Kemik Suyuna Terbiyeli Çorba

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Kemik Suyuna Terbiyeli Çorba Tarifi'nin Malzemeleri

JZ5RNo.jpg

5-6 adet dana ya da kuzu kemik (hafif etli olursa daha güzel olur)
7 su bardağı su
1 yumurta sarısı
1 limon
1 yemek kaşığı tepeleme un
2 yemek kasığı dolusu yoğurt
Tereyağı
Nane
Pul biber
Tuz
Kemik Suyuna Terbiyeli Çorba Tarifi'nin Yapılışı
Özellikle çocuklar için bu yarayışlı çorbamıza başlamadan önce kemikleri hafifte eti olursa daha da lezzetli olur.

Etimizi iyice yıkayıp düdüklü tenceremize alıyoruz.
Üzerine göz kararı ya da 7 su bardağı kadar su koyup kapatıyoruz ve 30-40 dk pişiriyoruz.
Süre sonunda kapağı açıp kemikleri tencereden alıp terbiyemizi hazırlamaya geçiyoruz.
Limon suyu yumurta sarısı un ve yoğurdu çırpıyoruz.
Kemik suyundan 1 kaşık ilave edip ılıştırıyoruz.
Ardından terbiyemizi tenceremize yavaş boşaltıp hızlı karıştırıyoruz, orta ateşte karıştırarak 15 dk daha kaynatıyoruz.
Tuzunu ve haşladığımız etten ekliyoruz.
Üzerine tereyağında kızdırdığımız nane pul biber ekip servis yapabilirsiniz.
Dilerseniz kaynama esnasında tel şehriye ya da arpa şehriye katıp da yapabilirsiniz, afiyet olsun

Kemik suyu çorbası püf noktaları nelerdir?

Terbiyenizi çorbaya ilave etmeden önce kesilmemesi için et suyundan 1 kaşık kadar alarak ılıştırmalısınız.
Terbiyeyi hazırladıktan sonra direkt tencereye boşaltmamalı yavaş yavaş ilave etmelisiniz.
Fazla gelen kemik suyunuzu buz kalıplarına, kavanozlara yada kağıt bardaklara koyarak dondurucuda bekletebilirsiniz. Dilediğiniz çorba yada yemek içerisine kullanabilirsiniz
 
Top