KOVA(20 Ocak - 18 Şubat)

kelebek

-ütopik-
V.I.P
Yönetici Gezegeni:Uranüs
Element:Hava
Nitelik:Sabit
Uğurlu Sayıları:1, 7
Gün:Çarşamba
Uğurlu Taşı:Ametist
Renk:Elektrik mavisi
Tarot kartı:Yıldız
Hayvan:Büyük kuşlar
Bitki:Meyve ağaçları ve orkide
Kıymetli Taş:Cam, kalkedon
Kıymetli Maden:Uranyum


Olumlu Özellikleri: Hümanist. Bağımsız. Dost. Mucit. Orijinalist. Reformist. Sadık. Vefalı. İdealist. Entelektüel. Yeniliğe meraklı. Değişikliği sever. Geçmişe bağlı.

Olumsuz Özellikleri: Umulmadık gariplikler. isyankarlık. Muhalif. Sabit fikirli. Gelenekleri zorlayıcı. Çılgın, tartışmaya meraklı. Dikkati çekmek ister. Çılgın. Kendini beğenmiş. Olmayacak hayaller

Kova Takım Yıldızı (Astronomi)
Kova takımyıldızının ilk dekanatında Güney Balığı, Pisces Australis, ikinci dekanatta ise sırtındaki dev kanatlarıyla Pegasus vardır. Buradaki başlıca yıldızlar, Markab, Scheat, Enif, Al Genib, Homan, Matar'dır. Üçüncü dekanda güzel bir kuğu bulunur. Yaralı olmasına rağmen Samanyolu'nda daireler çizerek dolaşırken, nebulatik yıldızların tam ortasındadır. Başlıca yıldızları bir haç meydana getirir. En parlak yıldızları, Deneb, Azel, Fafoge, Sadr, Adige ve Arided'dir.

Kova Burcu Kadını Genel Özellikleri
Kova burcu kadını özgürlüğüne düşkün,kararlı, becerikli ve değişken yapısıyla dikkati çeker. Neşeli ve keyifli bir kişiliği vardır. Çevresinde aranan ve fikrine önem verilen bir dosttur. Dostluğa çok önem verir ve kendi gibi düşünen insanlarla arkadaşlık etmekten çok keyif alır.

Kova burcu kadını akılcı ve sorunlara pratik çözümler bulan yapısıyla güçlü bir karakter çizer. Çalışkandır ve giriştiği her işte başarılı olur.Maddi konularda savurgandır ve düşüncesizce para harcamayı sever.

Kova burcu kadını kendisini kısıtlayan beraberliklerden uzak durmayı tercih eder.Kişilik olarak zordur. İyi niyetli, kafaca uyuştuğu ve kendisini anlayan bir erkekle mutlu olabilir. Sevdiği zaman mükemmel bir aşık olacak ve ilişkisini keyifli hale getirmek için elinden geleni yapacaktır. Dürüsttür ve güvenilirdir. Çevresindeki insanlara karşı gayet açık ve nettir.

Duygusal anlamda hassastır ve derin hislere sahiptir.Değişikliği ve farklılığı sever ve ilişkisinin de böyle olması için çaba harcar. Hayata dair her şeyi paylaşmayı sever ve iyi bir partner olur.Evine düşkündür. Eğlenceli bir eş ve düşünceli bir anne olacaktır.

Kova Burcu Erkeği Genel Özellikleri

Kova burcu erkeği nazik, iyimser, özgürlüğüne düşkün ve çok yönlü yapısıyla dikkati çeker. Çok yönlü oluşu zor anlaşılan bir kişilik sergilemesine neden olur. Duygularını kolay kolay belli etmez. Hoş ve neşeli kişiliği toplum içinde sevilen bir insan olmasını sağlar.

Kova burcu erkeği pratik ve çalışkandır. Kendi işini yapmaktan çok keyif alır. Değişiklikten ve farklılıktan keyif alır. Hareketli yaşantısı onu mutlu ve enerjik kılar.

Her anlamda mükemmeliyetçidir ve azla yetinmeyi sevmez. Yeni insanlarla tanışmak ve onlarla fikir alışverişinde bulunmaktan keyif alır. Hal ve tavırlarıyla beğenilen bir insandır.

Kova burcu erkeği dürüstlüğü ve güvenilirliği ile çevresinde hayranlık uyandırır. Sürekli aynı şeyle uğraşmaktan sıkılır ve kolayca yön değiştirebilir.

Kova burcu erkeği ikili ilişkilerinde iyi bir arkadaş ve tutkulu bir aşıktır. Akıllı ve kişilikli kadınlardan hoşlanır. Duygusal ve düşünsel yoğunluğunu paylaşabilecek birini ister. Sevdiği zaman düşünceli ve eğlenceli bir partner olur. Evliliğe yatkındır ve onun gösterdiği farklılığa ayak uydurabilecek biriyle mutlu bir evliliği olur.

Kova burcu erkeği hisli ve karşısındakini iyi algılayabilen bir yapıya sahiptir. Eşini mutlu etmek için elinden geleni yapacaktır. Sadık bir eş ve arkadaş ruhlu bir baba olacaktır. Bağımsızlığına düşkün olduğu için çocuklarını da bu duyguyla yetiştirecektir
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
kova burcuna sigarayı bıraktırmanın yolları


KOVA BURCU

Cazibeli olduklarından peşlerinde pek çok insan vardır. Fakat aradığı gerçek insan olmayı başarabilirseniz, onu avucunuzun içine kolaylıkla alabilir ve istediklerinizi kolaylıkla yaptırabilirsiniz.

Bilgiye önem verir. Onun için milyarlar değil, kültür önem taşır. Bu yüzden onunla bilginiz doğrultusunda faydalı sohbetlerde bulunabilirsiniz.

Bu konuşmalar sırasında onu kolaylıkla etkileyebilir ve söylediklerinize inamasını sağlayabilirsiniz. Böylelikle sigarayı kısa zamanda bırakabilir ve yerine yeni şeyler koymasını sağlayabilirsiniz.

Konuşmayı ve fikirlerini açıklayarak karşısındakine zevk vermeyi ister. Kendisini beğenir. Sezgileri çok kuvvetlidir.

Bu yüzden yeterince dikkatli olmak zorundasınızdır. Onun telkinlerinizle sigaradan uzaklaşması yerine bir anda sizden uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz...
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
burcunuza gore diet



Zihinsel işlerinizin yoğunluğu bedensel işlerle ilgilenmenizi engelliyor olabilir. Fakat Merkür ile beraber güneşin ekstra enerjileri evinize girecek ve bir takım yeni fikirler üretebileceksiniz. Evinize bir egzersiz bisikleti alın ve vücudunuz bir yandan çalışırken siz de bir kitap okuyabilir veya bir işinizi halledebilirsiniz. Diyetiniz için yapabileceğiniz en iyi şey vücudunuzu öncelikli hale getirmektir.

Sosyal bir burç olduğunuz için insanlarla birarada olmak sizi mutlu eder. Enteresan ve herkesin seçmediği spor dalları, özellikle de ekip çalışması, takım ruhu gerektiriyorsa, gündeminize girer.

Beslenmesinde genellikle kalsiyum ve şeker eksikliği görülen Kova, zaman zaman hipoglisemiden şikayet eder. Bu şikayet ileriki yaşlarda şeker hastalığının ve dolayısıyla da kilonun habercisi olabilir. Zayıflama rejimlerinde ve günlük hayatın düzensiz beslenme şeklini desteklemek için, muhakkak vitamin alınması gereklidir. Eser elementler, bira mayası ve fruktoz desteği aldığı zaman çok daha kolay kilo verebilir. Zayıflamak için en ideal diyet şekli düşük kalori tüketimine dayanan rejimlerdir. Ayrıca rejim esnasında psikolojik destek alabileceğiniz bir uzmanla görüşmeniz ya da aynı amacı paylaşan bir grubun içinde olmak şansınızı arttırır.
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
kova burcuna alınabilecek ufak hediyeler



Küçük Hediyeler

Her iki cins için:

Küçük bir rasathane

Ses kayıt makinesi

Halojen bir cep lambası

Sadece erkek için:

Cap Canaveral'a bir uçuş

Bilgisayar oyunu

Jules Verne'in toplu eserleri

Müzik kayıtları için synthesizer

Sadece kadınlar için

Ev işi yapan bir robot

Body-building aleti

Paco Rabanne'ın bir modeli

Uçak yolculuğu

Biraz pahalı olabilirse:

Yıldızlara bir yolculuk

Nobel Barış Ödülü

Özel hediye:

Kolye

Yemek kitabı
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Kova burcu ve sağlık


Kova burcu dolaşım sistemini yönetir. Bu burç aynı zamanda topukları da yönettiği için bu bölgelere ait rahatsızlıklar da olağan sayılmalıdır.


Kova burcu yükselen kişi fiziksel yapıları: orta boy, güçlü ve düzgün bir beden, açık sarı saçlar, koyu renk gözler, yükselen Kova burcunun belirgin özellikleridir. Özellikle Kova kadınları çok güzeldir.


Kova'ların hemen hemen hiç sağlık sorunları olmaz, çünkü çevrelerine uyar ve aşırı davranışlarda bulunmazlar.


Kova burcu baldırları, dişleri, sindirim sistemini, yüreği, boğazı ve lenf sistemi ile üreme organlarını yönetir. Hastalığın cinsini, zihinsel yetenekleri yardımıyla iyi kavradıklarından, hastalıklardan pek zarar görmezler.
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Burcunuzun Uyumları


Ben Kova Sevgilim Koç
Koç burcu zeki, hevesli ve yeni fikirlerle kaynamaktadır. Kova burcu için çok uygundur. Koç insanı yeni işler peşinde koşmaktan, hiç bir zaman üstünüze düşmeye vakit bulamayacaktır. Bu, sizin hoşunuza giden bir özelliktir. Siz hava elementisiniz, Koç ise ateş bu yüzden beraberliğiniz enerjik olacaktır.

İkiniz içinde dürüstlük ve açık olmak önemlidir. Bu sayede ilişkiniz uzun süreli olabilir. Yatakta Koç burcu kendine güvenli, yaratıcıdır ve aşırı duygusal değildir. Siz de fazla duygusal olmadığınız için uyumlusunuz. Kova burcu Uranüs tarafından yönetildiği için yeniliklerden hoşlanırsınız. Koç burcu ile aranızdaki kıvılcımlar heyecan verici olacaktır.

Koç burcunu seviyorsanız devam edin. Hayatınız çok eğlenceli olacaktır. Siz gönül işlerinde bile akılcı ve objektifsinizdir; Koç ile çok uyuşacaksınız.


Ben Kova Sevgilim Boğa
Sevgili Boğa, Kova burcu ile anlaşmanız zor olacaktır. İkinizde sabit nitelik taşırsınız ve davranışlarınızı değiştirmezsiniz. Sadece inat bile bu ilişkiyi bitirmeye yeter.

Siz sevgi gösterilerinden hoşlanmazsınız, Boğa burcunun ise buna ihtiyacı vardır. Dokunmaktan ve dokunulmaktan çok zevk alır. Boğa'nın seksüel içgüdüleri gelişmiştir, duyarlıdır ve rahatına düşkündür. Siz de seksten zevk alırsınız ama bu her şey demek değildir. En baştaki heyecanlar geçtikten sonra Boğa'nın sizden çok şey beklediğini hissedebilirsiniz. Boğa çok sahiplenicidir, bu da sizi sıkacaktır. Siz özgürlüğünüze çok düşkünsünüzdür.

Sizin projeleriniz, amaçlarınız, yapmak istediğiniz şeyler vardır. Boğa burcu sizin bu kadar dış dünyaya konsantre olmanızı anlayamaz. Boğa sizin ilginizi çekebilmek için son çare pasif direnişe geçecektir, bu da üzerinizde hissettiğiniz baskıyı artıracaktır.

Boğa burcunun güçlü, pratik, güvenilir, sağlam olması sizi başta çekti ise aynı özellikler sizi daha sonra sıkacaktır. Boğa ile hayatı sıkıcı bulacaksınız. Boğa burcu tutucudur, siz ise geleceğe dönüksünüz. Politik görüşlerinizde bile tamamen zıtsınız.

Boğa sevgiliniz sizin yeniliklere olan merakınızı ve sürekli kavramlarla uğraşmanızı hiç anlamaz. O sizin gibi zamanını analiz yaparak geçirmez. Boğa her türlü konforla donanmış evinde oturmayı sever, siz ise çıkıp dış dünyaya karışmak istersiniz.

Eğer Boğa burcunu seviyorsanız belli ki onu iyi özellikleri hoşunuza gidiyor. Karşılığında o da sizin bireyselliğinizi, açık görüşlerinizi, başkalarına yardım etme isteğinizi biliyor ve destekliyor olmalı. Kova burcunun bir insana değil ama tüm dünyaya ait olduğu söylenir. Sizin rolünüz, daha iyi bir toplum için lider olmak ve insanlara yol göstermektir. Eğer ilişkiniz hala devam ediyorsa siz az bulunan ve yıldızlara erişmenize yardımcı olan bir Boğa ile birliktesiniz demektir.



Ben Kova Sevgilim İkizler

Bu ışıltılı beraberlik daha iyi olamazdı herhalde! İkinizde entelektüel hava elementi olduğunuz için kitaplar, konular, seyahatler, şakalar, partiler, zengin bir sosyal hayat ve başka aktiviteler hayatınızdan eksik olmayacaktır.

Kova burcuna neden İkizler burcu ile evlendiğini sorun. Cevabı çabuk ve net olacaktır: "Eğlence için". İyi bir psikolog tüm çiftlerin diğer bütün nedenleri bir kenara bırakarak sadece bir sebep yüzünden evlenmelerini önermişti. Sonuç olarak, birlikte geçirdiğiniz zaman "eğlenceli" olmalı. Bu psikolog sizin ve İkizlerin birlikteliğini onaylıyor.

Aranızda öyle bir iletişim var ki, ikinizi de yoruyor. Arada bir şehir dışına çıkarak rahatlamak isteyebilirsiniz. İkinizin de kafalarınız hızlı işler, çok hızlı düşünürsünüz. Başkaları size yetişmekte zorlanabilir. Sevgilinize tanıştırmak istediğiniz çok arkadaşınız var. Birlikte arkadaş çevreniz genişleyecektir. Birbirinizle de iyi arkadaş olursunuz.

İkizler burcunun yataktaki oyunculuğu ve yaratıcılığı hoşunuza gidecektir. İkiniz ne kadar modern olsanız, serbest bir ilişki ne kadar cazip görünse de dikkatli olun, ikinizden biri incinebilir. İkizler yeni akımlara kapılsa da çok özgür bir ilişki ikiniz içinde iyi bir fikir sayılmaz. Doğum haritalarınızda su elementleri yoksa, romantizme ihtiyaç duymazsınız.

İlişkiniz dört dörtlük olacaktır, birbirinize çok uygunsunuz. Birbirinize olan güveniniz, saygınız ve birlikte olmaktan aldığınız zevk hiç azalmayacaktır.




Ben Kova Sevgilim Yengeç
Duygusal su elementi Yengeç, akılcı, objektif, hava elementi Kova burcu ile gerçek aşkı bulabilir mi? Pek değil!

Yengeç burcunun evde oturma merakı sizi daraltacaktır. çocukları ile geçirdiği zamandan sonra ailesine zaman ayırır. Siz ise kendinizi dışlanmış hissedersiniz. Onun ailesi ile birlikte geçireceğiniz bir pazar dahi sizi çıldırtabilir. Yengeç insanı, sizin neden aile bağlarına önem vermediğinizi, siz ise onun neden bu kadar geçmişine bağlı olduğunu sorgulayacaksınız.

Yengeç sürekli sizden ilgi bekler ama sizin buna zamanınız yoktur. Sizin burcunuz enerjisini bütün dünyaya yöneltmiştir. Eğer onu seviyorsanız gün boyu enerjinizi dışarı yöneltseniz de akşamları hassas sevgilinize zaman ayırmalısınız.

Yengeç burcu sadakati ile sizi onurlandıracak, sevecenliği ile sizi doyuracaktır. Size inanılmaz yemekler hazırlayacak, hala varolduğuna inanmadığınız, sıcak bir aile hayatı sağlayacaktır.

Sevgili Kova siz romantik Yengeç gibi hassas değilsiniz farkına varmadan onun duygularını incitebilirsiniz. İlişkinizin en zor yanlarından biri de evde oturmanız için size yalvarması olacaktır.

Bu beraberliğin sürmesini istiyorsanız, üzerinde çalışmalısınız. Duyarlı olduğunuz konular tamamen farklıdır ama isterseniz ilişkiniz sürebilir.



Ben Kova Sevgilim Aslan
Aslan burcu ile Kova burcu 180° yani karşıt açı yapmaktadır. Bu yüzden ya tam uyuşursunuz ya da birbirinizi gırtlayabilirsiniz. Arası olmayacaktır. Büyük ihtimalle Aslan insanı ile ideal bir çift olacaksınız. Hava elementi Kova ile ateş elementi Aslan'ın birlikteliği sonucu Aslan'ın ateşi alevlenecek, parlayacaktır.

Aslan burcunun lüks ve kültüre olan düşkünlüğü ilginizi çekse de siz onun kadar bu konulara meraklı değilsinizdir. Aslan'ın cömertliği ve espri gücü hoşunuza gider. O ise sizin kafa yapınızı ve mantığınızı beğenir.

İkinizin birden sabit nitelik taşıması sorun olacaktır. Bu demektir ki farklı görüşlere sahip olduğunuz zaman uzlaşamayacak, çıkmaza gireceksiniz. Biriniz daha esnek olmayı öğrenemezse bu ilişki hiç bir yere varamayacaktır.

Aslan insanı toplumda özel bir yeri olduğunu düşünür. Kendinin "asil" olduğuna inanır. Siz onun gözünde bu ünvana layık olmayabilirsiniz. Sosyal sınıf ayırımı ve züppelik demokrat Kova burcuna çok ters gelir. Bu konu kontrolden çıkmadan dürüstçe karşılık konuşmanızda fayda olacaktır.

Sizin farklı hedefleriniz vardır ve toplumun onayına ihtiyaç duymazsınız. Aslan burcunun toplum tarafından beğenilmeye ve saygı duyulmaya gerçekten çok ihtiyacı olduğunu anlamaya çalışın. Onu değiştirmeye çalışmayın, bu huyundan vazgeçmeyecektir. Yapacağınız en iyi şey gerçekçi beklentiler içinde olmaktır. Sizin gibi objektif bakış açısına sahip biri için bu zor olmayacaktır.

Aslan burcu güçlü bir egoya sahiptir ve sizden çok ilgi beklemektedir. Bu da başka bir sorun yaratacaktır. Mesele sizin egonuzun büyüklüğü değil vaktinizin olmamasıdır. Siz projelerinizde kendinizi kaybedersiniz bu da Aslan'ı dehşete düşürür.

Aslan burcu yatakta sıcak ve etkileyicidir. Yatak odanıza uygun ortamı sağlayacak her türlü lüksü getirir. Şampanya, mumlar, çiçekler gibi. Aslan eğlenceli, oyuncu ve dramatiktir. Sizin mesafeli oluşunuz onun hoşuna gitmeyecektir. Aslan burcu için tutku çok önemlidir, sizin sadece orada olmanızı değil aynı zamanda tutkulu ve hevesli olmanızı beklemektedir. Aslan haklıdır, siz bazen fazla ciddi ve iş saplantılı olabilirsiniz.

İkinizde dünyaya maceracı gözlerle bakarsınız, onun için birkaç pürüz dışında aranız iyidir. Hayal ederseniz, gerçekleştirebilirsiniz. Biraz hayal kurun sevgili Kova




Ben Kova Sevgilim Başak
Başak burcu dakik ve düzenlidir, Kova burcu ise karmaşık bir ortamda kendini daha rahat hisseder. Kova insanı deha ve yaratıcılığı temsil eder. Yaratıcılıkta ise israf ve uyumsuzluk vardır. Bunu Başak burcunun kabullenmesi zordur.

Bu beraberliğin en zor tarafı ikinizin birden romantik ve tutkulu olmayışınızdır. Başak burcu akılcı ve objektif Merkür tarafından yönetilir. Kova burcu ise farklı ve objektif Uranüs tarafından yönetilir.

Başak toprak siz ise hava elementisiniz. En başta onun pratik ve sağlam bakış açısı hoşunuza gitse de sonradan bu özelliği sizi sıkabilir. Başak burcu da en az sizin kadar meşgul olduğu için sizden ona zaman ayırmanızı beklemeyecektir. Burçların içinde en çok işkolik olan Başak burcudur.

Siz Başak burcunun üretken oluşunu takdir ederseniz ama o sizin beklenmedik, şok edici davranışlarınızı hoş karşılamaz. Başak insanı biraz tutucudur ve bir yere kadar topluma bağlıdır.

Bu ilişkinin başarılı olması zordur, ama diğer bütün beraberliklerde olduğu gibi gerçekten isterseniz hiç bir şey imkansız olmayacaktır. Doğum haritanızda daha uyumlu başka gezegenler olabilir.

Başak burcu, Kova'nın topluma yaptığı hizmetleri, teknoloji bilgisini, gelecekle ilgili görüşlerini, karizmatik liderliğini takdir eder. Karşılığında Kova burcu ise Başak insanının mantıklı, pratik, üreten özelliklerini beğenir. Başak sizden daha esnek ve uyumludur. Detaylara önem verir, keskin gözünden hiç bir şey kaçmaz.

İkinizde meşgul insanlar olduğunuz için birinin hayatınızı düzene sokması gerekmektedir. Başak bunu kusursuz yapacaktır. Başak burcu görünmeyen yöneticidir ve bu halinden memnundur. Sizin günlük programınızı yapacak, toplantılarınızı düzenleyecek ve anlaşmalarınızı gözden geçirecektir. Size bütçe hazırlayacak, işlerinizi düzene koyacak ve planınızı kusursuz hale getirecektir. Başak burcu yanınızda iken işte çok güçlüsünüzdür.

Başak'la beraberliğinizi ağırdan alın ve uyuştuğunuzdan emin olun. Eğer yukarıda bahsedilen uyumsuzluklar ilişkinizde yoksa, doğum haritanızda bu uyumsuzluğu bastıran başka gezegenler olabilir. Öyle ise güvenle devam edin!




Ben Kova Sevgilim Terazi
Bu benzer karakterlerin beraberliği çok heyecanlı olacaktır. İkinizde sosyal hayattan zevk aldığınız için birlikte gezersiniz ve evde yolunuzu gözleyen biri olmaz. Yoğun programınıza ayak uydurabilmek için evde olsanız bile dışarıdan hazır yemek alırsınız. Bu çok modern bir ilişki olacaktır.

En modern ilişkide bile çiftler geceyi aynı evde geçirir. Siz bunu takmasanız bile Terazi toplumun düşüncelerine önem verir. Eksantrik Uranüs tarafından yönetilen Kova burcunun görevi ilerlemek ve keşifler yapmaktadır. Bunu yaparken her türlü düzene ve kurala karşı çıkarsanız. Bu Terazi burcunu ürkütür. Venüs tarafından yönetilen Terazi'nin görevi ise zıt güçleri bir araya getirmektir. Terazi burcu popüler olmak ve ilişkilerine uyum getirmek ister. Rolleriniz çok farklıdır. Sizi aslında aşırılıkların burcusunuz.

Terazi burcunun arkadaşları çoğunlukla sanatla uğraşır, sizinkiler ise bilimle ama bir arada iyi kaynaşırlar. Terazi çok iyi davet verir, iyi bir ev sahibidir. Birlikte verdiğiniz davetler konuşulacaktır.

Terazi evlenmek ister ama Kova özgürdür, bağlanmak istemez. Yatakta beraberliğiniz muhteşem, eğlenceli, esprili ve yenilik dolu olacaktır. Terazi burçları -kadın ve erkek- parfüm seçiminde ustadır. Onun zevkine, seviyesine hayran olacaksınız. Terazi görüntüsüne önem verir ve kendisine iyi bakar bu yüzden yaşlandığı zaman bile hoş görüntüsünü korur.

Terazi burcu ilişkinizde romantik olan taraftır, onun romantik geceler planlamasına izin verin. Fiziksel olarak aynı düzeydesiniz ama siz Akrep, Yengeç yada Balık kadar duygusal değilsiniz. Sizin güneşiniz Terazi burcunun 5. evini yani gerçek aşk evini aydınlattığı için birbirinize çok bağlısınızdır. Dışarıdan bakıldığı zaman ilişkiniz soğuk, ilgisiz ve fazla mantıklı görünse de aslında daha sıcak bir ilişkiniz var. Terazi ise 9. evinize yani felsefi düşünceler ve uzak yolculuklar evinize düşmektedir.

Bu beraberlik iyi olacaktır. Eğer bir şeyler yanlış giderse bu birbirinize uygun olmadığınız için değildir. İkinizde hava elementisiniz ve aynı element olan burçlar birbiri ile iyi anlaşır. Birbirinizi açık, net ve tarafsız olarak anlıyorsunuz. Sizler doğrunun peşindesiniz. Birlikte hayatınız zengin, dolu ve gürültülü olacaktır. Yani eğlence dolu!




Ben Kova Sevgilim Akrep
Bu kolay bir ilişki olmayacaktır çünkü temelde çok farklısınızdır. Kova burcunun çok arkadaşı olmasına karşılık ilişkileri fazla derin değildir ve arada hep bir mesafe bırakır. Akrep burcu ise özel hayatına önem verir, az ve öz arkadaşı vardır ve birbirlerine derin bağlarla bağlıdırlar.

Hayata farklı yönlerden gelmişsiniz. Akrep insanı kafanızın içine girerek sizi çözmek isteyecektir ama siz aranızda ki mesafeyi hep koruyacaksınız. Fazla yakınlaşmaktan, bağlanmaktan ve benliğinizi kaybetmekten korkarsınız. Akrep ise kendinizi bırakmanızı, kendinize izin verip derin duygularınızı ortaya çıkarmanızı istemektedir.

Sizi büyük olasılıkla Akrep burcunun gizemli havası ve yoğun duyguları çekmiştir. Akrep burcu sizin doğum haritanızda 10. evinize yani ün evinize düşer, size ve kariyerinize çok faydalı olabilir. Kuvvetli içgüdüleri ile size akıllı tavsiyeler verecektir. Para konusunda da çok kurnaz olduğu için bu konuda da sizi yönlendirir. Herhangi bir konuda pazarlık, anlaşma yapacaksanız Akrep burcuna danışmalısınız. Eğer siz herhangi bir konuda ki danışmanınıza ya da menajerinize aşık olduğunuzsa o büyük ihtimalle Akrep burcudur. Evlilik ise çok farklı olacaktır. İkinizin de aynı duygusal yoğunlukta olmanız gerekiyor.

Akrep insanı yatakta her türlü tutkuyu yaşamak ister siz ona cevap vermekte zorlanabilirsiniz. Akrep ise sizi soğuk ve ilgisiz bulacak hatta en özel anlarınızda bile başka şeyler düşündüğünüzü hissedecektir. Akrep burcu son derece sahiplenici ve kıskançtır ama kendini tehdit altında hissetmediği sürece kalabalık arkadaş gurubunuzdan rahatsız olmayacaktır.

İki tarafta birbirinin ihtiyaç ve beklentilerinin farkında olduğu sürece, uyuşmayan burçlardan bile hoş beraberlikler çıkabilir. Akrep sevgilinize ne istediğini sorun ve cevabını dikkatle dinleyin. Beraberliğiniz ancak çok çabalarsanız başarılı olacaktır.



Ben Kova Sevgilim Yay
Bu çok tatlı bir ilişkidir ve zamanla daha da iyi olacaktır. İkinizde hiç bir şeyin imkansız olmadığı, parlak ve idealist bir dünya görüşüne sahipsiniz. Siz Kova, toplumsal sorunlar, yeni teknoloji ve geleceğe ait planlarla ilgilenirsiniz. Yay sevgiliniz ise yüksek eğitime ilgi duyar.

Yay burcunun görevi insanlıkla ilgili anlamlar çıkarmaktır. Onunla canlı tartışmalarınız olacaktır. Farklı görüşlerde bile olsanız birbirinize bozulmazsınız. İkinizde farklı görüşlere, bireyselliğe saygı duyarsınız. Genelde görüşlerinizde siz daha sabit fikirlisinizdir. Yay burcu ise daha değişken ve esnektir. Bu özelliklerinizle birbirinizi tamamlar, uzun süre bir arada kalabilirsiniz.

Yay seyahat etmeyi çok sever siz de bu arada kendinize ait zamanınız olsun istersiniz. Ayrı tatil yapma fikrinde anlaşırsınız. Dikkatli olun: gözden ırak olan, gönülden de ırak olabilir. İkinizde evlilik yanlısı olmadığınız için, evlenme kararına varmadan önce uzun süre beraber olursunuz. Özgürlüğünüzü feda etmediğinizden emin olmak istersiniz.

Sekste uyumunuz nerede ise kusursuzdur. Umarız ki Yay burcu her zaman ki patavatsızlığına yatakta da devam etmez. Yay burcu ateş siz ise hava elementi olduğunuz için uyumlusunuzdur. Yay'ın düşüncesiz, açık konuşmalarına her burç tahammül edemez. Kötü niyet taşımadan yaptığı yorumlara tepki göstermenize çok şaşırır. Siz bir şey hakkında ki fikrini sormuşsunuzdur, o da söylemiştir! Onun kusur sayılacak patavatsız konuşma tarzına alışmanız gerekiyor. İkiniz de duygularınızı kin tutacak kadar bile ön plana almadığınız için bu sorunu halledebilirsiniz.

Astroloji'de burçlar birbirine fırsatlar yaratırlar. Yay, Kova'nın 11. evine yani arkadaşlık evine düşmektedir, size bir sürü yeni arkadaş ve bir iki yakın dost getirecektir. Bu insanlar sizin bazı organizasyonlarda görev almanıza yardımcı olabilir.

İkinizde ev işleri ile ilgilenmediğiniz için, mutlaka yardımcı tutmalısınız. Bunu ilişkinin başında halletmelisiniz. Sizlerin yapması gereken başka işler vardır. Eğer Yay burcuna aşık oldunuz ise devam edin, tam size göre!




Ben Kova Sevgilim Oğlak
Doğum haritalarınızda su ve toprak elementleri varsa bu beraberliğin şansı olabilir. Burçlarınız birbirinden sonra geldiği için birbirinizden çok farklısınızdır. Kova burcu, Oğlak burcundan sonra gelir. Genelde sonra gelen burçlar öncekinin eksiklerini tamamlarlar.

Oğlak burcu Kova'nın bu kadar geleceğe dönük yaşamasına anlam veremez. Oğlak burcu tarih ve geçmişi yönetir, bu yüzden de eski filmlere, antikaya, müzelere, eski eserlere ilgi duyar. Siz ise bir an önce bilgisayarınızın başına dönmek ya da bilgisayar mağazasından yeni bir modem almak istersiniz. Oğlak burcu ise eski bir yazı ya da değerli bir antika için parasını harcamak ister. İlgi alanlarınız çok farklıdır.

Bu farklılıklar size ilginç geliyorsa ilişkiniz devam edecektir. Oğlak insanının gerçekçi, pratik ve çalışkan olmasını beğenirsiniz ama onun toplumda yer edinme hırsı ve etrafına bu kadar değer vermesi sinirinize dokunabilir. Siz çevreyi takmazsınız, Oğlak ise bu umursamaz tutumunuzu saygısızlık olarak görür ama sizin özgür düşünce yapınızı ve hayata deneysel yaklaşımınızı çok beğenir.

Oğlak burcu sizden daha materyalisttir. Sizin emekliliğiniz için yatırım yapmanızı sağlayacaktır. Şu anda bunun gerekliliğini anlamasanız da ileride rahat edersiniz.

Geçici bir süre için Oğlak burcuna siz bakıyorsanız (mesela doğum yapmıştır) zorluklarla karşılaşırsınız. Hırslı Oğlak sizin de kariyerinizde ilerlemenizi ister. Kova insanı ise kendisi için değil ama toplumun veya her hangi bir organizasyonun yararına çalışır ve planları uzun vadelidir. Oğlak burcunun bu konuda ki etkisi ile kariyerinizden kısa vadede bir şeyler beklemeyi öğrenebilirsiniz.

Yatakta Oğlak burcu tensel ve duyarlıdır. Siz onun gibi değilsiniz. Ya onunla aynı düzeye gelmelisiniz ya da şikayetlerini dinlemek zorunda kalırsınız. Gene de siz iletişimci olduğunuz için onu mutlu etmenin yollarını bulabilirsiniz. Sizin sekse olan yaklaşımınız da bir bilim adamının ki gibidir, araştırmak ve analiz etmek istersiniz. Bu yaklaşımınız Oğlak burcu için fazla soğuktur ve sizden sıcak tutkular bekler.

Doğum haritanızda farklı gezegenler varsa bu etkileri değiştirebilir. Burada sadece güneş burçlarını inceliyoruz. Üstelik Astroloji sadece önerir ama nasıl davranacağınız size bağlıdır. Aşk ve sevgi bir çok problemi çözecektir. Zorlukların nerelerde olduğunu belirleyerek onlarla yüzleşmeniz gerekiyor. Sevgili Kova sihirli iletişim gücünüzü kullanmalısınız. Uğraşırsanız bu ilişki iyi olabilir.



Ben Kova Sevgilim Kova
Bu ilişki iki özel insanın aşkla bir araya gelişidir. Başka bir Kova burcuna tutuldunuzsa onda kendinizi gördüğünüz için olabilir. Karşılıklı saygıya dayanan başarılı bir beraberliğiniz olacaktır.

İkinizinde hayatla ilgili kuvvetli görüşleriniz var ve bazen fazla inatçı olabilirsiniz. Ama bu sizi endişelendirmeyecektir. Siz ve sevgiliniz farklı fikirler duymak istersiniz ve birbirinizin analizlerine değer verirsiniz. İkiniz içinde anlayışlı olmak zor olmayacaktır.

Birlikte anlamlı bir sebep için ya da siyasi bir parti için gönüllü çalışabilirsiniz. İkiniz de topluma faydalı olmak istersiniz. Bu, mahallenizde ki ilkokulun boyanması veya ifade özgürlüğü için yapılacak bir konuşma olabilir. Diğer insanların ve dünyanın acı çekmesine seyirci kalamazsınız. İnsan haklarına önem verirsiniz ve bu konuda bir şeyler yapmak istersiniz. Bu ikilinin beraberliği tüm dünyaya harekete geçirecek kadar kuvvetli olabilir, aynı Evita ve Juan Peron gibi.

Yatakta ki tek problem, çok yakın dost olmanızdan aranızda ki tutkunun çabuk sönmesi olacaktır. Seks hayatınızı canlı tutmak için aranızda ki tutku ateşini canlı tutmaya bakın. Canlı, açık tutumunuzla sevgilinizi büyülemeye devam edin. Bu ilişkinin değeri on üzerinden on eder!


Ben Kova Sevgilim Balık
Birbirini izleyen burçlar birbirinden çok farklı olur ve sonradan gelen öncekinin eksiklerini tamamlar. Balık sizden sonra gelen ve eksiklerinizi tamamlayan bir burçtur. Balık burcunun sizden çok farklı olması sizi çekmiş olabilir. İlişkinin nasıl olacağı sizin elinizdedir.

Balık insanının yakınlığı ve etrafındakilere sevecen davranışları sizi cezbetmiş olmalı. İkinizde zor durumda olanlara karşı duyarlısınız ama bunu farklı şekilde ifade edersiniz. Balık içe dönüktür ve başkalarına bire bir yardım eder. Siz ise onun gibi mesela yaşlı bir kişinin alışverişini yapmazsınız ama yaşlılara yardımcı olmak için organizasyon kurabilirsiniz. Farklı yaklaşımlarınıza rağmen aynı derece duyarlısınızdır.

Duygu yoğunluklarınızda ki farklılıklar yüzünden çalkantılı zamanlar geçirebilirsiniz. Balık insanı ilişkisine her şeyini verir ama karşılığında siz meşgul olduğunuz için onu ihmal ederseniz, çok mutsuz olacaktır.

Seks Balık burcu için önemlidir, bu onun için iki ruhun kutsal buluşmasıdır. Sizin yaklaşımınız daha farklıdır. Sizin için seks o kadar manevi değil ama daha çok eğlenceli bir şeydir. Balık için sizin ilginiz, övgünüz, güveniniz ve onunla gurur duymanız seks kadar önemlidir. Balık insanı bunları hissedemiyorsa aranızda seks ilişkisi başlamayacaktır. Onu yanıltabileceğinizi düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Balık beden dilini okumakta ustadır ve sezgileri çok gelişmiştir.

Balık burcuna ihtiyacı olan duyguları veremeyecekseniz bu ilişki fazla sürmeyecektir. Onun için herkes her zaman sevgilisinden tutkulu duygular beklemelidir. Bu sizin kişiliğinize bağlı olarak harika ya da berbat bir özellik olabilir.

Diyelim ki siz ona isteğinden fazlasını vermeye hazırsınız. Balık insanı o zaman sizi her konuda cesaretlendirecek, ilgili, sadık bir sevgili olacaktır. Balık burcunun sizin düşüncelerinizi okuması karşısında hayrete düşebilirsiniz, çoğu Balık insanının doğuştan telepati duygusu gelişmiştir. Arkalarında Balık burcu sevgilileri olan şanslı kişiler başarı ve şöhretin en tepelerine tırmanabilirler, size bir kez inandıktan sonra sizin için yapamayacağı fedakarlık yoktur.

İyi niyetli Balık kullanıldığının farkına varsa bile bir süre daha kalır ve vericiliğine devam eder. Sonra ani bir dürtü ile hiç uyarmadan dönmemek üzere gidecektir. Bu ani hareketi ile Kova sevgilisini şok edebilir. Sürprizlere alışkın olan Kova, Balık'tan hiç bir uyarıcı sinyal almadığı için gafil avlanacaktır. Balık burcu yüzleşmeyi sevmez ve kavga etmek yerine terk eder. Bu durumun farkında olun ve geç olmadan iletişim kabiliyetinizi kullanarak onunla yüzleşin.

Nazik ve kibar olmayı unutmayın hepsinden önemlisi ona sıcak davranın. Kova burcunun doğal soğukluğu onu incitebilir. Bu ilişkide kazanmakta kaybetmek de size bağlıdır.
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Kova 2006



Aradığınız eşi ağustos ayında bulacaksınız

İŞ HAYATINIZ:
Ocakta daha gerçekçi ve dengelisiniz. Öğreneceğiniz bazı şeyler sizi sevindirebilir. Sevmediğiniz birisinin kötü bir durumda olduğu haberini de alabilirsiniz.

Şubatta yakınlarınızın tavsiyelerini yabana atmayın. Uzakta oturan yakınlarınızdan iyi haberler alabilirsiniz.

Martta çalışkanlığınız ve kendinize hakim tutumunuzla pek çok şeyi halledebilir ama bazı engeller zaafa düşme tehlikesini getiriyor.

Nisanda yakın olduğunuz bazı kimselerden bir şeyler saklamanız mümkün.

Mayısta kimsenin etkisinde kalmadan, mantığınızdan çok duygularınıza güvenerek kararınızı, içinizden geldiği gibi vermeniz gerekiyor.

Haziranda uzun süreden beri beklettiğiniz bazı planlarınızı yürürlüğe koyabilir, isteklerinizi elde etmek için harakete geçebilirsiniz.

Temmuz ayı, sizin için yenilenme ve sıkıntılardan kurtulma ayı olabilir.

Ağustosta yatırım amaçlı bir girişiminiz nedeniyle oldukça büyük paralar kaybedebilirsiniz.

Ekimde fazla kendinize güvenmeyin. En güvendiğiniz durumlarda bile tökezleyebilirsiniz.

Kasımda ayrıntıları takip etmekte zorlanabilirsiniz.

Aralıkta maddi konularda hesapsız davranmayın.

AŞK HAYATINIZ:
Şubatta ilişkilerinizde, anlamsız detaylara girebilir veya önemli detayları önemsemeyebilirsiniz.

Martta duygusal ilişkilerinizde de yatırımlarınızın karşılığını alacaksınız.

Nisanda kararsızlık nedir bilmiyorsunuz, ne istediğini bilen bir yapıda bitmez tükenmez bir enerjiyle etkinliklerde bulunacaksınız.

Mayısta süregelen bir ilişkinizi mutlu bir sonuçla noktalamak isteyebilirsiniz.

Haziranda aşkta dikkafalı davranışlarınız yüzünden sürtüşmelere girebilirsiniz ama temmuzda yeni gelişmeler olacak.

Ağustosta hiç ilgisi olmayan bir yer ve zamanda aniden aradığınız aşkı bulabilirsiniz.

Eylülde hangi cinsiyetten olursanız olun, iki farklı konuda tereddütte kalabilirsiniz.

SAĞLIK:
11-14 Mart arasındaki Venüs-Merkür transiti sağlığınız çok önemli olmasa da bozulabilir.

Kasımda üzerinizde olan ve bu aya kadar zaman zaman ortaya çıkan baş ağrısı, sinir bozukluğu, uyku düzensizliği gibi rahatsızlıkların son günlerini yaşıyorsunuz.
 

Çirkin Kral

Forum Tutkunu
KOVA (21 Ocak - 19 Şubat)

Elementi : Hava
Yıldızı: Uranüs
Uğurlu Günü: Perşembe
Uğurlu Sayısı: 9
Uğurlu Taşı: Yeşim
Uğurlu Rengi: Lacivert
Uğurlu çiçeği: Kır çiçekleri
En büyük özelliği: İşbirliği
En büyük amacı: İlerlemek
Uygun Partnerleri: Yengeç, Terazi, Akrep
Zayıf Tarafı: Başkalarına aşırı hayranlık



KOVA'nın KARAKTERİ

Kova burcu, insanlara olan sevgisiyle tanınır. Bencil değildir. Başkalarına yardım etmek onu mutlu eder. Yakınlarının üzüntü ve mutluluklarına ortak olur. Tüm bu takdir toplayan yönlerine rağmen o, daima alçakgönüllü davranır.

Kova burcunun bir özelliği de, gerçekçi olmasıdır. Herşeyi olduğu gibi kabul eder. Hayallere dalıp gerçek hayatı unutmaz. Dünyayı güzelleştirmeyi, insanları mutlu etmeyi amaç edinmiştir. İnsanları ırk ya da cinsiyet gözetmeksizin sever; herkese yardım etmek ister.

Alışkanlıklarını sık sık değiştirmese de yenilik ve değişikliklere açıktır. İleri görüşlüdür. Yakınları çoğunlukla ona akıl danışır.

Özgürlüğüne düşkündür. Bağımsız olmak ister. Bir yere ya da bir kişiye bağlanmaktan hoşlanmaz. Boş zamanlarında günlük hayatın dışında, farklı uğraşlarla ilgilenir.

İYİ KOVA / KÖTÜ KOVA

Kova'nın iyi yönleri:İnsancıllık, yaratıcılık.
Kova'nın kötü yönleri:Dik kafalılık, huysuzluk.

KOVA ve İLİŞKİLERİ

Kova insanı, herkesle kolayca iletişim kurabilir. Ancak, ne kadar samimi olursa olsun, insanlarla arasında mutlaka belirli bir mesafe bırakır. Dostlarına karşı içten ve sevgi doludur.

Kova kadını ve erkekler:

Kova kadını, özgürlüğüne olan düşkünlüğü yüzünden baskıcı erkeklerle beraber olmak istemez. çevresindekileri kolayca etkileyebilir. Ancak, kendisi çok zor etkilenir. Beraber olacağı erkekte aradığı en büyük özellik, iyi niyetli olmasıdır. İstediği gibi bir erkek bulduğunda, ona tamamen bağlanıp sadık kalacaktır.

Kova erkeği ve kadınlar:

Kova kadını gibi, kova erkeği de özgürlüğüne düşkündür ve kısıtlanmak istemez. Beraber olduğu kadına da kısıtlamalar getirmez. Aradığı kadın güzel olmaktan ziyade, akıllı ve olgundur.

İŞ DÜNYASI

Kova burcu insanı, çalışkanlığı ve güçlü sezgileri sayesinde kolayca başarıyı yakalayabilir. Ancak sevmediği bir işte çalışırsa bunun tam aksi olacaktır. Kendine güveni tamdır. İddialı işlerde çalışmaktan hoşlanır. Tekdüze ve monoton işler onu sıkar. İyi bir bilim adamı, yazar ya da arkeolog olabilir.

KOVA BURCUNUN ÜNLÜLERİ

Wolfgang Amadeus Mozart, Thomas Edison, Charles Darwin, Charles Dickens, John Travolta, James Dean ...

KOVA BURCU ve SAĞLIK

Kova burcu insanının, pek fazla sağlık sorunu olmaz. çünkü hava şartlarına ve ortama kolayca uyum sağlar. Hastalıklara karşı tedbirlidir. Güçlü bir vücudu vardır. Dayanıklılığı yüksektir. Hastalandığında nasıl davranmasını bildiğinden, kolayca iyileşir.
 

Papatya

V.I.P
V.I.P


Kova kadını

Siz Kova kadınlarından kormak gerek. Her şeyi devirebilir veya yüceltebilirsiniz. Çevrenize olan yararınız kendinize olan yararınızdan daha fazla. Beğeni toplamak sizin için önemli. Gerçekçi iltifatlar hoşunuza gider ve duymak istersiniz. Partneriniz size önemli olduğunuzu hissettirmeli. Daha evlenmediyseniz çok genç yaşlarda evlilik kararı almak sizi sonradan üzebilir. Kova kadını 30'undan sonra evlenirse mutluluğu yakalar. Siz Kova kadınları aldığınız karar ile ilgili kafanızda soru işareti bırakmaya dayanamazsınız. Kesinlikle yaptığınız işten, sevdiğiniz adamdan emin olmak istersiniz. Şüphe size zarar veren bir olgudur. Kıskanç ve kuşkucu değilsinizdir. Karşı taraftan açıklık ve dürüstlük beklersiniz. Eşiniz sizinle gurur duyuyorsa sizden mutlusu şu kainatta bulunamaz. 3 Haziran, 29 Temmuz ve 13 Kasım aşkın kollarınıza atılacağı günler. Yay burcu ve kendiniz gibi Kova burcu ile mutlu ve uyumlu bir evlilik yürütebilirsiniz. Aslan, İkizler ve Terazi burcu uyumlu sağlayacağınız burçlar.

 
Top