Kripto Para Borsasında Uyulması Gereken Temel Kurallar

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Kısa maddelerle özetlenmiş bu kurallar arkadaşlar. Kripto para borsasında al-sat yaparken kendimden fark ettiğim bir kural vardı. Sabırlı olmak. Bu konu sık sık platformlarda dile getirilmiş. Sözün özüne gelirsen Bitcoin ve altcoinlerle al-sat işlemleri yaparken uymanız gereken temel kurallar bir yerde özet halinde sıralanmış. Temel kurallar:

  • Alırken de, satarken de acele etmeyin!
  • En önemlisi asla duygusal davranmayın. Sabırsız ya da inatçı olmayın.
  • Riske edebileceğiniz miktarı belirleyin.
  • Maliyet düşürmek için düşme eğilimindeki coine sürekli yüklenmeyin.
  • Portföyünüzü çeşitlendirin, böylece riski dağıtın & fırsat kaçırma oranını azaltın.
  • Porföyünüzü, kısa vade ve uzun vade olarak ikiye bölüni
  • Kendi araştırmanızı yapın. Kendinize güvenin
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
IMKB gibi değil hocam burası. Sürekli işleyen bir durum mevcut gün sonu hesap gibi bir durum yok. 24 saat boyunca her dakika al-sat yapılabilir. Bu piyasaya ilk girişte 10.000 :TL 'den daha fazla para ile girilmesini kesinlikle önermem. Sistemin işleyişini öğrenene kadar (al-sat, limit, stop limit, piyasa emirleri, kademeli alış, ortalama küçültme, basit grafik yorumlama vs) yüklü para girişini önermiyorum. Ancak bist tecrübesi varsa bu büyük bir avantaj tabiki.

Daha önceki mesjalarımda yazmışımdır muhtemelen ama uyumadan önce ya stop limit ya da üstten limit girip emir bırakmakta fayda var. Örneğin ben şu şekilde yapıyorum. Ya %15 üstten satış ya da %5 ten stop limit... Herkesin farklı bir tarzı olacaktır tabi ki. Bir de çok belirgin kâr/zarar durumu yoksa günlük al-satlardan uzak durmak yerine biraz daha uzun vadeli yatırımcı olmakta fayda var. Bu piyasadan para kazanmanın tek anahtarının sabır olduğunu hep söylerim. Korku, panik satış vs durumlarından uzaklaşmak var. Bir de ihtiyaç duyulan bir birikimi bu piyasadan kazanmak için kullanmamalı.
 

KaderKatibi

Dürüstlük insanın kartvizitidir, Matbaada basılmaz
Özel üye
Dünyanın en ünlü oyun sitelerinin para birimi olan enjin, kripto para borsasında her geçen gün yükseliyor bu durum yatırımcıların dikkatinden kaçmıyor.
 
Top