Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Krem Brule
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="dderya" data-source="post: 991067" data-attributes="member: 112565"><p><span style="font-size: 18px"><strong><strong>Krem brule için malzemeler</strong></strong></span></p><ul> <li data-xf-list-type="ul">500 lt süt kreması</li> <li data-xf-list-type="ul">1/2 su bardağı süt (125gr)</li> <li data-xf-list-type="ul">8 adet yumurta sarısı</li> <li data-xf-list-type="ul">2/3 su bardağı şeker (125gr)</li> <li data-xf-list-type="ul">1 çubuk vanilya</li> </ul><p><strong> [ATTACH=full]75013[/ATTACH]</strong></p><p><span style="font-size: 18px"><strong><strong>Krem brule yapılışı</strong></strong></span></p><p>Fırın 120°C’ye ısıtılır. Vanilya çubuğu uzunlamasına bölünür ve içinin tohumları bir bıçak ile kazınır. Vanilya tohumları ve kabuğu süt ve krema ile birlikte çok yavaş olarak, kaynama noktasına getirilir ve ardından altı kapatılır, 5-10 dk. Demlemeye bırakılır, içinden vanilyanın kabuğu alınır. Yumurta sarıları, şekerle birlikte karıştırılır, üzerine sıcak sütlü krema dökülür ve pürüz bırakmayacak şekilde karıştırılır. Tekli fırın kaplarına doldurulan krem brule kapları tepsiye konur. Tepsinin içine kapların 1/3’üne gelecek şekilde su konur ve fırınlanır. Ortalama 1,5 saat kadar pişirilen krem brule’nin kıvamı hafif titrek ama koyulaşmış olmasından anlaşılır. Buzdolabında en az 3 saat dinlendirdikten sonra, üzerlerine biraz şeker serpilerek ya fırının ızgara ayarında veya pürmüz ile yakıp servis edilir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dderya, post: 991067, member: 112565"] [SIZE=5][B][B]Krem brule için malzemeler[/B][/B][/SIZE] [LIST] [*]500 lt süt kreması [*]1/2 su bardağı süt (125gr) [*]8 adet yumurta sarısı [*]2/3 su bardağı şeker (125gr) [*]1 çubuk vanilya [/LIST] [B] [ATTACH type="full" alt="75013"]75013[/ATTACH][/B] [SIZE=5][B][B]Krem brule yapılışı[/B][/B][/SIZE] Fırın 120°C’ye ısıtılır. Vanilya çubuğu uzunlamasına bölünür ve içinin tohumları bir bıçak ile kazınır. Vanilya tohumları ve kabuğu süt ve krema ile birlikte çok yavaş olarak, kaynama noktasına getirilir ve ardından altı kapatılır, 5-10 dk. Demlemeye bırakılır, içinden vanilyanın kabuğu alınır. Yumurta sarıları, şekerle birlikte karıştırılır, üzerine sıcak sütlü krema dökülür ve pürüz bırakmayacak şekilde karıştırılır. Tekli fırın kaplarına doldurulan krem brule kapları tepsiye konur. Tepsinin içine kapların 1/3’üne gelecek şekilde su konur ve fırınlanır. Ortalama 1,5 saat kadar pişirilen krem brule’nin kıvamı hafif titrek ama koyulaşmış olmasından anlaşılır. Buzdolabında en az 3 saat dinlendirdikten sonra, üzerlerine biraz şeker serpilerek ya fırının ızgara ayarında veya pürmüz ile yakıp servis edilir. [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Atatürk'ün doğduğu şehir?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Krem Brule
Top