Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Sağlık
Genel Sağlık Bilgileri
Kuru bezelye tüketimi artıyor
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="Papatya" data-source="post: 503241" data-attributes="member: 91538"><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Pek çoğumuz bezelye yemeğine bayılır. Ayrıca garnitürlerde ve salatalarda da bezelyeyi bolca kullanıyoruz. Ancak taze bezelyeyi yılın her ayında bulmak mümkün değil.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Yaz aylarında taze olarak bulabildiğimiz bezelyeyi sonbahar ve kış aylarında ise konserve veya dondurulmuş olarak temin edebiliyoruz. Ayrıca taze bezelyeyi ayıklaması zaman ve işgücü alıyor. İşte bu yüzden, başta ABD ve Avrupa ülkeleri olmak üzere pek çok ülkede, başta konservecilik olmak üzere taze bezelyenin kullanıldığı her alanda kuru bezelye kullanılıyor.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Tüm yıl kullanılabilen kuru bezelye, gerek nihai tüketiciler gerekse başta konservecilik olmak üzere gıda endüstrisi için en ekonomik ve pratik çözüm oluyor.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Dünyada bezelye konservesi üretiminde en çok kullanılan ürün olan kuru bezelye son birkaç yıldır Türkiyedeki konserve üreticilerince de tercih ediliyor. USA Dry Pea and Lentils Council verilerine göre ABDde satılan bezelye konservelerinin hemen hemen tamamı kuru bezelyeden üretiliyor. </span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Öte yandan, kuru bezelyenin konservecilikte kullanımının yanı sıra doğrudan yemekhanelerde kullanımı da her geçen gün artıyor. Çok önemli maliyet avantajları, kullanım kolaylığı, içerdiği yüksek protein oranı ve besin değerleri nedeniyle Türkiyedeki toplu yemek üreticileri de kuru bezelye kullanımına ağırlık vermeye başladılar.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Diğer bakliyatlar gibi iki yıllık raf ömrü ve tüm yıl tedarik edilebilmesi, dondurulmuş ürünlere göre kolay ve masrafsız saklama kolaylığı ile uygun fiyatı nedeniyle Amerikan kuru bezelyesi pek çok catering firması tarafından tercih ediliyor.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">DAHA AZ MALİYETLİ</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Toplu yemek üretiminde kullanılan kuru bezelye akşamdan ıslatılarak oda ısısında 8 ila 12 saat arasında suda bekletiliyor ve ağırlığının iki misli su çekiyor. Islatıldıktan sonra kuru bezelyeler aynen taze bezelye formuna geliyor ve taze bezelyenin kullanıldığı tüm yemeklerde kullanılabiliyor. Böylece kuru bezelyenin fiyatı toplu yemek üretim firmalarına konserve veya dondurulmuş bezelye ürünlerine göre 2-3 misli daha az maliyetli oluyor.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Kuru bezelye oda sıcaklığında iki yıla kadar saklanabildiği için depolarken az yer kaplıyor ve özel bir iklimlendirme gerektirmiyor. </span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Papatya, post: 503241, member: 91538"] [CENTER][FONT=Trebuchet MS] Pek çoğumuz bezelye yemeğine bayılır. Ayrıca garnitürlerde ve salatalarda da bezelyeyi bolca kullanıyoruz. Ancak taze bezelyeyi yılın her ayında bulmak mümkün değil. Yaz aylarında taze olarak bulabildiğimiz bezelyeyi sonbahar ve kış aylarında ise konserve veya dondurulmuş olarak temin edebiliyoruz. Ayrıca taze bezelyeyi ayıklaması zaman ve işgücü alıyor. İşte bu yüzden, başta ABD ve Avrupa ülkeleri olmak üzere pek çok ülkede, başta konservecilik olmak üzere taze bezelyenin kullanıldığı her alanda kuru bezelye kullanılıyor. Tüm yıl kullanılabilen kuru bezelye, gerek nihai tüketiciler gerekse başta konservecilik olmak üzere gıda endüstrisi için en ekonomik ve pratik çözüm oluyor. Dünyada bezelye konservesi üretiminde en çok kullanılan ürün olan kuru bezelye son birkaç yıldır Türkiyedeki konserve üreticilerince de tercih ediliyor. USA Dry Pea and Lentils Council verilerine göre ABDde satılan bezelye konservelerinin hemen hemen tamamı kuru bezelyeden üretiliyor. Öte yandan, kuru bezelyenin konservecilikte kullanımının yanı sıra doğrudan yemekhanelerde kullanımı da her geçen gün artıyor. Çok önemli maliyet avantajları, kullanım kolaylığı, içerdiği yüksek protein oranı ve besin değerleri nedeniyle Türkiyedeki toplu yemek üreticileri de kuru bezelye kullanımına ağırlık vermeye başladılar. Diğer bakliyatlar gibi iki yıllık raf ömrü ve tüm yıl tedarik edilebilmesi, dondurulmuş ürünlere göre kolay ve masrafsız saklama kolaylığı ile uygun fiyatı nedeniyle Amerikan kuru bezelyesi pek çok catering firması tarafından tercih ediliyor. DAHA AZ MALİYETLİ Toplu yemek üretiminde kullanılan kuru bezelye akşamdan ıslatılarak oda ısısında 8 ila 12 saat arasında suda bekletiliyor ve ağırlığının iki misli su çekiyor. Islatıldıktan sonra kuru bezelyeler aynen taze bezelye formuna geliyor ve taze bezelyenin kullanıldığı tüm yemeklerde kullanılabiliyor. Böylece kuru bezelyenin fiyatı toplu yemek üretim firmalarına konserve veya dondurulmuş bezelye ürünlerine göre 2-3 misli daha az maliyetli oluyor. Kuru bezelye oda sıcaklığında iki yıla kadar saklanabildiği için depolarken az yer kaplıyor ve özel bir iklimlendirme gerektirmiyor. [/FONT][/CENTER] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
En iyi yönetim şekli?
Cevapla
Forumlar
Sağlık
Genel Sağlık Bilgileri
Kuru bezelye tüketimi artıyor
Top