Kaynak ikonu

Kolay Sınıf 1.8

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Sınıf öğretmenlerinin bireysel kullanımı içindir program hocam. Veritabanı çoklu kullanıcıyı desteklemiyor.

Bu arada veritabanı (SQLite) şifresizdir. Veritabanına hakim olan arkadaşlar e-okul bilgilerini veya, excelde kayıtlı öğrenci verilerini (ad soyad, tckimlik, numara, doğum tarihi, telefon bilgileri, veli bilgileri vs) Program arayüzü yerine kopyala/yapıştır yoluyla veritabanına girebilirler. Bu işlem veri girişinde çok zaman kazandırır ancak SQLite konusunda bilgisi olmayanların onarılmaz hatalara neden olma ihtimalini de gözardı etmeyelim.
 

yilmaz27

Ne Mutlu Türküm Diyene
Site Yetkilisi
Süper Moderatör
Çoklu kullanım için uygun mudur hocam? Örneğin biz okulda sınıflarımızı kaydedip tek bir program arayüzünden diğer sınıf bilgilerini de görebilir miyiz bu programda?
programa kayit edilen bütün ögrencileri tespit edebilirsiniz ama siniflari bilmiyorum kesinlikle @YoRuMSuZ yardimci olacaktir

ayne benzer programi is yerinde calisanlar icin kullaniyorduk
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Uzaktan erişime ve çoklu kullanıma açık değil, yani kullandığınız bilgisayarda lokal verilere erişebilirsiniz. Ama örneğin rehberlik öğretmenleri ve branş öğretmenleri farklı sınıflardaki öğrencilerin verilerini girerek tümüne ulaşabilirler. Programda çoklu sınıf ekleme özelliği vardır.

Dosya menüsünden ulaşabileceğiniz Sınıf Ekle/Silme ekranı

yeni-sinif-ekleme.png
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
YoRuMSuZ kullanıcı adlı kişi Kolay Sınıf Bu kaynak hakkında yeni bir güncelleme yayınlamıştır:

Yenilikler

  • Programdaki yanlışlıkla ikinci kez başlatma ile oluşan donma sorunu düzeltildi.
  • Profesyonel düzende nette bulamayacağınız özellik ve özelleştirilebilir renkli ve siyah/beyaz optik form sayfaları eklendi. Formlar öğrenci isimleri Kolay Sınıf - Optik Form örnekleri basılı şekilde ya da boş olarak alınabilir...

Güncellemenin devamını inceleyin...
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Kolay Sınıf programı için tek bir resmin eklenebildiği ve herkes için aynı resim göründüğü raporlanmış. Benzer bir hata bildirimi yapılmadı. Hata varsa çözülecektir.

Bu hafta içinde kullanışlı yeniliklerle yeni sürüm yayınlanacak.

Not: Sorun öğrenci numarası girmemenizden kaynaklanıyor. öğrenci numarasını referans alarak resimler kaydedildiği için numarasız öğrencilerin hepsinde aynı resim görünecektir.
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Her ikisi (Word ve Excel export) ve daha fazlası yarın ya da sonraki gün yayınlanacak 1.3 versiyonunda mevcut öğretmenim. :) Programda bir çok alanda yenilikler yapıldı ve neredeyse yayına hazır.

Program güncellemeleri artık program açıkken otomatik olarak görünecek...
 
Top