Sütçüden ya da marketten aldığınız süt, pişirirken kesildiyse sakın üzülmeyin. İşte sizlere kesilen sütü değerlendirebileceğiniz birbirinden farklı yöntemler...
İşte kesilen sütü kullanabileceğiniz alternatifler...
Hamur işlerinizde kullanabilirsiniz
Ekşimiş olan sütü özellikle hamur işlerinde kullanarak değerlendirebilirsiniz.Merak etmeyin, sütün ekşimsi tadı piştiği zaman geçecektir.
Çorbaların kıvamını artırın
Kesilmiş sütü çorbalarınızda da kullanabilirsiniz. Süt çorbanıza krema kıvamı katacaktır.
Etlerinizi marine edin
Sütte bulunan laktik asit eti yumuşatmak için harika bir yöntemdir.Etinizi pişirmeden önce kesilmiş sütle bir süre bekleterek marine edin daha sonra etleriniz pişirin.
Evde kendi peynirinizi yapın
Kesilmiş sütünüzü çöpe atmak yerine onu peynire çevirin.Böylece doğal bir peynire dönüştürmüş olursunuz. Kendi peynirinizi kahvaltılarda afiyetle yiyin.
Yüzünüzü yıkayın
Sütteki laktik asit cildin pürüzsüz ve sıkı olmasına yardımcı olur. Bir miktar su ile ekşimiş sütü karıştırın ve yüzünüzü masaj yaparak yıkayın. Daha sonra duru su ile yıkayın.
Süt banyosu yapın
Doldurduğunuz küvetin içerisine biraz kesilmiş sütü dökün ve süt banyosu yapın. Kokusu sizi rahatsız ederse içine şampuan ekleyin.
Bitkilerinize dökün
Sütteki kalsiyum bitkileriniz için faydalı olacaktır. Bir miktar suya biraz kesilmiş süt ekleyin ve bitkilerin dibine dökün. Böylece bitkileriniz daha güçlü olacak ve daha hızlı büyüyecektir.
Salatalarda kullanın
Kesilmiş sütteki kaymağımsı parçaları salatanızda kullanabilirsiniz.
Evcil hayvanlarınız için kullanın
Mamaya katılan sütün tadını mama bastıracağı için evcil hayvanınız ekşi tadı almayacaktır. Böylece mamaya ekstra protein ve kalsiyum eklemiş olacaksınız.
İşte kesilen sütü kullanabileceğiniz alternatifler...
Hamur işlerinizde kullanabilirsiniz
Ekşimiş olan sütü özellikle hamur işlerinde kullanarak değerlendirebilirsiniz.Merak etmeyin, sütün ekşimsi tadı piştiği zaman geçecektir.
Çorbaların kıvamını artırın
Kesilmiş sütü çorbalarınızda da kullanabilirsiniz. Süt çorbanıza krema kıvamı katacaktır.
Etlerinizi marine edin
Sütte bulunan laktik asit eti yumuşatmak için harika bir yöntemdir.Etinizi pişirmeden önce kesilmiş sütle bir süre bekleterek marine edin daha sonra etleriniz pişirin.
Evde kendi peynirinizi yapın
Kesilmiş sütünüzü çöpe atmak yerine onu peynire çevirin.Böylece doğal bir peynire dönüştürmüş olursunuz. Kendi peynirinizi kahvaltılarda afiyetle yiyin.
Yüzünüzü yıkayın
Sütteki laktik asit cildin pürüzsüz ve sıkı olmasına yardımcı olur. Bir miktar su ile ekşimiş sütü karıştırın ve yüzünüzü masaj yaparak yıkayın. Daha sonra duru su ile yıkayın.
Süt banyosu yapın
Doldurduğunuz küvetin içerisine biraz kesilmiş sütü dökün ve süt banyosu yapın. Kokusu sizi rahatsız ederse içine şampuan ekleyin.
Bitkilerinize dökün
Sütteki kalsiyum bitkileriniz için faydalı olacaktır. Bir miktar suya biraz kesilmiş süt ekleyin ve bitkilerin dibine dökün. Böylece bitkileriniz daha güçlü olacak ve daha hızlı büyüyecektir.
Salatalarda kullanın
Kesilmiş sütteki kaymağımsı parçaları salatanızda kullanabilirsiniz.
Evcil hayvanlarınız için kullanın
Mamaya katılan sütün tadını mama bastıracağı için evcil hayvanınız ekşi tadı almayacaktır. Böylece mamaya ekstra protein ve kalsiyum eklemiş olacaksınız.