Kilo vermek için diyet yaparken 12 yaygın hata

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
İnsanların sağlıklarını iyileştirmek için spor salonuna katılmaları yaygındır. Ancak, bazıları inkar etse de, Çekici bir fiziksel görünüme sahip olmak da öncelikli amaçlardan biridir. .

Spor yapmak sağlıklıdır ve sadece fiziksel refahımız için değil, aynı zamanda zihinsel olarak da birçok fayda sağlar. Şimdi, kilo vermek istiyorsak, fiziksel egzersiz sadece görevimizin bir parçası. Psikolojik yönlerin kontrolü ve doğru beslenme bizim başarımızı ya da başarısızlığımızı belirleyecektir.

Diyet yaparken en yaygın hatalar​

Ancak diyet yapmak kolay değildir ve birkaç hafta geçtikten sonra, vücudu kaplayan yağ tabakasının ortadan kalkmadığı, hayal kırıklığı ve dengesizliğin geldiği kanıtlanmıştır.


Bu makalede diyet yaparken en yaygın hataların neler olduğunu açıklıyoruz .

1. gerçekçi olmayın​

Şüphesiz, en sık yapılan hatalardan biri gerçekçi olmaktır. . Bir diyete başladığımızda, hiper motive olduğumuz, vücudumuzun birkaç ay sonra ne olacağı ve ne kadar iyi hissetmeyeceğimiz hakkında bir fikre sahip olduğumuz mümkün. Ama gerçek şu ki kilo kaybı, sıkı çalışmak zorunda olduğunuz yavaş bir süreçtir; ve vücut yağ yüzdesine bağlı olarak, daha fazla veya daha az zamana ihtiyacımız olacak.

Motivasyon eksikliği iyi değildir, ama ne de aşırıdır, bu genellikle hayal kırıklığı içinde ve paradoksal olarak, motivasyonla sonuçlanır.


2. Mucizevi bir diyet uygulayın​

Ve elbette, gerçekçi olmama genellikle yanlış bilgiden kaynaklanır. . İnternet ve dijital dünya hayatımıza güçlü bir ayakla girmiştir. Bu bağlamda, infoxication ile taşınmak kolaydır. Ayrıca, beslenme sektörüne adanmış büyük şirketler, bizi yanlış bir gerçeklik görüşü gönderen mesajlarla sürekli olarak bombalarlar. Bir diyet çeşidini takip ederek veya belirli bir ek tüketerek bir ayda bir vücut on elde etmek kolay görünüyor.

Son yıllarda, sağlıklı olmayan farklı diyetler ortaya çıkmaktadır. Örneğin, bazıları karbonhidrat alımını azaltır veya aşırı protein alımına güvenir. Gerçek şu: Beslenme açısından kısayollar iyi değil. Bu bir süre sonra rebound etkisi yaratabilir ve sonuçları sadece sağlığımızı değil, aynı zamanda kilo vermeyi de hedefler.


3. Yeteri kadar yememek​

Ama bu diyetlerin yanı sıra bizi sadece acıktırdıranlar var . Kilo vermek istediğimizde, yaktığımızdan daha az kalori tüketmemiz gerektiği doğrudur. Ama bu açlık grevine gitmemiz gerektiği anlamına gelmez. Bizi tatmin eden yiyecekleri seçmeli ve yüksek besin gücü olan ürünleri tüketmeliyiz.

4. günde 5 kez yemeyin​

Ayrıca, çok kullanılan başka bir strateji de günde 5 defa yemek yemektir. Bu şekilde uzun saatler oruç tutmaktan kaçınırız ve vücudumuz her zaman iyi beslenir sadece kilo vermede değil, aynı zamanda konsantrasyonumuz veya zihinsel durumumuz da olumlu etki yapar.

Kısacası, günlük kalorileri 5 öğünde dağıtırsak ve açlığı kontrol etmek, vücudu ve metabolizmayı en uygun düzeyde tutmak ve ek olarak kilo vermemizi sağlar.

5. Kahvaltı atla​

Özellikle önemli, ve bu yüzden bunu vurgulamak zorundayız, kahvaltı atlıyor. Kahvaltı, belki de günün en önemli öğünüdür. Eğer kahvaltı yapmazsak, bu gerçek gün boyunca bize eşlik edecektir. Şimdi, eşit derecede önemli olan yemek yemek. Hafif yemek yiyebilir, ancak akşam yemeğinden yatağa gitmeyin, çünkü gece yarısında sonuçlara katlanabiliriz.

6. iyi uyuma​

Bir diyetin takibine geldiğinde iyi ya da kötü uyuyarak yaşamak çok önemlidir. . İyi uyursan, metabolizmamız daha iyi çalışır. Aksi takdirde, kötü bir şekilde uyursanız, gün boyunca, diyet gibi diğer alışkanlıklarınızı etkileyecek yorgunluk duyacaksınız.


7. Stresli yaşam tarzı​

Stresli yaşam tarzı bir diyetin takibinde zararlı . Doğru beslenmeyi hazırlamak için nadiren doğru zamanda yemek yiyeceksin, bu da tam bir başarısızlıkla sonuçlanacak. Buna ek olarak, bu sizi doyurmak için etkili olacak hızlı yemeye zorlayacaktır.

8. Fiziksel egzersiz yapmayın​

Daha önce de belirtildiği gibi, spor pratiği bu ekstra kilo kaybetmek için gereklidir. . Uzun süreli yağ kaybı için beslenme yönünü fiziksel egzersizle birleştirmenin gerekli olduğunu gösteren birkaç çalışma vardır.Bu son faktör olmadan, enerji dengesizliğini sağlıklı bir şekilde yapamayacaksınız.

9. İyi hidrate olmamak​

Su sadece yaşam için değil, aynı zamanda bir diyet için de şarttır. . Su dolu hissetmenize ve yağ yakmanıza yardımcı olur ve ayrıca spor yaparsanız, nemlendirilirsiniz. Limonlu su içmek için iyi bir seçenek de size ekstra bir doz C vitamini verecektir.


10. Meyve içermez​

Meyveler az kalorili fakat çok yüksek besin değeri olan besinlerdir. Buna ek olarak, bağırsaklarımızı düzenlemeye yardımcı olan ve bizi tam hissettiren lifler içerirler. Sağlıksız yiyecekleri değiştirmek, örneğin sanayi fırınları, meyveler için harika bir seçenek. Vücuda vitaminlerle dolu sağlıklı bir seçim yapacağız.


11. Şeker ve tuz kontrol etmeyin​

Tuz ve şeker kilo kaybı veya diyet için iyi değildir . Sıvı, sıvı tutulmasından sorumlu iken, fazla şeker tüketimi insülin seviyelerini arttırır.

Günümüzde, yüksek glisemik indeksi olan birçok gıda tüketilmektedir, örneğin rafine tahıllardan elde edilen karbonhidratlar (örneğin, endüstriyel hamur işleri) ve şeker gibi. Bu yiyecekler hiperglisemiye neden olur ve sonuç olarak, bir enerji zirvesine ve daha sonra açlıktaki bir artışa sahibiz. Bu yüzden yavaş emici karbonhidratların (örneğin, kahverengi pirinç) tüketimi tavsiye edilir, bu da bizi daha uzun süre doyurur.

12. Hafif yiyecekler yiyin​

Hafif ürünlerin arkasında çok fazla pazarlama var. . Ancak, bir soruşturma Ulusal Obezite Forumu ve Halk Sağlığı İşbirliği (Birleşik Krallık'taki kurumlar) bu düşük kalorili gıdaların sık tüketiminin, ilke olarak ortadan kaldırıldığını iddia ettikleri kadar çok veya daha fazla şeker ve yağ üretebileceğini belirtmektedir. Bu nedenle, mümkün olduğunca, onlardan kaçınmak daha iyidir.
 
Son düzenleme:

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
1.Önemli olan tartıda giden kilolar değil bel çevresinin incelmesi. 2.Akşam saatlerinde aç kalmak. Bu sayede vücut göbek çevresinden başlayarak yağ yakımına geçiyor. 3. Yemeği yavaş yemek. 4. Un ve şekeri bırakmak. Baklagiller süt ve peynir gruplarını azaltmak.
 
Top