• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Kolay Bir Mantık Sorusu Geliyor

LoSt_LoVe

Forum Onuru
TENİS TOP

Bir tenis topunu olası en uzak noktaya fırlatıyoruz.Top,hiç kimse yakalamamasına ve hiçbir yere çarpmamasına rağmen bize geri dönüyor.Topa başka herhangi bir madde de iliştirilmediğine göre de bu nasıl olur?

Bilene CTL gönderiyorum ;)
 

LoSt_LoVe

Forum Onuru
Kral duldur, eşini yıllar evvel kaybetmiştir. Komşu ülkenin başında da eşini yıllar önce kaybetmiş bir kraliçe vardır. Birbirlerine aşıktırlar ama, bunu hiç dile getirmemişlerdir. Getiremezler de çünkü ülkeleri, halkları birbirine düşmanlık besleyen iki ülkedir. Zaman günümüzden 500 sene önce olsa da en büyük tehlike kilisedir sonra ordu içindeki generaller, gizli haberalma teşkilatı vs karanlık güçler düşman ülkenin başındakı insanı seven kral-kraliçe bile olsa başını giyotine gönderecek güçtedir.

Bu dengeler altında kral, kraliçeye duygularını yazdığı bir kağıdı alır çelik bir kasanın içine koyar, uşaklarına ülkesini en ünlü çilingir ustasını çağırtır. Yaşlı çilingir ustasına dünyada hiçbir çilingirin açamayacağı kalitede bir kilit yaptırır, kilidin tek anahtarı olacaktır. Anahtarı boynuna astıktan sonra çilingiri öldürtür ki bir daha kimse ona baska anahtar yaptıramasın. çelik kasayı alır içine mektubu koyar kapağını kapatır, kapağın ve çelik gövdenin üzerinde bulunan halkalara kilidi takar ve kilitleyip gönderir.Kasanın yolculuğu esnasında muhalif güçler olmadık yöntemler denerler ama kasayı açmayı başaramazlar.

Kasa kraliçenin huzuruna geldiğinde kraliçe ülkesinin en ünlü çilingirini çağırır ve kilidi açmasını ister. Yaşlı usta kilide bakar ve orijinal anahtarı olmadan açılamayacağını söyler. Kraliçe elini şakağına koyar düşünür düşünür. Ve sonunda bir formül bulur. Bulduğu formülle yillarca güven içerisinde yazisirlar. Ve, kraliçenin buldugu bu formül bu gün secret haberlesmede kullanilan en yaygin ve en güvenli yöntem olarak kullanılmaya devam etmektedir.
 
Top