• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Koronavirüs en çok hangi kan grubunu etkiliyor?

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Çinli bilim insanları, hastaların kan grubu ile yeni tip Koronavirüs (Covid-19) yatkınlıkları arasında bir bağlantı olup olmadığını belirlemek için bir çalışma yürüttü.

49530315718_3cf6e80d50_c.jpg



Çinli bilim insanlarının sağlık araştırmalarının yayınlandığı Medrxiv sitesinde çıkan makalede, 'A Rh' kan grubuna sahip insanların, kısa süre içinde binlerce kişinin ölümüne sebep olan salgın hastalık yeni tip Koronavirüs'e yakalanma riskinin daha yüksek olduğu belirtildi.
Vuhan ve Şenzen'deki üç hastaneden Kovid-19 ile enfekte olan 2 bin 173 hasta ile virüs nedeniyle hayatını kaybeden 206 kişinin örneklerini inceledi.
Bilim insanları ilk olarak 3 bin 694 sağlıklı Vuhan sakininden oluşan kontrol grubunu inceledi ve bunların yüzde 33.84 0 Rh, yüzde 32.16 A Rh, yüzde 24.90 B Rh ve yüzde 9.10’unun AB Rh kan grubuna ait olduğunu tespit etti.



Jinintan Hastanesi'deki bin 775 hastanın (206 ölü dahil) testleri, yüzde 25.80'inin kan grubunun 0 Rh, yüzde 37.75'inin A Rh, yüzde 26.42'sinin B Rh, yüzde 10.03'ünün AB Rh olduğunu gösterdi.
Vuhan ve Şenzen'deki başka hastanelerden 398 hasta üzerinde yapılan incelemeler de benzer sonuçlar gösterdi.
Araştırma sonucu, Kovid-19'a duyarlılığın bir dereceye kadar kan grubuna bağlı olduğunu ve koronavirüsün A Rh kan grubu için diğer gruplara oranla daha tehlikeli olduğunu ortaya koydu.
 
Bu tür istatistikler için henüz çok erken olduğunu düşünüyorum. İnsanları paniğe sürüklemeye hiç gerek yok sağlıklı şekilde bu sonuca varmak bugün için mümkün değil zaten. Bu haber yaygın şekilde haber sitelerinde var ama kaynak gösterilmemiş.

Hatta ben bu satırları yazdıktan hemen sonra HaberTürk ekranlarında bir uzman böyle bilimsel bir çalışma yok ifadesini kullandı. Halen yayın devam ediyor. O yüzden kan grubum şu diye çekinmenize gerek yok herkes eşit risk altında. Panik yapmadan hijyen ve temas kurallarına uyalım yapacak başka bir şey yok şu aşamada.
 

EsRaRenGiz

.
Özel üye
Bunun kan gruplara göre enfekte oranından çok dünya nüfusunun kan grubu dağılımından dolayı olduğunu düşünüyorum. Sonuçta dünya nüfusu kan grubu dağılımı eşit değil.

0 RH pozitif Her 100 kisiden 40´i

0 RH Negatif Her 100 kisiden 7´si

A RH pozitif Her 100 kisiden 34´u

A RH Negatif Her 100 kisiden 6´si

B RH Pozitif Her 100 kisiden 8´i

B RH Negatif Her 100 kisiden 1´i

AB RH Pozitif Her 100 kisiden 3´u

AB RH Negatif Her 200 kisiden 1´i

Verilerde görüldüğü gibi :)
 

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
Bu tür bilgiler varsayımdan ibaret. Henüz yapısı hala tesbit edilemeyen bir virüsle karşı karşıya iken bunu bilmek ne kadar doğru olabilirki.
Bir ekleme yapayım ARh + toplumun çoğunluğunu oluşturmakta.
 
Top