Konuşan Kitaplık Ve Görme Engelliler Hizmet Merkezi

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
Kitap Dışı Materyaller Şube Müdürlüğü’ne bağlı Konuşan Kitaplık ve Görme Engeller Hizmet Merkezi’nde, gönüllü okurlar aracılığıyla görme engelli üyelerin talepleri doğrultusunda kitap seslendirilmektedir. 1955 yılında Braille kitaplarla başlayan hizmetimiz, günümüzde 11 profesyonel formatta oluşturulmuş ses kayıt stüdyosunda devam etmektedir. Görme engelli vatandaşlarımız, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun Ek 11 inci maddesi gereğince, en az yüzde 40 oranında görme engelli olduğunu belgeleyen kimlik veya sağlık kurulu raporlarını +90 312 223 04 51+90 312 223 04 51 numaralı faksımıza ulaştırarak, üyelik süreçlerini tamamlamaktadırlar. Kullanıcılarımız, üye adı ve şifresiyle birlikte söz konusu kitapları görme engelliler için özel olarak tasarlanmış web sayfamız üzerinden gelişmiş arama seçeneklerini kullanarak, katalogda bulunan kitapları bilgisayarlarına indirebilmekte veya online olarak sesli kitapları dinleyebilmektedirler.

Kullanıcılar adresinden son eklenen kitaplar, şu anda seslendirilenler, bugün en çok dinlenen kitaplar ve en çok okunan 10 kitap bilgilerine de ulaşabilmektedirler. Gönüllü okuyucu olmak isteyen vatandaşlarımız da konusankitaplık@mkutup.gov.tr adresine başvuruda bulunarak koşullar ve süreç ile ilgili bilgi alabilirler.

Türkiye Bilişim Derneği’nin düzenlediği ve bilişime taraf tüm kesimlerin yer aldığı “Atılım için Bilişim” ana teması ile Bilişim 2012 etkinliği kapsamında yapılan oylama sonucunda “Kamu Uygulama Ödülü” kategorisinde Konuşan Kitaplık ve Görme Engelliler Hizmet Merkezi birinciliğe layık görülmüştür. Ayrıca, TÜSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı tarafından her yıl başarılı bulunan projelere verilen ve 2012 yılında onuncusu düzenlenen eTR ödüllerinde Kamudan Vatandaşa sunulan hizmet kategorisinde de birincilik ile ödüllendirilmiştir.
 
Top