Konuştuklarınızı Yazıya Çevirin

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Bu konu son günlerde takıntı haline geldi bende. Daha önce ŞURADAKİ konuda konuştuklarınızı yazıya çeviren bir chrome eklentisini tanıtmıştık. Bu kez daha pratik bir yöntemden bahsedelim.

Cep telefonlarında sesi yazıya çevirme son derece sağlıklı sonuçlar veriyor. Telaffuza dikkat ederek neredeyse hatasız şekilde konuşmaları yazıya çevirmek mümkün. Hele ki yeni güncellemelerle akıllı telefonlar bu konudaki hataları gittikçe en aza indirgemeye başladılar.

Biz bu kez telefona konuşup bilgisayara konuştuklarımızı yazdırma üzerinde duruyoruz. Lazım olanlar Android işletim sistemine sahip bir cep telefonu ve bilgisayar.

Bir Gmail hesabınız varsa google size 15 GB lik bir Drive (barındırma) hizmeti veriyor. Büyük ihtimalle telefonunuzda Drive uygulaması yüklüdür. Değilse Drive uygulamasını telefonunuza yükleyebilirsiniz.

Şimdi cep telefonundan Drive uygulamasını başlatıp yeni bir doküman oluşturalım. Aşağıdaki ekranda görüldüğü şekilde ilgili butona tıklayın ve açılan menüden bir doküman oluşturun.

k7SsLq8.png
uAW2WH1.png


Bu sırada bilgisayardan da Drive hesabınıza giriş yapın.

Drive hesabınıza girdiğinizde anasayfada Adsız doküman (başka isim de verebilirsiniz) adlı dosyayı görebilirsiniz. Bu belgeyi çilft tıklayıp bilgisayarınızda açık hale getirin.

Cep telefonunuzda zaten açık olan belgeyi düzenlemek için düzenleme butonuna dokunun. Ardından klavyedeki seçenek butonuna basılı tutup konuşma özelliğini aktif edin ve konuşarak belgenizin içeriğini oluşturun.

snR7bOF.png
BrVH10Z.png


Belgenizin içeriğini konuşarak oluştururken aynı zamanda bilgisayarınızda açık olan doküman içeriği de o anda oluşturulmakta. Zaten bilgisayarınız önünüzde olduğu için cep telefonundaki belge içeriği ile bilgisayardaki açık doküman içerinin aynı anda senkronize olduğunu göreceksiniz.

AcWvT3l.png


Bu yöntem gerçekten çok kullanışlı ve pratik. Ancak noktalama işaretlerini sonradan belgenize manuel olarak girmeniz gerekiyor.
 

OBir

MEB
Özel üye
Bu Son derece kullanışlı ve programa gerek yok. Ben kullanmaya başladım. Notları bu şekilde alıyorum. Teşekkürler hocam konuyu açtığın zamandan beridir yoğun şekilde kullanıyorum. Konuş o yazsın. :)))
 
Top