Kaynak ikonu

Kolay Sınıf 1.8

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
YoRuMSuZ kullanıcı adlı kişi Kolay Sınıf Bu kaynak hakkında yeni bir güncelleme yayınlamıştır:

v1.3

Ayarlar bölümüne yeni eklenen seçeneklerle açılıp kapatılabilir bölümler şunlar;
  • Sürüm kontrolleri görünür hale getirildi.
  • Program açıkken özel bilgilerin (TC kimlik, telefonlar, adres) görünümlerini yıldızlı gösterme seçeneği eklendi.
  • Ana ekranda öğrenci listelerinin daha çok öğrenci içermesi için Ara/Grupla alanı kapatılabilir.
Diğer Yenilikler
  • Yanlış fromatta girilmiş olan (10 karakterden farklı) telefon numara görünümlerini otomatik...

Güncellemenin devamını inceleyin...
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Sınıf öğretmeni ismi nasıl değiştiriliyor
Dosya > Sınıf Ekle bölümünden açılan pencerede istediğiniz bilgileri değiştirebilirsiniz.

ogretmen-adi.png
 
C

can erdemli

Ziyaretçi
Bence her öğretmende olması lazım çok beğendim hocam kolay sınıf programında. gelecek yıl 1. sınıfları okuutacağım biraz daha ek yapılsa o bölüm harika olurdu tabi bu benim kişisel ihtiyacım nedeniyle söylediğiğm bir şey programda eleştirecek bir yan bulamadım yorumu da memnuniyet belirtmek için yazıyorum, teşekkürler ücretsiz olarak böyle kapsamlı bir programı paylaştığınız için...
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Güle güle kullanın hocam. Kolay Sınıf programında 1. sınıflar bölümü aynen kalacak. 1. sınıflar için bağımsız bir program düşünüyorum zaman bulabilirsem. Şu an sadece düşünce boyutunda. :)
 
B

Bir öğretmen

Ziyaretçi
Kolay sınıf programının raporlar bölümü gerçekten çok güzel ve kullanışlı. En çok kullanmam gereken iki raporu işime yaramaz diye kullanmıyordum. İlki resim eklenebilir sayfa. Bilmeyen arkadaşlar için açıklamak isterim.

Örneğin bir ödev sayfasının resmini çektiniz ya da resim halinde var ya da bir ekran görüntüsü ile resim aldınız, ya da dilsiz harita resmi. İşte bu resmi resim eklenebilir sayfaya ekleyim tüm öğrencilerin isimleri görünecek şekilde çıktı alabiliyoruz. Bu özellik dikkatten kaçıyor ama galiba en çok şimdilerde burayı kullanıyorum çünkü elimde resim şeklinde öğrencilere verdiğim bir çok doküman var.

Diğer sayfa ise Onay işaretli liste. Öğrencilerle ilgili bilgileri tik işareti ile ekledikten sonra excel word, excel, fpd ve png formatlarında alabiliyoruz sayfayı ama bunları bir kez alınca tekrar kullanımı sadece o belge üzerinde oluyor. Özel rapor olarak kaydettiğimizde tekrar o sayfayı program üzerinden açtığımızda kaldığımız yerden devam edebiliyoruz düzenlemeye. Örneğin geziye katılacak öğrencilerin listesini tik işareti ile belirliyoruz ve raporu özel rapor olarak kaydettik. Ertesi gün başka öğrenciler talap ettiğinde aynı sayfayı program üzerinden açıp düzenlemeye devam edebiliyoruz.

Her rapor çok güzel ve kullanışlı ama özellikle bunların kullanımını öğrenmek biraz zaman alıyor o yüzden belirtmek istedim. Emeğinize sağlık, eksiklik var mı derseniz iki kez program başlamadı ve hata verdi, görev yöneticisinden kaldırmak zorunda kaldım ya da bilgisayarı yeniden başlamak gerekiyor ama nadiren yaşanan bir sorun, düzeltilmesi iyi olacak.

Bir ek daha. Her öğrencinin adı, gezi konusu veli adı ve adresi belirtilerek hazırlanan izin belgelerinde tam özelleştirme sağlayamadım. En son gittiğimiz gezide buradan çıktı almak istedim ancak tam olarak istediğim belge olmadı biraz daha özelleştirilebilir bir izin belgesi olsa harika olurdu naçizane görüşlerim bunlar. :)
 

yilmaz27

Ne Mutlu Türküm Diyene
Site Yetkilisi
Süper Moderatör
Bir ek daha. Her öğrencinin adı, gezi konusu veli adı ve adresi belirtilerek hazırlanan izin belgelerinde tam özelleştirme sağlayamadım. En son gittiğimiz gezide buradan çıktı almak istedim ancak tam olarak istediğim belge olmadı biraz daha özelleştirilebilir bir izin belgesi olsa harika olurdu naçizane görüşlerim bunlar.

Bu konuda size @YoRuMSuZ

yardımcı olacaktır ayrıca güzel iltifatlar için teşekkürler
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Programdaki formlar güzel. verileri excelden al bölümü olsa iyi olurdu.
Bu durumu yakın zamanda yayınlanacak sürümde değil ama bir sonrakinde değerlendirebiliriz :)
Her öğrencinin adı, gezi konusu veli adı ve adresi belirtilerek hazırlanan izin belgelerinde tam özelleştirme sağlayamadım. En son gittiğimiz gezide buradan çıktı almak istedim ancak tam olarak istediğim belge olmadı biraz daha özelleştirilebilir bir izin belgesi olsa harika olurdu
Hocam teşekkürler hakikaten güzel bir konuya değinmişsiniz, izin dilekçelerini tam olarak özelleştirebilme konusunu yakın zamanda yayınlanacak versiyondan sonra düşünüyorum. Çok kullanılan bir durum değil çünkü.

Birkaç gün içinde yayınlanacak sürümde kullanıcıların fark etmeyeceği hataların düzeltilmesinin yanında (öne çıkan iki özellik), yine boş, seçili öğrenci ve tüm öğrenciler için olacak şekilde özelleştirilebilir ödev kapağı ve kitap okuma listesinin olduğu bir sürüm aktif olacak. Burada olmayan ancak mail yoluyla bildirilen çok sayıda görüş doğrultusunda program geliştirilmeye devam edilecek...
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
YoRuMSuZ kullanıcı adlı kişi Kolay Sınıf Bu kaynak hakkında yeni bir güncelleme yayınlamıştır:

Kolay Sınıf 1.4 Yenilikleri

Yeni raporlarda boş, tek öğrenci ve tüm öğrenciler için yazdırma seçenekleri mevcut.
  • Bazı alanlara girilen metnin değiştirildiği şekilde kalması sağlandı.
  • Raporlar > Sayfalar bölümüne A4/2 oranında küçük sınavlar, listeler, dikte çalışmaları, şiir vs için kullanılabilecek boş, seçili öğrenci ve tüm öğrenciler için özelleştirilebilir (başlık, tarih, sayfa çizgileri, sol sütun çizgisi, sayfa bölme çizgisi seçenekli eklenebilir) sayfa eklendi.
  • Özelleştirilebilir ve...

Güncellemenin devamını inceleyin...
 
Top