Kedi Kumunun Kokusunu Nasıl Geçirebilirim

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
Her evcil hayvan sahipleri gibi kedi sahipleri de hayatının bir parçası olarak gördükleri kedilerini koşulsuz severler. Ama kediler köpeklerin aksine eşelenme ve tuvaletini yaptıktan sonra üstünü örtme gibi bir içgüdüye sahiptirler. Bu yüzden genellikle evimizin bir köşesine koyduğumuz kumlara yapma ihtiyacı hissederler. Fakat bir süre sonra bu kedi kumu kokusu dayanılmaz hale gelir. Çok keskin olan bu kötü koku nefes almada güçlük yaratır. Sağlığımızı da tehdit eden kedi kumu kokusundan nasıl kurtuluruz?

Kedi kumundaki kokuyu engellemek için:

1- Öncelikli olarak kullanılan kumun kalitesi kötü koku oluşumunda önemli rol oynar. Kötü kokuyu çok iyi saklayan kumlar olduğu gibi tamamen dışarıya verenlerde vardır. Lüle taşı parçalarından yapılmış kedi kumu yerine kristal olarak satılan kumları tercih etmemizde fayda vardır.

2- Kumu koyacağımız kap da önemli bir noktadır. En olarak en az kediniz boyunda uzunluk olarak da kedinizin iki katı büyüklüğünde olmalıdır. Kedinizin içerisinde rahat hareket edebilmesi ve tuvaleti rahat bir şekilde kapatmasını sağlar. Yoksa kumlarla birlikte atığı dışarıya atabilir.

3- Kum ile doldurduğumuz kabı koymak için seçtiğimiz yer, havalandırılması daha kolay olan bir nokta olmalıdır. Mümkünse kedimiz tuvaletini her ziyaret ettiğinde havalandırma işlemini gerçekleştirebilmeliyiz. Balkona koyma şansınız var ise en ideal yerdir.

4- Tuvaleti temiz tutmakta çok önemlidir. En az 4 - 5 gün temizlenilmeyen tuvalet kum ne kadar kaliteli olursa olsun ne kadar havalandırırsanız havalandırın kokacaktır. Bu nedenle temizleme için ayıracağınız bir kaçık vasıtasıyla tuvaletin temizliğini aksatmamak gerekmektedir.

5- Katı atıkları ne kadar temizleseniz de sıvı atıkları temizlemeyeceğiniz için en az haftada bir kez kumu değiştirmenizde fayda vardır. Çünkü bir süre sonra sıvı atık topaklaşacak ve kutunuzun alt tabakasına yapışacak ve keskin kokuyu dışarıya vermeye başlayacaktır.

Her bireyin koku algılayış hassaslığı farklıdır. Tüm bunları yaptığınızda hala koku alıyor ve rahatsız oluyorsanız ne kadar tavsiye edilmese de koku giderici sıkabilirsiniz. Fakat asla kumun üzerine sıkmayınız. Kutunun etrafına kuma gelmeyecek şekilde sıkabilirsiniz.

alıntı
 

Top