• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Kendinizin en iyi arkadaşı olmak

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
KENDİNİZİN EN İYİ ARKADAŞI OLMAK

Eğer biri sizinle her zaman olumlu bir biçimde konuşuyorsa, yanlarında kendinizi iyi hissetme ve zamanınızın çoğunu onlarla birlikte geçirme olasılığınız daha fazladır. Benzer bir şekilde, eğer bir insan size karşı her zaman olumsuz bir şekilde konuşuyorsa, yanlarında kendinizi gerçekten kötü hissedecek ve belki onlardan kaçmayı deneyeceksiniz! İnsanlardan kaçabilirsiniz ama düşüncelerinizden asla! Eğer onların olumsuz olmalanna izin verirseniz; bu, olumsuz duygulara, tavırlara ve inançlara yol açacaktır. Öte yandan, olumlu düşünme, kendini iyi hissetme duygusunu ve olumlu beklentileri yaratabilir.


Kendinizin en kötü düşmanı olmaktansa kendinizin en iyi arkadaşı olmalısınız. Kaygı yaşadığınız zamanlar kendinizle nasıl konuştuğunuz üzerinde bir düşünün. Eğer olumsuzsa, kendinize sorun: ‘Eğer benim yerimde bir arkadaşım olsaydı, onunla yine bu şekilde olumsuz bir biçimde mi konuşurdum? Ses tonum ve tempom nasıl olurdu? Onları rahatlatmak, teskin etmek ve desteklemek için neler söylerdim?’ Şimdi kendinizle de aynı saygılı ve yardımcı tavırla konuşmaya başlayın. Değişikliklerle ilgili kendi çabalarınız için kendinizle övünmek ve kendinizi heveslendirmek de ayrıca önemlidir.


Elanie Sheehan, Kaygı Bozuklukları
kitabından
 
Top