Kolay ve pratik ütü yapmanın püf noktaları

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Kolay ve pratik ütü yapmanın püf noktaları

Yaz ayında sıcakların başlaması ev işlerini zorlaştırmaya neden olmaktadır. Özellikle ütü yapmak başlı başına zorlu bir süreç haline gelmektedir. Kolay ve pratik yöntemlerini bilmesi koşulunda yaz aylarında dahi ütü yapmak sizi zorlamayacak bir ev işi haline gelecektir. Peki, kolay ve pratik ütü nasıl yapılır? Pratik ütü nasıl yapılır hakkında bilinmesi gereken püf noktaları haberimizin içeriğine bulabilirsiniz...
Farklı ısı gerektiren farklı kumaşlar, astarlı kıyafetler, manşetler, yakalar, kolalama gibi detayları kulak arkası etmeden işimizi kolaylaştıran pratik önerilerle doğru bir ütüleme yapılabilir. Kumaşın yapısı ve uygulanan teknikler göz önüne alırsa yaptığınızın işin hızlı ve pratik bir şekilde sonlanması gözlenmektedir. Peki, kolay ve pratik ütü için hangi yöntemler izlenmelidir?
Kolay ve pratik ütü yapmak için
Kolay ve pratik ütü yapmak için
2019 ütü modelleri ve fiyatlarını merak ediyorsanız haberimizin içeriğine göz atınız.[/URL]
PRATİK VE KOLAY ÜTÜ İÇİN;
-
Çamaşırlarınızı yıkarken yumuşatıcı kullanmanız, çamaşırlarınızın çok kırışmasını engel olmaktadır.
- Çamaşır makinenizin kurutma programı varsa ya da ayrıca kurutma makineniz varsa daha kolay ütü yapmanızda fayda sağlayabilir.
- Kurutmak için makine yoksa asmadan önce çamaşırlarınızı gerdirme yöntemini uyguladıktan sonra çırpınız.
- Çamaşır makinenizde kurutma ayarı varsa kırışıklık giderici düğmesine tıklamayı unutmayınız. Bu sayede ütü yaparken ekstra bir efor sarf etmemiş olacaksınız.
- Çamaşırlarınızda ip veya mandal izinin kalmasını istemiyorsanız bir koltuğun veya güneş gören yere konmuş çamaşır askılığının üzerine yayarak kurutunuz.
- Demir çamaşırlık iz bırakma sorunu için ise demir parmaklıklarına kuru havluları astıktan sonra ıslak çamaşırlarınızı seriniz. İz problemini bu sayede çözmüş olacaksınız.
- Ütü masasının üzerine alüminyum folyo seriniz. Alüminyum folyo ısıyı yansıtarak üzerine koyduğunuz çamaşırın arkalı önlü daha kolay ütülenmesinde fayda sağlayacaktır.
- Baskılı tişörtleri tersinden ütülerken araya nemli bez koyunuz. Buhar vermeden önce mutlaka ütünün tamamen ısındığından emin olunuz. Ütülenen çamaşırları hemen asarsanız pürüzsüz kalmalarında etkili olacaktır.
 
Top