• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Kolay Poğaça

Gül 34

Usta
Şimdi mayasız katı yağsız poğaça yapımı için gerekli malzemelerimize göz atalım ve tarife geçelim.

katı yağsız mayasız kolay poğaça

Kolay Poğaça Malzeme Listesi​

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı
  • 1 su bardağı ılık yoğurt
  • 1 su bardağı ılık süt (Süt yoksa 2 su bardağı yoğurtla da yapabilirsiniz.)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 paket kabartma tozu
  • Yaklaşık 5,5 – 6 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
İç harcı için;

  • 3 adet haşlanmış patates (çok sıcak olmasın)
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Katı Yağsız Mayasız Kolay Poğaça Tarifi​

Öncelikle iç harcı için patatesler yıkanıp tencereye alınır, üzerine yeterli miktarda su eklenip haşlanır.

Sponsorlu Bağlantılar
Reklam
Devam Etmek İçin Kaydırın
Patatesler haşlandıktan sonra soğutulur. Sıcak koyarsanız hamuru eritebilir. Bu sebeple önceden haşlanmış olması işinizi kolaylaştıracaktır.

Yoğurma kabına un hariç diğer malzemeler eklenir, karıştırılır. Kontrollü olarak, azar azar un ilave edilir ve yoğurmaya başlanır. Yumuşak bir hamur elde edilir. Katı olmamasına dikkat edin.

Haşlanmış patatesler çatalla ezilir. İçerisine istediğiniz baharatları atabilirsiniz. Ben tuz, toz kırmızı biber ve pul biber kullandım.

patatesli-pogaca-tarifi-1024x577.jpg

Hamurdan istenilen büyüklükte bezeler koparılır ve açılır. İç harçtan koyulup kapatılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.

Üzerine ayrılan yumurta sarısı sürülür, susam ve çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.

mayasiz-kolay-pogaca-1024x575.jpg

Katı yağsız mayasız poğaçalar servise hazırdır. Benim yaptığım büyüklükte 20 tane poğaça çıktı.

Videolu Kolay Poğaça Tarifi​

 
Top