Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Kırmızı kadife tatlısı
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="Gül 34" data-source="post: 1003811" data-attributes="member: 124561"><p><h2>MALZEMELER</h2><p>2,5 su bardağı un</p><p>100 gram tereyağı</p><p>Bir su bardağı süt (İçine bir yemek kaşığı elma sirkesi ilave edin)</p><p>Bir su bardağı toz şeker</p><p>4 adet yumurta</p><p>3 tatlı kaşığı kakao</p><p>Bir tatlı kaşığı vanilya özütü</p><p>Bir paket kabartma tozu (Bir tatlı kaşığı limon suyuyla köpürtün)</p><p>Yarım çay kaşığı toz kırmızı gıda boyası</p><p><strong>Kreması için malzemeler:</strong></p><p>250 ml krema</p><p>300 gram mascarpone peyniri</p><p>2 yemek kaşığı toz krem şanti</p><h2>YAPILIŞI</h2><p>Unu ve kakaoyu derin bir kaba eleyin. Sütü ılıtın ve oda sıcaklığına getirin. Ardından içine elma sirkesini ilave edip 10 dakika bekletin.</p><p>Oda sıcaklığındaki tereyağını karıştırma kabına alın. İçine toz şekeri ekleyin ve krema halini alana kadar karıştırın.</p><p>Tereyağlı şekerli karışımın içine tek tek yumurtaları kırın ve mikserle çırpmaya devam edin. Yumurtaların ardından vanilya özütünü ekleyin.</p><p>Sütü gıda boyası ile karıştırın. Sütü ve tereyağlı karışımı kakaolu un karışımına yavaş bir şekilde ilave edin ve kek harcını mikserle orta devirde karıştırın.</p><p></p><p>Homojen bir karışım hazırladıktan sonra içine kabartma tozunu ilave edin. Mikseri bir kenara bırakın ve harcı spatula yardımıyla çevirin.</p><p>Tabanına yağlı kağıt koyduğunuz 22 cm'lik kelepçeli kaba kek harcını koyun. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirin.</p><p>Sıra geldi pasta kremasını hazırlamaya... Bunun için mascarpone peynirinin suyunu süzün ve bir kaba alın. Kabın içine toz krem şanti ilave edip mikserle çırpın.</p><p>Son aşamada sıvı kremayı ilave edip koyulaşana kadar mikserle çırpın. Pişen ve oda sıcaklığına gelen keki kabından çıkarın.</p><p>Soğuyan kekten iki adet pasta tabanı elde edin. Ufalanmış kek parçalarını ise renk vermesi için soğuk kremanın içine ekleyin.</p><p>Pasta tabanının bir tanesini servis tabağına koyun. Hazırladığınız krema karışımının 1/3’ünü pasta tabanının üzerine yayın.</p><p>Kalan tabanı ise kremanın üzerine kapatın. Kremayla pastanın üzerini ve kenarlarını sıvayın. Pastayı yaklaşık 5 saat buzdolabında soğutun. Ardından dilimleyerek servis yapabilirsiniz.[ATTACH=full]78694[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gül 34, post: 1003811, member: 124561"] [HEADING=1]MALZEMELER[/HEADING] 2,5 su bardağı un 100 gram tereyağı Bir su bardağı süt (İçine bir yemek kaşığı elma sirkesi ilave edin) Bir su bardağı toz şeker 4 adet yumurta 3 tatlı kaşığı kakao Bir tatlı kaşığı vanilya özütü Bir paket kabartma tozu (Bir tatlı kaşığı limon suyuyla köpürtün) Yarım çay kaşığı toz kırmızı gıda boyası [B]Kreması için malzemeler:[/B] 250 ml krema 300 gram mascarpone peyniri 2 yemek kaşığı toz krem şanti [HEADING=1]YAPILIŞI[/HEADING] Unu ve kakaoyu derin bir kaba eleyin. Sütü ılıtın ve oda sıcaklığına getirin. Ardından içine elma sirkesini ilave edip 10 dakika bekletin. Oda sıcaklığındaki tereyağını karıştırma kabına alın. İçine toz şekeri ekleyin ve krema halini alana kadar karıştırın. Tereyağlı şekerli karışımın içine tek tek yumurtaları kırın ve mikserle çırpmaya devam edin. Yumurtaların ardından vanilya özütünü ekleyin. Sütü gıda boyası ile karıştırın. Sütü ve tereyağlı karışımı kakaolu un karışımına yavaş bir şekilde ilave edin ve kek harcını mikserle orta devirde karıştırın. Homojen bir karışım hazırladıktan sonra içine kabartma tozunu ilave edin. Mikseri bir kenara bırakın ve harcı spatula yardımıyla çevirin. Tabanına yağlı kağıt koyduğunuz 22 cm'lik kelepçeli kaba kek harcını koyun. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirin. Sıra geldi pasta kremasını hazırlamaya... Bunun için mascarpone peynirinin suyunu süzün ve bir kaba alın. Kabın içine toz krem şanti ilave edip mikserle çırpın. Son aşamada sıvı kremayı ilave edip koyulaşana kadar mikserle çırpın. Pişen ve oda sıcaklığına gelen keki kabından çıkarın. Soğuyan kekten iki adet pasta tabanı elde edin. Ufalanmış kek parçalarını ise renk vermesi için soğuk kremanın içine ekleyin. Pasta tabanının bir tanesini servis tabağına koyun. Hazırladığınız krema karışımının 1/3’ünü pasta tabanının üzerine yayın. Kalan tabanı ise kremanın üzerine kapatın. Kremayla pastanın üzerini ve kenarlarını sıvayın. Pastayı yaklaşık 5 saat buzdolabında soğutun. Ardından dilimleyerek servis yapabilirsiniz.[ATTACH type="full"]78694[/ATTACH] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Turizmin başkenti olarak bilinen güneydeki ilimiz?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Kırmızı kadife tatlısı
Top