Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Sağlık
Genel Sağlık Bilgileri
Kış aylarında neler içmeli
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="Papatya" data-source="post: 745152" data-attributes="member: 91538"><p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #ff0000"><strong>Kış aylarında neler içmeli </strong></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #ff0000"><strong>Kış aylarında ne içmeli </strong></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #ff0000"></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #000000">Kış kelimesinin kulağımızdaki tınısı bile içimizi üşütmeye yeter. Kış mevsiminde olabildiğince katı ve sıcak yiyecekler, olabildiğince yoğun ve sıcak içecekler arar, tatlıya karşı her zamankinden daha istekli oluruz. </span></span></strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #000000">Kış mevsiminde su ihtiyacı yaza göre nispeten azalır, ancak bol miktarda su içmeye devam etmeliyiz. Ve öyle içecekler içmeliyiz ki vücudumuzdaki su dengesini sağlamakla birlikte metabolizmamızın kışa uyumunu kolaylaştırsın, kış hastalıklarına yakalanma ve kilo alma riskimizi azaltsın. </span></span></strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong><strong><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #000000">Su</span></span></strong></strong></strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #000000">Suyu aralarda, öğünde, yemek öncesi, yemek sonrası, az az veya çok çok, lıkır lıkır bol miktarda içelim. Her gün en az 1,5 litre (8 bardak) su içelim. </span></span></strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong><strong><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #000000">Ayran</span></span></strong></strong></strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #000000">Yoğurt ve suya tuz ilavesiyle yapılan ayran, besin değerinin yüksek olması ve yoğun mineral içermesi dolayısıyla yaz kış vazgeçilmez içeceğimiz olmalıdır. Öğlen ve akşam yemeklerinde içecek sevenlerin, değişmez içeceği ayran olmalıdır. </span></span></strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong><strong><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #000000">Doğal maden suyu</span></span></strong></strong></strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #000000">Zengin mineral oranı ve asit içeriği ile vücudumuzun mineral dengesini sağlayan doğal maden suyunu, sade içebileceğimiz gibi, bol miktarda taze limon suyu ilave ederek de içebiliriz. Ayrıca ayran ile karıştırarak içmek de farklı bir lezzet yaratır.</span></span></strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong><strong><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #000000">Limonata</span></span></strong></strong></strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #000000">Limon içerdiği yoğun C vitamini ve folik asit sayesinde metabolizmamızın hızlı çalışmasına destek verdiği gibi bağışıklık sistemimizi de güçlendirir. Taze limonu suya ilave edip içine tatlandırmak için bal karıştırarak yaptığınız limonata; besin değeri yüksek, sağlığınıza maksimum destek sağlayan, doğal, keyifli bir içecek olur.</span></span></strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong><strong><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #000000">Pekmezli şurup</span></span></strong></strong></strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #000000">Pekmezi sadece tatlı kaşığıyla ilaç gibi veya tahine karıştırılarak ya da sade olarak ekmekle tüketilen sağlıklı bir yiyecek olarak düşünmeyin. 1-2 yemek kaşığı pekmezi, 1 su bardağı soğuk veya sıcak su ile karıştırarak keyifli, sağlıklı ve güçlü bir içecek hazırlayabilirsiniz. Bu içecek çocuklarınız içinde sağlıklı bir meşrubat olarak da düşünülebilir. </span></span></strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong><strong><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #000000">Süt</span></span></strong></strong></strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #000000">Süt tüketmemiz gereken temel besin grubu yiyeceklerden biridir. Soğuk kış gecelerinde sıcak sütü sade olarak tüketebileceğiniz gibi içine çok az bal, tarçın ilave ederek de farklı ve sağlıklı bir lezzet oluşturabilirsiniz. Ayrıca kahve ile karıştırdığınızda da içimi güzel ve sağlıklı bir içecek olur.</span></span></strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong><strong><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #ff9999">Kekik çayı</span></span></strong></strong></strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #000000">Kaynamış su ile küçük bir çaydanlıkta karıştırarak ve demlenmesi için 5- 10 dakika bekletilerek yapılan kekik çayı, kışın mide problemleri ile başa çıkmamızı sağlayan lezzetli bir içecek olur. Kekik çayı yaparken kekiği kaynatmamaya özen göstermelisiniz. Çünkü kekiği kaynatır ve yüksek ısıya maruz bırakırsanız tadı acı olur ve içmek zorlaşır. </span></span></strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong><strong><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #000000">Tarçın çayı</span></span></strong></strong></strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #000000">Tarçını diğer bitki çaylarına tatlandırmak için kullanabileceğiniz gibi çubuk tarçını üzerine kaynar su ilave edip biraz dinlendirdikten sonra hafif lezzetli bir çay oluşturarak tüketebilirsiniz. </span></span></strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong><strong><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #ff9999">Ihlamur çayı</span></span></strong></strong></strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #000000">Ihlamur kış mevsiminin yumuşak ve keyifli bir içeceğidir. Doğal ıhlamur yaprağını çaydanlıkta demleyerek hazırlayarak en sağlıklı ıhlamur çayını yapmış oluruz. </span></span></strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong><strong><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #ff9999">Türk kahvesi</span></span></strong></strong></strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #000000">Kahve içerdiği kafein ile günü daha enerjik ve konsantrasyonu yüksek geçirmemize yardımcı olur. Ayrıca içeriğinde bulunan flavonoidler de anti kanserojen etki göstermektedir. Her gün 1- 2 fincan Türk kahvesi içmek istediğimiz etkiyi gösterir; ancak daha fazla tüketmek vücudunuzu yormanıza neden olur. </span></span></strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong><strong><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #000000">Siyah çay</span></span></strong></strong></strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #000000">Uyarıcı etkisi ile çay toplumumuzun vazgeçilmez içeceğidir. Klasik olarak çaydanlıkta hazırlanan, iyi demlenmiş çayın içimine doyum olmaz. Çayın çok fazla beklememesi, demliğin direk kaynatılmaması gerekir. Açık siyah çayı taze limon suyu ilave ederek tüketmek, sağlığımız açısından tam puan alan bir içecek olur. Şekersiz olarak çayı daha fazla tüketebilmekle birlikte, şeker kullanıyorsanız şeker tüketiminde dikkatli olmalı, günde 1-2 tatlı kaşığı şekerden fazlasını kullanmamaya özen göstermelisiniz. </span></span></strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #000000">Alıntıdır... </span></span></strong></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Papatya, post: 745152, member: 91538"] [INDENT][FONT=Tahoma][COLOR=#ff0000][B]Kış aylarında neler içmeli [/B] [B]Kış aylarında ne içmeli [/B] [/COLOR] [B][SIZE=4][COLOR=#000000]Kış kelimesinin kulağımızdaki tınısı bile içimizi üşütmeye yeter. Kış mevsiminde olabildiğince katı ve sıcak yiyecekler, olabildiğince yoğun ve sıcak içecekler arar, tatlıya karşı her zamankinden daha istekli oluruz. [/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][COLOR=#000000]Kış mevsiminde su ihtiyacı yaza göre nispeten azalır, ancak bol miktarda su içmeye devam etmeliyiz. Ve öyle içecekler içmeliyiz ki vücudumuzdaki su dengesini sağlamakla birlikte metabolizmamızın kışa uyumunu kolaylaştırsın, kış hastalıklarına yakalanma ve kilo alma riskimizi azaltsın. [/COLOR][/SIZE][/B] [B][B][B][SIZE=4][COLOR=#000000]Su[/COLOR][/SIZE][/B][/B][/B] [B][SIZE=4][COLOR=#000000]Suyu aralarda, öğünde, yemek öncesi, yemek sonrası, az az veya çok çok, lıkır lıkır bol miktarda içelim. Her gün en az 1,5 litre (8 bardak) su içelim. [/COLOR][/SIZE][/B] [B][B][B][SIZE=4][COLOR=#000000]Ayran[/COLOR][/SIZE][/B][/B][/B] [B][SIZE=4][COLOR=#000000]Yoğurt ve suya tuz ilavesiyle yapılan ayran, besin değerinin yüksek olması ve yoğun mineral içermesi dolayısıyla yaz kış vazgeçilmez içeceğimiz olmalıdır. Öğlen ve akşam yemeklerinde içecek sevenlerin, değişmez içeceği ayran olmalıdır. [/COLOR][/SIZE][/B] [B][B][B][SIZE=4][COLOR=#000000]Doğal maden suyu[/COLOR][/SIZE][/B][/B][/B] [B][SIZE=4][COLOR=#000000]Zengin mineral oranı ve asit içeriği ile vücudumuzun mineral dengesini sağlayan doğal maden suyunu, sade içebileceğimiz gibi, bol miktarda taze limon suyu ilave ederek de içebiliriz. Ayrıca ayran ile karıştırarak içmek de farklı bir lezzet yaratır.[/COLOR][/SIZE][/B] [B][B][B][SIZE=4][COLOR=#000000]Limonata[/COLOR][/SIZE][/B][/B][/B] [B][SIZE=4][COLOR=#000000]Limon içerdiği yoğun C vitamini ve folik asit sayesinde metabolizmamızın hızlı çalışmasına destek verdiği gibi bağışıklık sistemimizi de güçlendirir. Taze limonu suya ilave edip içine tatlandırmak için bal karıştırarak yaptığınız limonata; besin değeri yüksek, sağlığınıza maksimum destek sağlayan, doğal, keyifli bir içecek olur.[/COLOR][/SIZE][/B] [B][B][B][SIZE=4][COLOR=#000000]Pekmezli şurup[/COLOR][/SIZE][/B][/B][/B] [B][SIZE=4][COLOR=#000000]Pekmezi sadece tatlı kaşığıyla ilaç gibi veya tahine karıştırılarak ya da sade olarak ekmekle tüketilen sağlıklı bir yiyecek olarak düşünmeyin. 1-2 yemek kaşığı pekmezi, 1 su bardağı soğuk veya sıcak su ile karıştırarak keyifli, sağlıklı ve güçlü bir içecek hazırlayabilirsiniz. Bu içecek çocuklarınız içinde sağlıklı bir meşrubat olarak da düşünülebilir. [/COLOR][/SIZE][/B] [B][B][B][SIZE=4][COLOR=#000000]Süt[/COLOR][/SIZE][/B][/B][/B] [B][SIZE=4][COLOR=#000000]Süt tüketmemiz gereken temel besin grubu yiyeceklerden biridir. Soğuk kış gecelerinde sıcak sütü sade olarak tüketebileceğiniz gibi içine çok az bal, tarçın ilave ederek de farklı ve sağlıklı bir lezzet oluşturabilirsiniz. Ayrıca kahve ile karıştırdığınızda da içimi güzel ve sağlıklı bir içecek olur.[/COLOR][/SIZE][/B] [B][B][B][SIZE=4][COLOR=#ff9999]Kekik çayı[/COLOR][/SIZE][/B][/B][/B] [B][SIZE=4][COLOR=#000000]Kaynamış su ile küçük bir çaydanlıkta karıştırarak ve demlenmesi için 5- 10 dakika bekletilerek yapılan kekik çayı, kışın mide problemleri ile başa çıkmamızı sağlayan lezzetli bir içecek olur. Kekik çayı yaparken kekiği kaynatmamaya özen göstermelisiniz. Çünkü kekiği kaynatır ve yüksek ısıya maruz bırakırsanız tadı acı olur ve içmek zorlaşır. [/COLOR][/SIZE][/B] [B][B][B][SIZE=4][COLOR=#000000]Tarçın çayı[/COLOR][/SIZE][/B][/B][/B] [B][SIZE=4][COLOR=#000000]Tarçını diğer bitki çaylarına tatlandırmak için kullanabileceğiniz gibi çubuk tarçını üzerine kaynar su ilave edip biraz dinlendirdikten sonra hafif lezzetli bir çay oluşturarak tüketebilirsiniz. [/COLOR][/SIZE][/B] [B][B][B][SIZE=4][COLOR=#ff9999]Ihlamur çayı[/COLOR][/SIZE][/B][/B][/B] [B][SIZE=4][COLOR=#000000]Ihlamur kış mevsiminin yumuşak ve keyifli bir içeceğidir. Doğal ıhlamur yaprağını çaydanlıkta demleyerek hazırlayarak en sağlıklı ıhlamur çayını yapmış oluruz. [/COLOR][/SIZE][/B] [B][B][B][SIZE=4][COLOR=#ff9999]Türk kahvesi[/COLOR][/SIZE][/B][/B][/B] [B][SIZE=4][COLOR=#000000]Kahve içerdiği kafein ile günü daha enerjik ve konsantrasyonu yüksek geçirmemize yardımcı olur. Ayrıca içeriğinde bulunan flavonoidler de anti kanserojen etki göstermektedir. Her gün 1- 2 fincan Türk kahvesi içmek istediğimiz etkiyi gösterir; ancak daha fazla tüketmek vücudunuzu yormanıza neden olur. [/COLOR][/SIZE][/B] [B][B][B][SIZE=4][COLOR=#000000]Siyah çay[/COLOR][/SIZE][/B][/B][/B] [B][SIZE=4][COLOR=#000000]Uyarıcı etkisi ile çay toplumumuzun vazgeçilmez içeceğidir. Klasik olarak çaydanlıkta hazırlanan, iyi demlenmiş çayın içimine doyum olmaz. Çayın çok fazla beklememesi, demliğin direk kaynatılmaması gerekir. Açık siyah çayı taze limon suyu ilave ederek tüketmek, sağlığımız açısından tam puan alan bir içecek olur. Şekersiz olarak çayı daha fazla tüketebilmekle birlikte, şeker kullanıyorsanız şeker tüketiminde dikkatli olmalı, günde 1-2 tatlı kaşığı şekerden fazlasını kullanmamaya özen göstermelisiniz. [/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][COLOR=#000000]Alıntıdır... [/COLOR][/SIZE][/B] [/FONT][/INDENT] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Turizmin başkenti olarak bilinen güneydeki ilimiz?
Cevapla
Forumlar
Sağlık
Genel Sağlık Bilgileri
Kış aylarında neler içmeli
Top