Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Güncel
Gerekli Bilgiler
Kızartma Tavası Alev Alırsa Ne Yapmalısınız?
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="GüLüCüKツ" data-source="post: 924315" data-attributes="member: 124802"><p><strong><em><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="color: #006666">[ATTACH=full]63844[/ATTACH]</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="color: #006666"></span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="color: #006666">Mutfağımızda yaptığımız işler sırasında küçük yangınlar çıkabilir. Özellikle kızartma yaparken veya fırında pişirme sırasında. Bu gibi durumlarda nasıl davranmanız gerektiğini biliyor musunuz? </span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="color: #006666"></span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="color: #006666">Eğer fırın veya mikrodalga içinde yangın varsa o zaman kapağını kapalı tutun ve kesinlikle açmayın. Fırın veya mikrodalga içinde oksijen bitince yangın da sona erecektir. Ancak bu işlemi yapmanıza rağmen halen yangın devam ediyorsa o zaman itfaiyeye haber vermeniz iyi olacaktır. </span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="color: #006666"></span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="color: #006666">Bir kızartma sırasında tavanız alev aldıysa o zaman hemen ocağı kapatın ve tavanın üzerini de kapakla örtün. Elinize fırın eliveni giyerek tavaya musluğun içine koyun. </span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="color: #006666"></span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="color: #006666">Yağdan kaynaklanan yangınlar sırasında kesinlikle söndürmek için su kullanmayın. Yağ suyun üzerinde kalacağı için hem yanmaya devam edecek hem de su sebebiyle yayılacaktır. </span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="color: #006666"></span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="color: #006666">Eğer tavanızda çıkan yangın küçükse, o zaman önce ocağı kapatın. ardından yanan tavanın üzerine tuz veya karbonat serpin. Tuz ve karbonat yanmanın hızını yavaşlatacaktır. Kesinlikle yanan tavanın üzerine un atmayın. Patlamaya neden olabilirsiniz. Yangın başka bir yerde ise ve küçükse o zaman ateşi boğmak için üzerine ıslak bir havlu veya bez atabilirsiniz. Ateşi kesinlikle mutfak önlüğü, bez veya kuru bir havlu ile söndürmeye çalışmayın. Alevlerin artmasına neden olabilirsiniz.</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="color: #006666"></span></span></em></strong></p><p> <strong><em><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="color: #006666">Eğer yangın sizin kontrol edeceğinizden daha hızlı bir şekilde yayılıyorsa o zaman hemen itfaiyeyi arayın. Güvenliğiniz için evdeki insanların dışarıya çıkarın.</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="color: #006666"></span></span></em></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="GüLüCüKツ, post: 924315, member: 124802"] [B][I][FONT=Georgia][COLOR=#006666][ATTACH=full]63844[/ATTACH] Mutfağımızda yaptığımız işler sırasında küçük yangınlar çıkabilir. Özellikle kızartma yaparken veya fırında pişirme sırasında. Bu gibi durumlarda nasıl davranmanız gerektiğini biliyor musunuz? Eğer fırın veya mikrodalga içinde yangın varsa o zaman kapağını kapalı tutun ve kesinlikle açmayın. Fırın veya mikrodalga içinde oksijen bitince yangın da sona erecektir. Ancak bu işlemi yapmanıza rağmen halen yangın devam ediyorsa o zaman itfaiyeye haber vermeniz iyi olacaktır. Bir kızartma sırasında tavanız alev aldıysa o zaman hemen ocağı kapatın ve tavanın üzerini de kapakla örtün. Elinize fırın eliveni giyerek tavaya musluğun içine koyun. Yağdan kaynaklanan yangınlar sırasında kesinlikle söndürmek için su kullanmayın. Yağ suyun üzerinde kalacağı için hem yanmaya devam edecek hem de su sebebiyle yayılacaktır. Eğer tavanızda çıkan yangın küçükse, o zaman önce ocağı kapatın. ardından yanan tavanın üzerine tuz veya karbonat serpin. Tuz ve karbonat yanmanın hızını yavaşlatacaktır. Kesinlikle yanan tavanın üzerine un atmayın. Patlamaya neden olabilirsiniz. Yangın başka bir yerde ise ve küçükse o zaman ateşi boğmak için üzerine ıslak bir havlu veya bez atabilirsiniz. Ateşi kesinlikle mutfak önlüğü, bez veya kuru bir havlu ile söndürmeye çalışmayın. Alevlerin artmasına neden olabilirsiniz. Eğer yangın sizin kontrol edeceğinizden daha hızlı bir şekilde yayılıyorsa o zaman hemen itfaiyeyi arayın. Güvenliğiniz için evdeki insanların dışarıya çıkarın. [/COLOR][/FONT][/I][/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Atatürk'ün doğduğu şehir?
Cevapla
Forumlar
Güncel
Gerekli Bilgiler
Kızartma Tavası Alev Alırsa Ne Yapmalısınız?
Top