Kuruyan maskara için ne yapılır?

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
Kuruyan maskara için ne yapılır?
Maskara kullanımı konusunda tek can sıkan nokta çabuk kurumalarıdır. Peki, maskara kuruduktan sonra çöpe mi atmalı yoksa onu en doğal yolla kurtarmalı mı? İşte kuruyan maskaranızı yeniden kullanılır hale getirmek için yapmanız gerekenler…

Bir kadın için “en iyi” maskarayı bulmak günlerini hatta aylarını alabilir. İşte bu yüzden de bayılarak kullandığı maskaranın bittiğini ya da kuruduğunu görmek her kadını mutsuz eder.
8357453.jpg

Size bu konuda ilk uyarımız: Kuruyan maskaranızı, bir daha kullanamayacağınızı düşünüp çöpe atmayın! İşte evinizdeki malzemelerle kuruyan maskarayı yeniden kullanmanın yolu:

ZEYTİNYAĞI İLE...

Bunlardan ilki kuruyan veya sertleşmeye başlamış maskaranın içine bir iki damla zeytinyağı damlatıyoruz ve fırçasıyla maskarayı karıştırıyoruz son derece faydalı bir yöntem üstelik zeytinyağı kirpiklerimizi besleyecektir.

GÜL SUYUNU ALIN VE...

Başka bir yol da gül suyu. Maskaranın fırçasına gül suyu sürün sonra rimel kabınıza fırçanızı batırıp çıkarın.

NEMLENDİRİCİ KULLANIN

Kuruyan maskaranızı yumuşatmanın bir diğer yolu ise el ve yüzünüzde kullandığınız nemlendirici kremler. Maskara fırçasına az miktarda sıvı nemlendirici kreminizi sürün maskara kabınıza batırıp çıkarın fırçanız ve rimeliniz yumuşacaktır.

EYELINER'DAN ALIN, MASKARAYA DAMLATIN


Kullandığınız eyelinerınızın sıvısından maskara kabınıza birkaç damla damlatın.

BİR KAPTA SUYU KAYNATIN...


Bir başka işe yarayan yol ise; bir kapta suyu kaynatın sonra bu suyun içine rimelinizi kapalı bir şekilde koyun su soğuyana kadar içinde bekletin sonrasında yumuşayan rimelinizi rahatlıkla kullanabilirsiniz

BADEM YAĞI...

Bir diğer yol ise badem yağı. Badem yağı ile kuruyan maskaranızı yumuşatabilirsiniz ayrıca badem yağının kirpikleri uzatıcı özelliği de bulunmaktadır.
 
Top