Kuru Cilt İçin Nasıl Bakım Yapılmalı?

Papatya

V.I.P
V.I.P




Cildinizin gençlik ve güzelliğini koruyabilmeniz için her gün cilt türünüze uygun bakım ürünleri kullanmalı, hem içeriden hem dışarıdan cildinizi beslemelisiniz.



Sabah uyandığınızda yüzünüzü, dinlendirici ve nemlendirici özelliğe sahip bir ürünle temizleyin. Jel ya da köpük formdaki temizleme ürünleri, cildinize derinlemesine etki edecektir. Yüzünüzü, ılık suyla iyice duruladıktan sonra alkol içermeyen toniği, cildinize uygulayın. Dilerseniz, doğal tonik görevi gören gül suyunu da kullanabilirsiniz. Gece uyumadan önce, yüzünüzü ve boynunuzu kuru ciltler için özel üretilmiş temizleme ürünüyle temizleyin. Ilık suyla durulama yaptıktan sonra yüzünüzü hafif nemli kalacak şekilde kurulayın. Göz ve dudak çevrenizi; hassas bölgeler için üretilmiş temizleme ürünleriyle temizleyin.



Sabah, yüzünüzü temizledikten sonra cildinizi beslemek, hava kirliliği, rüzgâr ve güneşten korumak için besleyici ve nemlendirici krem uygulayın. Eğer makyaj yapmayı düşünüyorsanız; nemlendirici krem, cilt tarafından iyice çekildikten sonra fondöten ya da pudra sürün. Bu işlem aynı zamanda makyajınızın daha kalıcı olmasını sağlayacaktır. Gece uyumadan önce, cildinizi temizleyin ve yaşınıza uygun olarak hücre yenileyici özelliğe sahip nemlendirici krem kullanın. Tıpkı temizleme ürünlerinde olduğu gibi göz çevresi için özel nemlendirici krem tercih edin.



Kuru ciltler, hassas temizleyici ürünlere ihtiyaç duyarlar. Yüzünüzü temizlemek için sabun içermeyen, yumuşak yapıda jel ya da köpük formunda temizleme ürünlerini tercih edin. Sabahları yüzünüzü temizledikten sonra ılık suyla durulayın ve hafif nemli kalana kadar kurulayıp nemlendirici krem sürün. Cildinizin ne kadar kuru ise, nemlendirici krem içeriğindeki su ve oksijen oranı o kadar yüksek olmalıdır.



Makyajınızın pürüzsüz görünmesi ve cildinizdeki nemi çekmemesi için yağ bazlı fondöten ve pudralar tercih edin. Bu tür makyaj malzemeleri hem daha kolay sürülür hem de her bölgeye eşit dağılır. Ayrıca, toz allık yerine krem ya da jel allıkları tercih edin. Bu sayede yüzünüzde kırışıklıklar varsa bile daha az göze çarpar.



Cilt güzelliğini korumak için dengeli beslenmeli, spor yapmalı, alkol ve sigaradan uzak durmalı, güneş ışınlarından korunmalı, asla yüzünüzde makyajla uyumamalısınız. Günde en az 8 bardak su içmeli, içeriğinde vitamin ve mineral olan sebze ve meyvelerden yemelisiniz. Mevsim dönümlerinde canlandırıcı cilt bakım serum uygulayın. Cilt yüzeyindeki ölü derileri temizlemek için peeling yapın.

 
Top