Kuantum Tedavisi

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Cengiz Mordeniz kuantum tedavi yöntemi ile ilaç kullanmadan ağrıları dindirmenin mümkün olduğunu bildirdi.

Mordeniz yaptığı açıklamada Anesteziyoloji Ana Bilim Dalı Ağrı Polikliniğinde olarak 6 aydır hizmet verdiklerini belirtti. Trakya Bölgesi için yeni olan polikliniğin ilgi odağı olduğunu bildiren Mordeniz tedavi için değişik yörelerden ve yurt dışından bir çok hastanın polikliniğe başvurduğunu kaydetti. Her yaşta ancak yaşlılıkta sıklıkla karşılaşılan ağrının hastaları çaresizlik içerisinde bırakabildiğini anlatan Mordeniz hastaların kapı kapı dolaşmalarına rağmen kesin çözüm bulamadığını veya ileri yaşta olduklarından istedikleri ilgiyi göremediğini söyledi. Mordeniz kuantum tedavi yöntemini ameliyat olamayan yaşlı omurgasında dejenerasyon kireçlenme olan veya ilaç tedavisine dirençli ve uzun süre kronik ağrıyla baş edemeyen hastalarda uyguladıklarını ifade etti.

21.YÜZYIL TEDAVİ YÖNTEMİ


Kuantum teşhis ve tedavisinin Rusya'da uzay araştırmaları merkezlerinde geliştirilen ve 21. yüzyılın tıbbı olarak kabul edilen iğnesiz ilaçsız ve yan etkisiz bir tedavi yöntemi olduğunu kaydeden Mordeniz kendisinin de Moskova Kuantum Tıp Birliğinde aldığı eğitimden sonra Türkiye'de bu tedavi yöntemini uygulamaya başladıklarını ifade etti. Mordeniz 3 aylık süre içinde 100'ün üzerinde hastaya uyguladıkları bu yöntemde teşhis ve tedavide yüzde 90'lara varan başarı elde ettiklerini kaydetti.

Rusların geliştirdiği bu yöntemi Tekirdağ'da uygulamaya koymuş olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Mordeniz bugüne kadar hastalarından aldıkları sonuçların umut verici olduğunu ifade etti.

Mordeniz şunları kaydetti: ''Kuantum yönteminin ilaçsız tedavi yöntemi olarak daha geniş uygulama alanı olacağına inanıyoruz. Bu yöntem Rusya'da belirli yaşın üstündeki insanlarda direnci arttırmak sporcuların müsabakalara hazırlanmasında ve hatta hayvanlarda özellikle yarış atlarında başarıyla uygulanmaktadır. Tohumlar üzerinde yapılan araştırmalarda kuantum uygulamasıyla daha dayanıklı tohumlar elde edilmektedir. Kuantum aslında rahatsızlığı genel huzursuzluğu bulunan her hastaya uygulanabilir. Yan etkisi de olmadığı için hastaya uygulanmasında bir sakınca yoktur. Ameliyat olamayan yaşlı hastalara ağrısı olan hastalara omurgasında dejenerasyon kireçlenme olan veya ilaç tedavisine dirençli hastalarda uzun süre kronik ağrıyla baş edemeyen hastalarda bunu uygulamaktayız. Dikkat ettiğimiz konu ise eğer hastanın ameliyat olması gerekiyorsa kesinlikle bunu uygulamıyoruz ameliyat olmasını öneriyoruz.''

KUANTUM TEDAVİSİ


Kuantum enformasyon teorisinin geleneksel Çin tıbbından etkilenerek yeni bir tıbbi yaklaşım olduğunu ifade eden Mordeniz yaklaşımıntıptaki gibi hücrenin çekirdeği değil hücreler arasındaki iletişim kanallarına belirli dalga boyunda ışık vererek iletişim kanallarını uyarmak olduğunu söyledi. Böylece hastada mevcut olan rezervi kullanarak ağrılı veya hasarlı bölgenin yeniden organize edildiğini anlatan Mordenizbu yöntemin sadece hasarlı bölgeye etki ettiğini hasar yoksa bölgeye ''dost davrandığını'' belirtti.
 
Top