Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Merhaba
Ziyaretçi
.
"Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya
BURADAN
ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Kurabiye Hamuru Sert Oldu Ne Yapmaliyim?
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="dderya" data-source="post: 987816" data-attributes="member: 112565"><p>Kurabiye çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetidir hiç kuşkusuz. Bazen bu kadar kolay bir tarifi yaparken bile istediğimiz sonuca ulaşamıyoruz. Kurabiye hamurumuz sert ya da cıvık kalabiliyor. Peki bu durumda ne yapabliriz? Kurabiye hamuru sert olursa nasıl yumuşatılır? Kurabiyenin hamuru sert olursa ne yapılır? İşte tüm merak ettiğiniz soruların yanıtları elmaelma.com'da. </p><p></p><p><strong>ERİTİLMİŞ TEREYAĞI KULLANMAYA ÖZEN GÖSTERİN </strong></p><p>Kurabiyenizin lezzetli olmasını istiyorsanız ilk olarak dikkat etmeniz gereken şey kullandığınız tereyağıdır. Kurabiye yapmaya başlamadan önce tereyağını oda sıcaklığında bekletin. Eritilmiş halinde kullanılan tereyağı kurabiyenin tadını değiştirecektir. </p><p></p><p><strong>YUMUŞACAK VE ELE YAPIŞMAYAN BİR HAMUR OLMASINA ÖZEN GÖSTERİN! </strong></p><p>Kurabiyenin sert olmasına neden olan bir diğer faktör ise fazla un konulmasıdır. Kurabiye hamurunun yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur olması gerekiyor. Aynı zamanda hafif yağlı da olmalıdır. Bu nedenle kurabiyeyi yaparken unu azar azar ilave etmeye özen göstermelisiniz. </p><p></p><p><strong>180 DERECEDE PİŞİRİN</strong></p><p>Kurabiye hamurunu kalınlığına bağlı olarak 180 derecede pişirin. Çok ince bir kurabiye hamurunu 180 derecede uzun bir süre pişirirseniz sertleşir. Orta kalınlıkta bir kurabiye hamurunu 200 derecede pişirirseniz hem yanmasına hem de çok sert olmasına neden olabilirsiniz. </p><p></p><p><strong>KURABİYE HAMURUNUZ BİR ANDA SERTLEŞİRSE... </strong></p><p>Kurabiye hamurunu yaparken bir anda sertleşirse ozaman yapmanız gereken tek şey, eritilmiş tereyağı ya da margarin ilave etmek ve yoğurmak. Hepsi bu kadar! </p><p></p><p><strong>KAVANOZLARIN İÇERİSİNE BİR DİLİM ELMA KOYARSANIZ... </strong></p><p>Eğer kurabiyeleriniz fırına koyduktan sonra sertleşmeye başlarsa, ilk sıcaklığını aldıktan sonra kurabiye kutusunun ya da kavanozunun içerisine keten bir bez koyun. Kurabiyelerinizi güzelce sarın. Kapağını sıkıca kapatın. Bu şekilde bir gün kadar dinlendirin. Hava almayan kurabiyeleriniz yumuşayacaktır. Bir başka yöntem ise kavanozların içerisine bir dilim elma koymak. Elmada kurabiyelerinizin yumuşamasını sağlayacaktır. </p><p></p><p>(Alıntı)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dderya, post: 987816, member: 112565"] Kurabiye çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetidir hiç kuşkusuz. Bazen bu kadar kolay bir tarifi yaparken bile istediğimiz sonuca ulaşamıyoruz. Kurabiye hamurumuz sert ya da cıvık kalabiliyor. Peki bu durumda ne yapabliriz? Kurabiye hamuru sert olursa nasıl yumuşatılır? Kurabiyenin hamuru sert olursa ne yapılır? İşte tüm merak ettiğiniz soruların yanıtları elmaelma.com'da. [B]ERİTİLMİŞ TEREYAĞI KULLANMAYA ÖZEN GÖSTERİN [/B] Kurabiyenizin lezzetli olmasını istiyorsanız ilk olarak dikkat etmeniz gereken şey kullandığınız tereyağıdır. Kurabiye yapmaya başlamadan önce tereyağını oda sıcaklığında bekletin. Eritilmiş halinde kullanılan tereyağı kurabiyenin tadını değiştirecektir. [B]YUMUŞACAK VE ELE YAPIŞMAYAN BİR HAMUR OLMASINA ÖZEN GÖSTERİN! [/B] Kurabiyenin sert olmasına neden olan bir diğer faktör ise fazla un konulmasıdır. Kurabiye hamurunun yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur olması gerekiyor. Aynı zamanda hafif yağlı da olmalıdır. Bu nedenle kurabiyeyi yaparken unu azar azar ilave etmeye özen göstermelisiniz. [B]180 DERECEDE PİŞİRİN[/B] Kurabiye hamurunu kalınlığına bağlı olarak 180 derecede pişirin. Çok ince bir kurabiye hamurunu 180 derecede uzun bir süre pişirirseniz sertleşir. Orta kalınlıkta bir kurabiye hamurunu 200 derecede pişirirseniz hem yanmasına hem de çok sert olmasına neden olabilirsiniz. [B]KURABİYE HAMURUNUZ BİR ANDA SERTLEŞİRSE... [/B] Kurabiye hamurunu yaparken bir anda sertleşirse ozaman yapmanız gereken tek şey, eritilmiş tereyağı ya da margarin ilave etmek ve yoğurmak. Hepsi bu kadar! [B]KAVANOZLARIN İÇERİSİNE BİR DİLİM ELMA KOYARSANIZ... [/B] Eğer kurabiyeleriniz fırına koyduktan sonra sertleşmeye başlarsa, ilk sıcaklığını aldıktan sonra kurabiye kutusunun ya da kavanozunun içerisine keten bir bez koyun. Kurabiyelerinizi güzelce sarın. Kapağını sıkıca kapatın. Bu şekilde bir gün kadar dinlendirin. Hava almayan kurabiyeleriniz yumuşayacaktır. Bir başka yöntem ise kavanozların içerisine bir dilim elma koymak. Elmada kurabiyelerinizin yumuşamasını sağlayacaktır. (Alıntı) [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
En iyi yönetim şekli?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Kurabiye Hamuru Sert Oldu Ne Yapmaliyim?
Top