Kız Çocuklarına Nasıl Davranmalıyız

Papatya

V.I.P
V.I.P

Kızınız makyaja çok mu meraklı, sürekli ruj sürmek, rimel sürmek, topuklu ayakkabı, etek mi giymek istiyor.
Farketmeden acaba siz mi buna sebep oldunuz? Sorunun cevabı yazımızda.



Yeni bir araştırma, kız çocukları üzerindeki güzellik baskısının uzun vadede çok kötü sonuçları olabildiğini ortaya koydu.

Küçük kız çocuklarına sevgi ve ilgiyle "Ne kadar da sevimlisin, harika görünüyorsun!” derken hiç düşünmeyiz. İçten gelen bir iltifat bu, sonuçta onu gerçekten de sevimli bulduğunuz için özgüvenine katkıda bulunduğunuzu düşünebilirsiniz. Ama ne yazık ki işler öyle değil.

Son zamanlarda ABD'de yayınlanan raporlar, 3-6 yaş arası kız çocuklarının neredeyse yarısının şişman olmaktan korktuğunu gösteriyor. 12 yaş altı kız çocuklarının %15-18'i düzenli olarak maskara, göz kalemi ve ruj kullanıyor, beslenme düzenleri bozuluyor, özgüvenleri düşüyor. Genç Amerikalı kadınların %25'i güzellik yarışması kazanmayı, Nobel Barış Ödülü'ne tercih ediyor. Akıllı ve başarılı üniversite öğrencileri bile güzel olmayı zeki olmaya tercih ettiklerini söylüyor. Geçenlerde Miami'de yaşayan bir anne estetik operasyonlar yüzünden hayatını kaybetti – arkasında iki genç çocuk bırakarak.

Görünüşlerinin her şeyden önemli olduğuna inanırlar

Kız çocuklarına onlarla ilgili fark ettiğimiz ve beğendiğimiz ilk şeyin görünüşleri olduğunu öğretmek, görüntünün diğer her şeyden önemli olduğunu söylemek demektir. Bu düşünce yapısı, 5 yaşında diyeti, 11 yaşında fondöteni, 17 yaşında göğüs operasyonunu, 23 yaşında da botoksu getirir. Kız çocuklarından 7/24 güzel olmalarını beklemek artık 'normal' sayıldığından, kadınlar gittikçe mutsuzlaşıyor. Peki, eksik olan ne? Anlamlı ve fikir dolu bir hayat, kitap okumak, düşüncelerimiz ve başarılarımız sayesinde değer görmek…

Küçük kız çocuklarına nasıl yaklaşmalı

Bir daha küçük bir kızla tanıştığınızda, farklı bir yaklaşımla iletişim kurmayı deneyin. Görünüşü hakkında yorum yapmaktansa hangi kitabı okuduğunu sorun. Neleri sevip neleri sevmediğini. Ve bunların nedenlerini. Yanlış cevap diye bir şey yok. Yalnızca çocuğun beynine saygıyla yaklaşan entelektüel bir sohbet yaratmaya çalışın. Başta şaşırabilir ve kendine güvenemeyebilir; çünkü çok az insan ona zihni hakkında soru soruyor. Siz sadece sabırlı olun, peşini bırakmayın. Yaşları biraz daha büyük kızlara ise gündemdeki olayları sorun; çevre kirliliğini, savaşları, okul bütçelerini vs. Dünyada neler onu rahatsız ediyor? Sihirli bir değneği olsaydı bunları nasıl düzeltirdi? Çok ilginç yanıtlar alabilirsiniz. Ona kendi fikirlerinizden, başarılarınızdan ve favori kitaplarınızdan bahsedin. Ona, düşünen bir kadının ne yaptığını, ne söylediğini gösterin.

Onları överken entelektüel becerilerini ön plana çıkarın

Küçük bir kızla sohbet ettiğinizde, onun ne kadar sevimli, güzel, hanım hanımcık olduğunu düşündüğünüzü söylediğinizde, onu beğendiğinizi ve onayladığınızı sadece fiziksel görünüşünü ön plana çıkararak ifade ettiğinizde, onun üzerinde istemeden de olsa bir tür 'güzellik' baskısı oluşmasına katkıda bulunmuş olabilirsiniz. Bu yüzden biraz daha dikkatli olmakta ve çocukları överken onların entelektüel becerilerini ön plana almakta fayda var.


 

Papatya

V.I.P
V.I.P
Kim yazmışsa bu yazıyı ellerine sağlık..Öneriler bölümü çok yerinde..

Kesinlikle. Sonra millete kalkıp "egoist, megaloman" diyoruz. İnsan, ağaç gibidir, yaşken eğilir boşuna dememişler.
İnsanın "özgüven"li olması güzeldir, "patavatsız,şımarık,kendini beğenmiş" olması değil. Her şey dozunda olacak.
Sen armut ekip toprağa, ayva beklersen olmaz o iş, olmaz.
 
Top