Kör kedi fotoğrafları

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
Kedilerde körlük ile köpeklere kıyasla daha sık karşılaşılıyor ne yazık ki. Bunun en önemli sebebi sokak kedilerinin gözlerini kaybetmesine neden olan ve aslında son derece basit bir müdahale ile getirilmesi mümkün olan enfeksiyonlar.

Sokaklarda gördüğünüz yavru ya da yetişkin, gözleri enfeksiyonlu kedilere arkanızı dönüp gitmek yerine onu bir veterinere götürmenizi rica ediyoruz. Yapacağınız bu hareket bir kedinin kör olmasını engelleyebilir ve hayatın zaten zor olduğu sokaklarda kör bir kedi olarak yaşamaktan kurtulmasını sağlayabilir.

72941
 

~Esinti~

Yoğurda sütü bozuk dediler. Gitti ayran oldu
Özel üye
Dilleri yok ki dertlerini anlatsinlar:( yaziktir imkan buldukca bakmak gerekiyor onlarinda canı var
 

kardelenn

Özel Üye
Özel üye
Yavru kediler yeteri miktarda anne sütü alamadıklarında ve temizlenemediklerinde ilk belirti olarak gözleri çapaklanmaya başlıyor. oluşan çapaklanmaya müdahale edilmediği takdirde göz mikroplanıp kör oluyor ve tek gözle kalmayıp diğer gözüde kör ediyor maalesef :( bu şekilde bulduğum bi yavru kediyi götürdüğüm veterinerin tavsiyesi normal ezcanelerde satılan göz damlasının düzenli olarak damlatılması ile oluşacak kötü sonucun değiştirilebileceği, ikinci bir yolda pamuğa batırılan ılık çay demi ile günde 2-3 sefer gözleri çapaklardan arındırmak.. iste bukadar basit bi işlem ufacık canları hayata bağlıyor...
Aklımızda bulunsun..
 
Top