• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Köpüklerden Tuval Üstüne Tablo

BeReNN

Alyam?
Özel üye
El Sanatları

İZOLASYON KÖPÜKLERİNDEN TUVAL ÜSTÜNE TABLO


Önce istediğimiz ölçüde bir tuval alıyoruz. Tuvalimizi, zeminini 2 kat krem boyadıktan sonra kahve hardal tonlarıyla gölgeler yapıyoruz. Sonra tuvalin ölçülerinde parşömen kâğıdı kesiyoruz. Üzerine kaç tane, nasıl vazo istiyorsak çizip yerlerini belirliyoruz. Böylece tuval üzerine yerleştirmek kolay oluyor.

Sonra vazoları kesip çıkarıyoruz. Bunları kalıp olarak kullanacağız.

2 cm.lik mavi renkli izolasyon köpüklerinden alıyoruz. Yalıtım için kullanılan, pürüzsüz olanlardan mavi daha iyi kapanıyor. Kalıplarımızı köpüğün üstüne koyup vazoları çiziyoruz. Daha sonra çizdiğimiz yerlerden maket bıçağıyla kesiyoruz.

Kumaş Boyama

Vazolarımızın tüm etrafını zımparalayıp düzeltiyoruz. Farklı boyayacağımız yerleri üstüne çiziyoruz. Vazoların zeminini mavi renk kapanana kadar boyuyoruz, üstüne gölgeler yapıyoruz yine.

Sonra istediğimiz gibi süslüyoruz. Ben ikili vazonun üstünde simli altın ve bakır rölyef, tekli vazoda kahve boncuk boya kullandım. Etrafına hazır altın rengi sticker yapıştırdım.[/h]
Sonra köpük yıpranmasın, sertleşsin diye transfer tutkalını biraz sulandırıp tüm vazolara sürün. Kuruduktan sonra marangoz tutkalıyla vazoları belirlediğiniz yerlere yapıştırın.

El işi resimleri

Dallar yine kahverengi boncuk boya, yapraklar one storoke çalışması, sol taraftaki çiçekler ise bakır ve altın boncuk boya ile yapıldı. Boyutlu, çok hoş bir tablo oluyor. Köpükten olduğunu siz söylemezseniz kimse anlamıyor.
 
Top