• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Kozmopolit Nedir

Suskun

V.I.P
V.I.P
Kozmopolit

Kozmopolit, ya da kozmopolitan genel olarak bir kişi ya da yerin ulusal niteliklerini yitirmesi ve daha evrensel bir anlayışın etkisi altında olması durumudur. Bu durum bütün insanlığın tek bir ahlaki topluluğa ait olduğu fikrinden ortaya çıkmıştır. Milliyetçilik ve vatanseverlik gibi tekil toplumcu düşünce akımlarına ve ideolojilere karşıt bir anlayıştır. Özellike bu tür tekilci akımların aşırı etkinleşmesiyle ortaya çıkabilecek olan ırkçılığa tepki olarak da kullanılmaktadır. İdari, siyasi ve ekonomik olabileceği gibi kültürel, ahlaki ya da toplumsal da olabilir.

Kökenbilim

Kozmopolitan Yunanca cosmos (evren) ve polis (kent) kelimelerinin birleşiminden oluşmuş bir terimdir. Türk Dil Kurumu'na göre: "Çeşitli uluslardan kimseleri barındıran, içinde bulunduran yer" ve/veya "ulusal özelliklerini yitirmiş kimse" anlamına gelmektedir. Kozmopolitan birden çok kökenden olan ve bunların tek bir tanesine değilde hepsini kabullenmiş kimsedir Ör;babası alman annesi rus ,bakıcısı fransız ve yaşadığı yer çin olan biri ve bütün bu ailesel ve çevresel faktörlerden birine odaklanmak yerine her birine ayyrı ayrı önem ve değerveren kişidir. Kozmopolitan bireyler genel olarak bölücülüğe,ırkçılığa,bireylere toplumlara ve kültürel miraslarakarşı SAYGISIZLIĞA KARŞI olan kimsedir,bir kozmopolitan için her insan her devlet her ırk değerli olabilir,her görüş her düşünce her fikir değerlendirilebilir.
 
Top