Kıyafetlerinizi İlk Günkü Haline Döndürecek 10 Kolay Tüyo

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Kim çok sevdiği kıyafetinin yeni gibi görünmesini ve senelerce yıpranmamasını istemez ki? Kırışıklıkları gidermek, kıyafetleri rengi solmadan capcanlı giymek ve gömleğin düğmelerinin kopmayacak kadar güçlü olması gibi küçük hileler hayatınıza zaman ve para kazandıracaktır. Bütün bunlar ilginizi çekiyorsa, evde çok kolay bir şekilde uygulayabileceğiniz bazı yöntemler var.

1. Bebek şampuanı kullanarak kıyafetlerinizin çekmesini engelleyin


Yeni bir kıyafet alıp onu yıkadıktan sonra çektiğini görmek kadar can sıkıcı bir durum yoktur. Sizi aynısından bir tane daha almaya zorlar. Özellikle pamuklu kıyafetlerde ortaya çıkabilecek bu sorunun çözümü çok basit! Bebek şampuanı bu durumdaki yardımcınız olacak.
Uygulanışı:
Kıyafetlerinizi lavaboya ılık bir su ile doldurarak koyun. Suya 2 yemek kaşığı bebek şampuanı ekleyin. 30 dakika bekletin. Kıyafeti daha sonra bir havluya serin, havlu ile beraber kıyafetinizi yuvarlayın. Daha sonra kıyafetinizi dikkatlice açarak kurumaya bırakın.



2. Gömlek yakalarınız düzleşmiyorsa dert etmeyin!
kıyafetleri

Ütü yapmak çoğu insan için vakit kaybına yol açar. Özellike gömlek ütüsünün ne kadar yorucu bir işlem olduğunu düşünürsek, gömlek yakalarını ütülemek ve bu ütünün kolay bozulduğunu görmek deliye döndürebilir! Fakat çözüm çok basit.
Uygulanışı:
Gömleklerinizin yakalarını düzleştirmek ve bozulmamasını sağlamak için saç düzleştiriciden yardım alın. Üstelik gömlek üstünüzdeyken yapabileceğiniz bu işlem size zaman kazandıracak.

3. Ayakkabılarınızdaki kötü kokuyu gidermek için
kıyafetleri

Yaz kış severek giydiğimiz ayakkabılarımızda koku olmaması maalesef imkansız. Fakat bunu engellemenin de çok kolay ve uğraştırmayan bir yöntemi var.
Uygulanışı:
Ayakkabınıza bir tatlı veya yemek kaşığı ile ayakkabınızın taban yüzeyini kaplayacak kadar karbonat dökün. Ayakkabıyı sallayın. Ayakkabınızı bu şekilde birkaç saat veya gece boyu bekletebilirsiniz. Bekleme işlemi bittikten sonra karbonatı dökerek ayakkabınızı ferah bir şekilde giyebilirsiniz.

4. Düğmelerin kurtarıcısı diş ipi!
kıyafetleri

Kıyafetlerinizdeki düğmelerin giydikçe ve yıkandıkça düşmesi durumuyla karşı karşıya kaldınız. Bu durum o an bir yere yetişmek zorundaysanız sizi çılgına çevirebilir! Bunun olmaması için önleminizi diş ipi ile alın.
Uygulanışı:
Kıyafetlerinizi aldığınızda düğmelerini mutlaka diş ipiyle dikin. Diş ipi, düğmelerin kolay aşınarak düşmesini veya kopmasını engelleyecektir.



5. Üşenmeyin! Çamaşır makinesine kıyafetlerinizi atmadan önce yapmanız gerekenler
kıyafetleri

İnkâr etmeyelim, bir çoğumuz kıyafetlerimizi üstümüzden çıkardığımız gibi çamaşır makinesine atıyoruz. Fakat bu durum kıyafetlerimiz yıkanırken düğmelerinin kopmasına ve yırtılmasına sebep olabilir. Bu yüzden üşenmeden kıyafetlerimizi çamaşır makinesine koyarken fermuarlarını çekip, düğmelerini iliklemeliyiz!

6. Kıyafetinizi tekrar bembeyaz yapmak için bu eski yöntemi kullanın


Beyaz kıyafetlerinizdeki sarı ve gri lekeleri gidermek zordur. Fakat bu lekeleri tamamen gideren ve kıyafetleri ilk alındığı beyazlıkta olmasını sağlayan Çivit adlı bir bileşen var!
Uygulanışı:
Kıyafetiniz yıkanırken durulama bölmesindeki suya küçük bir miktar Çivit karıştırın. Eskiden ev hanımlarının kullandığı bu yöntem ile, kıyafetiniz yıkandıktan sonra ilk alındığı gibi bembeyaz olacaktır.
Sadece beyaz kıyafetlerinizde kullanabileceğiniz bir yöntem olduğunu hatırlatalım!

7. Rengi solmuş kıyafetleri tuz ile canlandırın!
kıyafetleri
Tuz, kıyafetleri solmaktan kurtaran ve solmuş kıyafetlerin rengini yerine getirmek için muhteşem bir çözüm sunar. Kan, küf ve ter lekeleri için de etkili bir çıkarıcı görevi görür.
Uygulanışı:
Kıyafetiniz için her zaman kullandığınız yıkama döngüsüne deterjan ile beraber 1/1 bardak (150 gr) kadar tuz dökün. Sonuca inanamayacaksınız!

8. Şekli bozulan şapkanızı buhar ile eski hâline döndürün



Uygulanışı:
Küçük bir tavada su ısıtın ve şapkanızı başka bozulan şapkalarınız ile beraber tavanın üstüne suya değmeyecek şekilde koyun. Tavanın ateşini kısıkta tutun, bu şekilde şapkanızdaki kırışıklıklar yavaş yavaş düzelecektir. Ayrıca bu işlemi kettle buharı yardımı ile de yapabilirsiniz.



9. Jilet yardımı ile tüylenmeden kurtulun


Kıyafetlerdeki, özellikle kazaklarda oluşan tüylenme derdi toz topladığı için hem sağlıksız hem de sinir bozucu bir durumdur. Bunu engellemek için jilet yardımıyla kıyafetlerinizi temizleyin.
Uygulanışı:
Kıyafetinizi yıkayın. Tüylenme içeren kısımlarını jilet yardımı ile temizleyin. En son tüy toplayıcı rulo veya bant yardımıyla temizlediğiniz tüylenen kısımları toplayabilirsiniz.

10. Buz küpleri kıyafetlerinizdeki kırışıklıklar için birebir!

Buz küplerini cildimize sürdüğümüz ve cildimizi dinç tuttuğu diye bir gerçek var. Çamaşır kurutma makinenize buz küpleri koyduğunuzda da kıyafetlerinizdeki kırışıklıklar giderilecektir.
Uygulanışı:
Çamaşır kurutma makinenize kıyafetleriniz ile beraber buz küpleri koyun. Kurutma makinesini orta moda ayarlayarak 15 dakika çalıştırın. Buz küpleri buhara dönüşecek ve kıyafetlerinizdeki kırışıklıkları giderecektir.
 
Top