Korona korkusu binlerce kişiye sigarayı bıraktırdı

Enda

Neylersin!!!
V.I.P

İngiltere’de bu yıl içerisinde bir milyondan fazla kişinin sigarayı bıraktığı kaydedildi. Sigarayı bırakanların yaklaşık yarısı, korona virüsünün sigarayı içenlerde daha olumsuz etkilerinin olmasından dolayı bıraktıklarını söylediler.

Ülkedeki en büyük sigara karşıtı vakıflardan birisi olan ve Sağlık Bakanlığı tarafından desteklenen Action on Smoking and Health (Ash) tarafından her yıl düzenli olarak yapılan araştırmaya göre halen en az altı milyon düzenli sigara kullanıcısı bulunuyor. Resmi tahminlere göre 2019 yılında bu sayı yedi milyonun üzerindeydi.

Tiryakilerin sigarayı bırakmalarındaki diğer nedenler arasında karantina süresince sigaraya erişememeleri, sağlık sorunları ve sosyal çevrelerinin etkileri önemli yer tutuyor.

Yapılan araştırmalar sigara içenlerin koronavirüse karşı daha dayanıksız olduğunu ve olumsuz etkilerle karşılaştığını ortaya koyuyor. Britanya genelinde iki buçuk milyon dolayında kişinin dahil olduğu Guy’s and St Thomas’ Hastaneleri ile King’s College London Üniversitesi tarafından geliştirilen bir sağlık takip aplikasyonuna göre sigara kullanıcıları içmeyenlere göre iki kat daha fazla semptom gösteriyorlar. Nefes zorluğu, ateş ve öksürük gibi semptomları gösteren kişilerin hastanelerde tedavi altına alınmaları olasılığı ise diğerlerine göre çok daha yüksek oluyor.

Amerika’da yapılan bir başka araştırmaya göre ise sigara kullananların koronavirüsten ölme olasılıkları, içmeyenlere göre 1.8 kat daha yüksek.

Alıntı
 
Top