Kaynak ikonu

Kolay Sınıf 1.8

İndirmek için giriş yapınız

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Kolay Sınıf programı ile 30'dan fazla özelleştirilmiş öğrenci raporları almak mümkün. Sınıf öğretmenlerinin tüm raporlama ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde kodlanmıştır. Klasik raporlama belgeleri dışında öğrencilerle ilgili belgelerin hepsinde (boş-seçili öğrenci-tüm öğrenciler) öğrenci bilgileri, ve resimleri otm. olarak eklenebilir.

Programda raporlar dışında öne çıkan bazı özellikler...

Öğrenci Sertifikaları

Görsel olarak A4 ve A5 kağıt boyutlarında mükemmel düzeyde istenilen konuda öğrenci isimleri basılı sertifikalar düzenleyebilir. Sertifikalarda mevcut sekiz adet hazır çerçeveler dışında kullanıcı tarafından hazırlanan çerçeveler de kullanılabilir.

Optik Formlar

Hiçbir ücretsiz programda rastlamayacağınız özelliklerde profesyonelce hazırlanmış renkli ve renksiz optik formlar hazır olarak mevcuttur. İlkokul, ortaokul, lise ve diğer sınavlara uygun optik formlara istenirse kayıtlı öğrenci bilgileri otomatik olarak basılı şekilde çıktı alınabilir. (Renksiz optik formlarda ek olarak öğrenci resimleri de otomatik eklenebilir)

Öğrenci Kimlik Kartları

Tek dokunuşla tüm öğrencilere farklı tasarımlarda resimli ve barkotlu kimlik kartları düzenlenebilir.

İzin Dilekçeleri

Tüm öğrencilerin; ad-soyad, adres ve veli isimleri ile konu bölümü doldurulmuş şekilde izin dilekçeleri düzenlenebilir. İstenirse boş, aktif öğrenci ve tüm öğrenciler için izin dilekçesi oluşturulabilir.

Grafikler

Boy ve kilo grafikleri renkli olarak yazdırılabilir.

Özel Kullanım Kağıtları

A4 Boyutlu kareli, düz çizgili ve resim eklenebilir baskılar alınabilir. Tüm kağıtlara öğrenci isimleri (tercihen) otomatik eklenebilir.

1. Sınıf Özel Bölüm

Kılavuz çizgili sayfa, dikte çalışması ve resimli öğrenci yaka kartları oluşturulabilir. Çalışma sayfalarında tüm öğrenci isimleri ve resimleri seçenekli olarak yazdırılabilir.

Programın diğer özellikleri

  • Açılışa şifre atayabilme.
  • Veritabanı onarım, yedekleme ve geri yükleme.
  • Kız/Erkek öğrenci renkleri belirleyebilme.
  • Öğrenci doğum günleri bildirimi.
  • Bilgilerin otomatik olarak eklendiği izin dilekçeleri alabilme.
  • Resimli sınıf listeleri oluşturabilme.
  • Sütunlu listeler alabilme. Sütun içerikleri istenilen şekilde doldurulabilir.
  • Listeleri özelleştirebilme.
  • Seçili öğrenci listeleri, açılır harf grup listeleri vs...
  • Raporları PDF, PNG, Word ve Excel formatlarına dönüştürebilme.
  • Öğrenci bilgilerinin filtrenebildiği listeler.
ve daha birçok özellik....

Programın genel olarak kullanımı alttaki videoda detaylı olarak mevcut... Özellikle raporlama listelerinin verimli kullanımı için videodaki 2.22 dakikadan itibaren anlatılan raporlama menülerinin kullanımını özellikle izlemeniz önerilir...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

VirusTotal sonuçları için tıklayın.
 
Hocam eski Rehberlik programından çok daha işlevsel olmuş, ellerinize sağlık yeterince inceledikten sonra daha detaylı yorumlayacağım. Şimdilik veri girişi yapıyorum.
 
Maalesef farklı veri tabanları kullanıldığından böyle bir geçiş yok.

Ancak Sqlite veri tabanına (şifreli değildir) hakimseniz Rehberlik 4.1 programı veritabanı dosyasını açıp (MsAccess) verileri kopyalayabilirsiniz.
 
Programı kullanmaya başladım güncelleme sırasında eski veriler zarar görebilir mi?
 
Rehberlik programından farklı olarak güncellemeleri rahatlıkla yapabilirsiniz. Yedekleme yapmanıza gerek olmaz.

Ancak... Programın Dosya menüsünde zaten bir yedekleme yapmak için seçenek var. Herhangi bir aksiliğe karşı yedekleme yapmanız önerilir. İlgili videoda yedekleme ve yedeği geri yükleme ile ilgili bölüm var.
 
Çoklu kullanım için uygun mudur hocam? Örneğin biz okulda sınıflarımızı kaydedip tek bir program arayüzünden diğer sınıf bilgilerini de görebilir miyiz bu programda?
 
Geri
Top