KÖSTEBEK PASTA💜 MOR HAVUÇLU

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
TENCEREDE MOR HAVUÇLU KÖSTEBEK PASTA
💜

Oosaf71.jpg

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tane büyük mor havuç
1çay bardağı su
1 limon kabuğu rendesi ve suyu
Aldığı kadar un
Kreması için
2.5 su bardağı süt
1 /2su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1/2 çorba kaşığı tereyağ
Öncelikle mor havuç rendelenip bir çay bardağı su ile haşlanıp rondodan geçirilerek püre elde edilir. Karıştırma kabına yumurtalar ve şeker alınıp beyazlaşıp köpürene kadar çırpılır. Diğer malzemeler ve en sonda havuç püresi eklenip karıştırılır ve tereyağ ile yağlanmış fincanlara paylaştırılıp tencereye dizilir. Fincanların yarısı hizasına gelecek kadar su konup ocağa alınır.temiz bir bez örtülüp kapağı kapatılır ve kaynamaya başlayınca ocağın küçük gözünde kısık ateşte yirmi dakika pişirilir.15-20dakika dinlendirilip fincanlardan çıkarılır. Altlarından taban kesilip kalan kısmı rondodan geçirilip ufalanır. Hazırlanan krema üzerine konup kek kırıntıları ile kaplanır. Dinlendirilerek servis edilir
 
Top