• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Kravat Bağlama Modelleri

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Üçgen Kravat Bağlama Teknikleri

Üçgen kravat bağlama, erkeklerin çok sık tercih ettiği bir yöntemdir. Fakat bunun için, uzun bir kravata ihtiyaç duyuluyor!

Bu yöntemle kravat bağlamaya ilişkin adımlar şu şekilde sıralanabilir: Öncelikle kısa kısım altta kalacak şekilde, uzun kısım kısa kısmın üzerinden geriye doğru bir tur döndürülür. Orta ve üstte yer alan kısım bir tur da tam tersine döndürüldükten sonra, dolanma işlemi yapılır ve içinden geçirilerek sıkıştırılır. Resimden de nasıl yapıldığına dair bilgi edinme durumu söz konusudur. Tabii ki günümüzde daha zor bir teknik olmasından dolayı, diğer yöntemler daha fazla tercih edilmektedir.

ucgen-kravat.png


Çift Düğüm Kravat Bağlama Teknikleri


Diğer teknikle hemen hemen aynıdır. Aralarındaki tek fark, uzun tarafı kısa tarafın etrafında 2 tur dolamak ve aynı şekilde düğüm yapmak.


Böylelikle kravat bağlamak sizler için kolay bir hale dönüşecektir. Resimdeki adımları takip ederek, kravat bağlama konusunda yaşadığınız tüm sorunlara elveda diyebilirsiniz!

cift-dugum-kravat.jpg

Basit Düğüm Kravat Bağlama Teknikleri


Dünyanın en çok tercih edilen stili olarak bilinmektedir. Kalın uç kısmını uzun tutup, ince tarafı alt kısımdan dolamalısınız. Üzerinde tam tur atıldıktan sonra, bağın ortasından yukarı doğru almalı, dolanan bağın arasından geçirip sıkmalısınız. Sadece birkaç saniye içerisinde kesin sonuç elde etme durumu söz konusudur. Alt kısımdaki resimden de konuya ilişkin bilgi edinebilirsiniz.

basit-dugum-kravat.jpg
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Eğitim öğretim hayatından iş hayatına kadar erkeklerin bitmek bilmeyen bir derdi var: Kravat bağlama… Peki, gerçekten bu kravat bağlama olayının kolay bir yolu yok mu? Tabii ki var! işte karşınızda en pratik kravat bağlama teknikleri…​

Dörtlü Düğüm

Dörtlü Düğüm en eski kravat bağlama tekniklerinden biridir. Dörtlü Düğüm tekniğini, 18. yüzyılda Londra'daki İngiliz faytoncuların, soğuktan korunmak için atkılarını bu şekilde bağlayarak bulduğu söylenir. Dörtlü Düğüm ile bağlanan kravat dar ve uzun bir düğüme sahiptir. Dörtlü Düğüm tekniği kravat bağlama teknikleri arasında en hızlı öğrenilen ve en basit tekniktir.​

kravat-dortlu-dugum.jpg

Dörtlü Düğüm ile kravat nasıl bağlanır?

  • Kravatınızı geniş ucu sağ tarafınıza gelecek şekilde yakanıza yerleştirin. Kravatınızın geniş ucu dar ucundan daha uzun olmalı. Geniş ucu sağ elinizle tutarak dar ucun üstünden sol tarafa geçirin.

  • Geniş ucu dar ucun arkasından dolaştırarak öteki tarafa alın.

  • Geniş ucu dar ucun üstünden dolaştırarak bir tur daha atın.

  • Kravatınızın geniş ucunu oluşan düğümünün arkasından yukarıya doğru alın ve ardından önde oluşan ilmekten geçirerek aşağıya doğru çekin.

  • Dörtlü Düğümünüzü hafifçe sıkın.

Kent Düğümü

Kent Düğümü en basit kravat bağlama teknikleri arasında yer alıyor. Küçük bir düğüm olan Kent Düğümü, uzun boylu erkekler için oldukça ideal bir kravat bağlama tekniği. Kent Düğümünde kravat 1, 2 tur daha az kullanıldığı için kravatınızın ucu yaklaşık 5 cm daha uzun kalır.​

kravat-kent-dugumu.jpg

Kent Düğümü ile kravat nasıl bağlanır?

  • Kravatınızı geniş ucu sol tarafınıza gelecek şekilde yakanıza yerleştirin ve bu ucu iç yüzü görünecek şekilde çevirin.

  • Kravatınızın geniş ucunu dar ucun arkasından geçirerek öteki tarafa alın.

  • İç yüzü dışarıya bakan kravatınızı dış yüzü dışarıya bakacak şekilde öteki tarafa alın.

  • Kravatınızın geniş ucunu oluşan düğümün arkasından yukarıya doğru çekin ve ardından önde oluşan ilmekten geçirerek düğümü hafifçe sıkın.

Prens Albert Düğümü

Prens Albet Düğümü ile Dörtlü düğüm arasındaki farkı fazaldan atılan bir tur belirler. Bu sayede Prens Albert Düğümü ile bağlanan kravatlar daha dolgun bir forma sahiptirler. Prens Albert Düğümü ipek kumaştan üretilen ince kravatlar için harika bir seçimdir.​

prens-albert-dugum.jpg

Prens Albert Düğümü ile kravat nasıl bağlanır?

  • Kravatınızın geniş ucu daha uzun olacak şekilde yakanıza yerleştirin. Bu fazladan uzunluğu ikinci turu atmak için kullanacaksınız.
  • Sağ elinizi kullanarak geniş ucu dar ucun etrafından dolaştırın. Bu şekilde geniş ucu kullanarak dar ucun etrafında 2 tur atın.
  • Kravatınızın daha dolgun bir düğüme sahip olmasını istiyorsanız bunu 3. turu atarak başarabilirsiniz.
  • Geniş ucu oluşan düğümün arkasından yukarıya alın ve ardından ön tarafta oluşan ilmekten geçirerek düğümü hafifçe sıkın.

Yarım Windsor Düğümü

Windsor kravat düğümlerinin Windsor Dükü tarafından icat edildiği biliniyor. Yarım Windsor Düğümü aynı Kent Düğümü gibi kravatınızın küçük bir bölümü kullanılarak atılır. Bu sayede kravatınızın daha uzun görünmesini sağlayan Yarım Windsor Düğümü, özellikle uzun boylu erkekler tarafından tercih ediliyor.​

yarim-windsor-dugumu.jpg

Yarım Windsor Düğümü ile kravat nasıl bağlanır?

  • Yakanıza yerleştirdiğiniz kravatınızın geniş ucunu dar ucun üstünden 90 derecelik bir açıyla geçirerek öteki tarafa alın.
  • Kravatınızın geniş ucunu açısını bozmadan dar ucun arkasından yukarıya doğru çekin.
  • Geniş ucu dar ucun üstünden geçirerek ön tarafa alın ve ardından oluşmaya başlayan düğümün arkasından dolaştırarak sol tarafa geçirin.
  • Kravatınızın geniş ucunu dar ucun üstünden dolaştırarak tekrar öteki tarafa alın ve ardından oluşan düğümün arkasından tekrar yukarıya doğru çekin.
  • Şimdi kravatınızın geniş ucunu önde oluşan ilmekten geçirerek düğümü hafifçe sıkın.

Çift Windsor

Çift Windsor Düğümü oldukça popüler bir düğüm olmasına rağmen en zorlu düğümlerden biridir. Kravatınızın daha büyük görünmesini istiyorsanız, Çift Windsor Düğümü sizin için harika bir seçim olacak..​

cift-vidsör.jpg

Çift Windsor Düğümü ile kravat nasıl bağlanır?

  • Çift Windsor Düğümünü atmak için geniş ucu dar ucun etrafından 2 kere dolaştırmanız gerekiyor. Bu yüzden kravatı yakanıza yerleştirirken geniş ucu daha uzun bırakmayı ihmal etmeyin. Yakanıza yerleştirdiğiniz kravatın geniş ucunu dar ucun üstünden 90 derecelik bir açıyla geçirerek öteki tarafa alın.
  • Kravatınızın geniş ucunu açısını bozmadan dar ucun arkasından yukarıya doğru çekin.
  • Geniş ucu dar ucun üstünden geçirerek ön tarafa alın ve ardından oluşmaya başlayan düğümün arkasından dolaştırarak öteki tarafa geçirin.
  • Yarım Windsor Düğümünden Çift Windsor Düğümü yapmak için aynı hamleyi sol tarafa doğru tekrarlayın. Yarısı tamamlanmış olan Windsor Düğümünü hafifçe sıkın.
  • Son turda tamamladığınız düğümü sol elinizle tutun ve geniş ucu bu düğümden geçirin.
  • Windsor Düğümünü hafifçe sıkın.
 
Top