• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Kirpik Dökülmesi Nedenleri

~meLek~

GalataSaray'ım
Kirpik Dökülmesi Nedenleri:
Kadınlarda ve erkeklerde kaş ve kirpik dökülmesinin sebepleri nelerdir?
Kirpik Dökülmesi Doğal Yöntemler

reçete- Kirpik tedavisi malzemeler

Günümüzde erkek olsun kadın olsun, kirpik veya kaşları kısmen ya da tamamen dökülmüş olan herkes, mikro cerrahi bir saç nakli uygulamasıyla kirpiklerini ya da kaşlarını geri kazanabiliyor. Genelde yalnızca 1 seans süren bu kaş/kirpik nakli işlemi uzman doktorlar tarafından yapılması şartıyla son derece etkili ve güvenilir bir uygulama.

Kadınlarda ve erkeklerde kaş ve kirpik dökülmesinin sebepleri nelerdir?
· Kaza, yanma, vb. gibi fiziksel travma.
· Kaş ve/veya kirpik dökülmesine neden olan sistemik ya da lokal rahatsızlıklar.
· Doğuştan kaynaklanan bazı rahatsızlıklar.
· Kaşlara biçim vermek için yapılan bazı işlemlerin kalıcı hasara yol açması.
· Trichotillomania adı verilen sinirsel rahatsızlık nedeniyle kişinin kendi kaşını, kirpiğini koparması.
· Kemoterapi, radyasyon, ameliyat gibi bazı tıbbi tedavilerin kaş veya kirpik dökülmesine yol açması.
· Bazı kişilerde saç dökülmesine yol açan alopecia areata’nın olası etkilerinden biridir.



Kirpikler gözleri aşırı ışıktan, terden, toz ve toprak gibi çevre kirliliklerinden korur. Kadın güzelliği içinde önemli bir etken olan kirpikler yanma sonucu veya kesilmesi halinde oldukca can sıkıcı bir durum haline gelebilir. Herhangi bir sebepten ötürü kirpik dökülmesi sorunu yaşayanlar için ise bitkisel yöntemler veya takma kirpikler çare oluyor.

Kirpik Dökülmesi Doğal Yöntemler

reçete- Kirpik tedavisi malzemeler

1 gr. dövülmüş kinin, ılık çay, kiprit çöpü

1 Bardak ılık çaya 1 gr. dövülmüş kinin katın, kiprit çöpüne doladığınız pamuğu bu suya batırıp kirpiklere ve kirpik diplerine sürün.
Bu su kirpik dökülmesini önler. Bu karışım 3 günü sonunda bayatlayacağı için her 3 günde bir yeniden yapılması gerekir.

Kirpik dökülmesi tedavisi için yediğimiz besinlerede dikkat etmemiz gerekir. Özellikle kükürt bakımından zengin olan turp, lahana, şalgam, soğan, tere ve D vitamini içeren yumurta, balık, balıkyağı gibi gıdalar bol tüketilmelidir.

reçete- Kirpik tedavisi malzemeler

1 ölçek kanyak
3 ölçek hint yağı
ceviz yaprağı

1 ölçek kanyak ve 3 ölçek hint yağı karıştırılır. Yatmadan önce kirpik fırçası ile kirpiklere ve kirpik diplerine sürülüp yatılır. Böylece karışımın bütün gece kirpiklere etki etmsesi sağlanır. Sabah 1 su bardağı sıcak suya 2-3 tatlı kaşığı kuru ve ufalanmış ceviz yaprağı konup 15 dakika sonra pamuktan süzülür ve kirpikler bu su ile silinip kurutulur ve fırçalanır. Kirpik Dökülmesi Doğal Yöntemler - Gülhan BEYDEMİR

Kirpik Uzatmak, Kirpiklerin Güçlenmesi İçin Bitkisel Yöntemler

reçete - Kirpik tedavisi malzemeler

1 çorba kaşığı kuyruk yağı
5 adet fındık içi
5 adet ceviz içi

1 çorba kaşığı kuyruk yağı, 5 adet ceviz içi, 5 adet fındık içini bir tencerede benmari usulu eritip süzün. Sonra içine birkaç damla parfüm damlatın. Bu karşımı cam bir kavonozda saklayın. Kulak çubuğu yardımıyla kirpik diplerinize sürün.

reçete - Kirpik tedavisi malzemeler

1 tatlı kaşığı soya yağı
1 çorba kaşığı badem yağı
1 tatlı kaşığı buğday özü
3 adet ceviz
3 adet fındık

1 tatlı kaşığı buğday özü yağı, 1 çorba kaşığı badem yağı, bir tatlı kaşığı buğday özü yağı ve bir tatlı kaşığı soya yağına 3 adet ceviz ve 3 adet fındık ekleyin. Bu karışımı kısık ateşte 10 dakika kadar ısıtın. Süzerken bir çay kaşığı lanolin koyun. Küçük bir cam kavanoza koyun ve her gece yatmadan önce pamuk yardımıyla gözünüze kaçırmadan hafifçe kirpik diplerinize sürün.

Kirpiklerin Gürleşmesi İçin Doğal Yöntemler

Kaş ve kirpik için iki adet fındığı teflonda kavurun. Henüz ılıkken bunu kaş ve kirpiklerinize bastırarak sürün. Her akşam bunu uygulayın.
 
Top