla kıvırın ve herkesin kirpiklerinizin kıvrımının doğal olduğunu düşüneceğine emin olun.
  2. Ardından kirpik diplerinizi eğer açık tenliyseniz kahverengi, esmerseniz siyah bir göz kalemiyle belirginleştirin. Uygulamayı yalnızca üst kirpik diplerinizle sınırlandırın ve göz kaleminin arkasındaki sünger ile göz kalemini dağıtın.
  3. Son olarak kirpiklerinizi uzun gösterecek bir maskara sürün. Ürünü mutlaka iki kat uygulamalısınız. Çünkü maskaranın ilk katı kirpiklerinizi uzatır, ikinci katı ise dolgunlaştırır. Tek yapmanız gereken ikinci katı uygulamadan önce ilk katın kuruduğundan emin olmak. Tabii rimelinizin topaklanmış görünmesini istemiyorsanız...
 

kelebek

-ütopik-
V.I.P
Öpülesi Dudaklar Yaratın

  1. Parmağınızla dudak balm’ı uygulayarak dudaklarınızı hazırlayın. Balm, çatlakların arasına girecek ve dudaklarınızı nemlendirecek. 30 saniye boyunca yapacağınız dairesel masaj (ki bu bir sonraki adım için çok önemlidir) kan dolaşımını hızlandıracak.
  2. Şimdi dudaklarınızın rengine uyan ruju bulma zamanı. Bir önceki adımda kan dolaşımını hızlandıran masaj, dudak renginizin bir, hatta iki ton daha koyu görünmesini sağlayacak.
  3. Şimdi ruju dudaklarınıza yalnızca dokundurun (sürmek daha fazla renk vermesine neden olur). Böylelikle hafif bir renk elde etmiş olacaksınız ki bu daha makyajınızın daha inandırıcı olmasını sağlayacak. Ardından bir peçeteyi dudaklarınıza bastırarak rujun fazlasını alın.
  4. Son adımda, hafif bir ışıltı için renksiz parlatıcı sürün. Dudaklarınızın ortasına daha yoğun uygulayarak ışığı yansıtmasını sağlayarak onları daha dolgun gösterebilirsiniz.
 

kelebek

-ütopik-
V.I.P
Yüzünüze daha genç, sağlıklı, dinamik görünüm sağlayacak makyaj tüyoları…

Göz, burun ve yüz şekli herkeste farklıdır. Dolayısıyla bir rengi uyguladığında muhakkak diğerlerinden farklı görüneceksin. Şimdi bir makyaj artisti rolüne bürünmenin tam vakti. Sana önereceğimiz renkleri dene ve ayna karşısında farklı uygulamalarla kendine en uygun makyajı tespit et. Herkesin beğeneceği yeni bir teknik bulacaksın, bize güven!

Cilt tonuna uygun olmayan bir renk kullandığında makyaj yapmak senin için güzelleşme seremonisinden çok sıkıcı bir iş haline mi dönüşüyor? Yüzünün karakterini en uygun renklerle birleştirmeye hazırsan, başlıyoruz…

Açık kumrallar; doğal tonlar sende harika duracak. Açık toprak tonları, mavi ve eflatun gözlerini vurgulayacak. “Pembenin çeşitli tonları hem göz, hem de yanak ve dudaklarda iyi duracak” diyor Philip Luque. Maskarada siyahtan vazgeçmezken, dudaklara son dokunuşu şeffaf bir parlatıcıyla yapmalısın. Şeftalimsi tonlar sarışınlarda daha iyi duracağından daha çok pembelere kaymanda fayda var.

Koyu kumrallar; sıcak cilt tonun sana renk seçimi konusunda rahatlık sağlıyor. Koyu toprak renkleri, zümrüt, koyu gri, bej ve kahve, göz rengini ortaya çıkartırken, mercan rengi bir allık elmacık kemikleri için ideal seçim olacak. Belki biraz bronzlaştırıcı uygularsan, güneşte bronzlaşmış gibi bir etki elde edebilirsin.
 

kelebek

-ütopik-
V.I.P
Dikkati gözlerine çek

Şeftali ve pembe tonlarında bir göz farı uygulamak hem göz çevresini aydınlatır, hem de tenine uyum sağlar. Eğer saçların çikolata kahvesi tonlarındaysa, leylak ve mavi far uygulamaktan çekinme.

Dramatik bakan gözler yaratmak da elinde. Bunun için gözlerini siyah bir eyeliner ile belirginleştik. “Uygulayacağın kahverengi bir far, saçlarının rengiyle uyum sağlayacak” diyor Philip Luque. Eğer tüm dikkati gözlerinde toplamak istiyorsan Penelope Cruz’unki gibi dumanlı gözler ideal.

Daha etkileyici ve dikkat çekici bir etki mi istiyorsun? Öyleyse ışıltılı tonlarda gümüş rengi bir far, taşlı gümüş rengi küpelerle, kırmızı ruj ise kırmızı ojelerle uyumlu olacak.
 

kelebek

-ütopik-
V.I.P
Allığı nasıl seçmeli

Kendine uygun allık rengini bir türlü seçemiyor musun? Şimdi sana müthiş bir öneride bulunacağım. “Yanaklarını çimdikle ve ortaya çıkan kızarıklıklara uyan bir allık rengi seç. Böylece doğallıktan uzaklaşmamış olacaksın” diyor Philip Luque. Eğer daha kuvvetli bir etki istiyorsan, biraz daha koyu tonlardan seçerek bunu gerçekleştirebilirsin.

Sana o renkle doğmuşsun görüntüsünü verecek rengi mi arıyorsun? Fazla düşünme çünkü bebe pembesi istediğin o etkiyi yaratacaktır. Sen de Sophia Bush gibi açık tenliysen ve koyu kumral saçların varsa açık pembe bir allıkla yeni doğmuş gibi görünebilirsin. Jennifer Lopez gibi daha bronz ve ışıltılı bir görünüm istiyorsan, altın sarısı tonlarda bir bronzlaştırıcı allık uygula.
 

kelebek

-ütopik-
V.I.P
Bu renklerden kaçın!

Turkuaz: Kahverengi saçlar ve ister koyu ister açık kumral ten için uygun olmaz.

Zeytin yeşili: Bu tür bir yeşilin içerisindeki sarı tonlar seni hasta gibi solgun gösterir.

Kömür siyahı: Kahve ve koyu grilerle ilgili sorun yok. Ancak dikkatli kullanmakta fayda var yoksa seni bir panda gibi gösterebilir.
 

kelebek

-ütopik-
V.I.P
Dudaklara düşen görev

Kahverengi saçlarda rujun doğru kullanımı oldukça önemlidir. Hem açık tenli hem de açık kumral saçlara sahipsen, koyu kırmızı bir ruj fazlasıyla göze batar. Ya da koyu kumral saçlarla kombinlediğin şeker pembesi dudaklar pek de hoş görünmez. Önce denemek istediğin parlatıcının rengini görmek için beyaz bir kâğıdın üzerine sür. Eğer gördüğün renk pembe, narçiçeği kırmızısı ya da eflatun tonlarında ise hiç düşünmeden satın alabilirsin.

Domates kırmızısı ve açık pembe renkler koyu kumrallar için, pembenin her tonu ise açık kumrallar için uygun seçimlerdir. Dudak fırçasıyla pembe tonlarda bir ruj uyguladıktan sonra fazlalıkları peçeteyle al ve ruju tekrar uygula. Parlatıcıyı fırçayla uygulamak daha az ruj kullanımını ve doğal görünmeyi sağlar.
 

kelebek

-ütopik-
V.I.P
Elinizin ayarını belirleyin!

Öncelikle makyajımızı yaparken doğru ışık altında olmamız gerekiyor. Genellikle bütün hanımlar makyajını banyo aynasında yapar ve oldukça loş ışık vardır banyoda. Bu da yanıltır sizi. Elbette hepimizin profesyonel makyaj ışığı olan bir banyosu yok! Ben de evimde banyomda makyajımı yaparım. Benim size tavsiyem birkaç denemede doğru fırça darbelerini bulmanız. Yani yaptığınıza gün ışığında bakın ve elinizin ayarını belirleyin. Böylelikle standart makyajınızı belirleyin. Gün ışığında palyaço gibi gözükmeyi istemeyiz değil mi?
 
Top