Kruvasan

yilmaz27

Ne Mutlu Türküm Diyene
Site Yetkilisi
Süper Moderatör

Kruvasan Tarifi İçin Malzemeler​

  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket yaş maya (kuru maya da olur)
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tane oda sıcaklığında yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4-4, 5 su bardağı un
  • Hamuru açmak için nişasta
  • Hamurun aralarına sürmek için eritilmiş tereyağı
    477

  1. Şeker, ılık su ve mayayı yoğurma kabına alıp mayanın aktif hale gelmesini bekleyin.
  2. Daha sonra sütü sıvı yağı yumurtayı ve tuzu da ekleyip güzelce karıştırın.
  3. Unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamur kıvama geldikten sonra 5-10 dakika daha yoğurun. 15 dakika üzerini nemli bezle kapatarak dinlendirin.
  4. Dinlenen hamuru 14 eşit parçaya bölüp bezeler halime getirin. İlk 7’sini alıp tabak büyüklüğünde nişasta kullanarak açın.
  5. Her kata eritilmiş tereyağından sürerek üst üst koyun. En üst hamura yağ sürmüyoruz kenara alıp üzerlerini örtün. Kalan 7 beze içinde aynı işlemi yapın.
  6. İlk açtığınız 7’li yağlanmış hamuru alıp ellerinizle bastırıp kenarlarından çekiştirerek açın. Açtığınız hamuru 12 eşit parçaya bölüp içlerine birer tatlı kaşığı nutella sürün ve sarın.
  7. Yarım saat tepsi mayası için bekleyin. (bu adımı atlamayın lütfen) Yarım saat dolduktan sonra yumurta sarılarını sürüp 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri güzelce kızarana kadar pişirin. Yumuşacık harika bir atıştırmalık olacak kolay gelsin💕😉
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
gipfili 😂
Da bu cok lezzetli ama Sade yag sonra ye ye şiş😂tıpkı ben gibi sonrada elbise içine girmeye çaliş 😫
Ve kendin süre biliyorsun Birde çikolataya kirip kariştıra biliyorsun
 
Benzer Konular Başlık Forum Cevap Tarih
Gül 34 Kruvasan tarifi Diyet / Mutfak 0

Top